Ανασκόπηση 9ης αγωνιστικής με Λάρισα Futsal

Ανασκόπηση Λάρισα Futsal – Αδέσποτος Αθηνών

Στα χρόνια της παρουσίας του στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας ποδοσφαίρου σάλας, ο Αδέσποτος έχει πραγματοποιήσει ουκ ολίγα ταξίδια. Ρέθυμνο, Σάμος, Καρπενήσι, Λάρισα, Τρίκαλα. Ταξίδια κουραστικά, πολύωρα, δαπανηρά, σε μια ήδη δύσκολη καθημερινότητα με βαρύ πρόγραμμα και ελάχιστο χρόνο. Σε αυτά τα ταξίδια, που ολοένα πληθαίνουν, η βοήθεια των τοπικών αυτοοργανωμένων –αθλητικών ή μη- εγχειρημάτων υπήρξε καθοριστική. Φιλοξενία, ατέλειωτες ώρες συζητήσεων, δράσεις, όποτε το επιτρέπει το χρονικό πλαίσιο και δεκάδες αναμνήσεις. Κυρίως μια ψυχολογική τόνωση να συνεχίσεις το εγχείρημα σου, βλέποντας ότι παντού υπάρχουν πολλοί και πολλές που προσπαθούν με τον ίδιο τρόπο, που κρατούν και ενισχύουν την αυτοοργανωμένη αλυσίδα.

Ένα χρόνο πριν, με τη Λάρισα Futsal να κάνει την εμφάνισή της στο άθλημα, είχαμε πρωτοταξιδέψει στη Λάρισα και γνωρίσαμε και από κοντά την αυτοοργανωμένη ομάδα του Μαρίνου Αντύπα. Έτσι, είχαμε ένα λόγο παραπάνω να ανυπομονούμε για το ταξίδι. Περίπου 30 άτομα ξεκινήσαμε το Σάββατο να στήσουμε τη δική μας γιορτή στο γήπεδο μαζί με το Μαρίνο Αντύπα. Κι αν το παιχνίδι τους αναβλήθηκε λόγω καιρικών συνθηκών, αυτό βοήθησε στο να «κρατήσουν δυνάμεις» για το δικό μας, το οποίο φυσικά θα διεξαγόταν σε κλειστό γήπεδο. Έτσι, θα πατούσαμε για τρίτη φορά παρκέ φέτος, κάτι που δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε στα εντός έδρας παιχνίδια.

Το παιχνίδι, όπως σχεδόν όλα τη φετινή χρονιά, αναμενόταν αμφίρροπο, καθώς οι δύο ομάδες ισοβαθμούσαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο, ήδη από το ζέσταμα, μοναδική. Τα πανό της ομάδας μας, μαζί με τα πανό του Μαρίνου Αντύπα, που είχαν ετοιμάσει και επιπλέον πανό για εμάς κοσμούσαν την εξέδρα. 40-50 άτομα που δεν σταμάτησαν στιγμή να τραγουδάνε μας και έκαναν να ξεχάσουμε οποιαδήποτε κούραση.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τη Λάρισα να έχει το πάνω χέρι. Αφού απείλησε κάποιες φορές χωρίς να καταφέρει να σκοράρει, στο 4 μετά από ένα λάθος του Μάγου Κίρκου στον χώρο του κέντρου, βγήκαν αντεπίθεση 2 εναντίον ενός και τελείωσαν ιδανικά τη φάση. Ο Αδέσποτος αντέδρασε και άγγιξε την ισοφάριση με τον Γκλούτεν Φρι, αλλά οι Λαρισαίοι απομάκρυναν λίγο πριν περάσει η μπάλα την γραμμή. Στο 16 η Λάρισα σκόραρε για δεύτερη φορά. Ο παίκτης της Λάρισας «έστειλε» με μια προσποίηση την Βραχνιασμένη Φωνή που μάλλον είχε το μυαλό της στην εξέδρα, κανείς δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό και πλασάροντας ιδανικά νίκησε το Μαλλιαρό Πορτιέρο. Ο Αδέσποτος πίεσε ασφυκτικά ως το τέλος του ημιχρόνου, αλλά το 2-0 παρέμεινε.Το β’ ημίχρονο άρχισε όπως το πρώτο. Η Λάρισα σκόραρε 4 λεπτά μετά την έναρξη, σε μια φάση που Καραφλός Αετός και Αστάθμητος Παράγοντας δεν συννενοήθηκαν καλά και ο αντίπαλος σκόραρε από κοντά για το 3-0. Στην επόμενη φάση όμως Δεύτερη Διάσταση και Αγχωμένος Έφηβος συνδυάστηκαν ωραία, η μπάλα έφτασε στον Αστάθμητο Παράγοντα αυτός επιχειρώντας να σιγουρέψει το γκολ πάσαρε στο δεύτερο δοκάρι και πάλι στη Δεύτερη Διάσταση, το πόδι όμως Λαρισαίου που παρενεβλήθη ήταν αυτό που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δίνοντας νέα ελπίδα στην ομάδα μας.

Τα επόμενα λεπτά ο Αδέσποτος, με την εξέδρα να του δίνει την ενέργεια που του στερούσε η κούραση, πίεσε, δημιούργησε όμορφες φάσεις, αλλά δύο φορές σημάδεψε το δοκάρι με τη Δεύτερη Διάσταση και τον Αγχωμένο Έφηβο. Τα λεπτά περνούσαν η αγωνιστική ένταση ανέβαινε. Σε μία αντεπίθεση της Λάρισας στο 30 το Ατσάλινο Τείχος έπεσε με τάκλιν και κατάφερε να κόψει εντυπωσιακά. Δυστυχώς όμως αποδείχθηκε ότι ακόμα και το… ατσάλι λυγίζει, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά και δεν κατάφερε να σηκωθεί ποτέ. Ο χρόνος πάγωσε, οι πέτρες δάκρυσαν και το Ατσάλινο Τείχος αποχώρησε καταχειροκροτούμενο.

Τα λεπτά περνούσαν δραματικά, η πίεση αυξάνεται, αλλά η Λάρισα άντεχε. 5 λεπτά πριν το τέλος η Δεύτερη Διάσταση πέρασε σαν 5ος παίκτης, τα σουτ όμως που επιχείρησε σταμάτησαν στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της Λάρισας, που από νωρίς έπαιζε με σκίσιμο στο φρύδι. Ο χρόνος κύλησε, το πολύ δυνατό παιχνίδι έληξε, ο Αδέσποτος μετά το σερί των 5 νικών, γνώρισε τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του. Η Λάρισα, από την άλλη, έδειξε σε αρκετές στιγμές του παιχνιδιού την ποιότητα των παικτών της, πέρασε στην πρώτη θέση και έδειξε ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο μέχρι το τέλος. Δεν ήταν όμως η ώρα για οποιαδήποτε στενοχώρια. Ο κόσμος που για μιάμιση ώρα ξελαρυγγιαζόταν μας περίμενε να τραγουδήσουμε πλέον όλοι και όλες μαζί. Κι αφού τέλειωσε το πάρτι στην εξέδρα, λίγο μετά μεταφέρθηκε έξω απ’ το γήπεδο με τα καπνογόνα να «κάνουν την νύχτα μέρα» και αργότερα στο στέκι που φιλοξενεί την ομάδα του Αντύπα.

Κυριακή μεσημέρι, με την κούραση και την αϋπνία να είναι εμφανής στα πρόσωπα όλων, μεταφερθήκαμε στο κοντινό χωριό της Φαλάνης, όπου ο Μαρίνος Αντύπας έπαιζε μπάσκετ με την τοπική ομάδα. Όση φωνή μας είχε απομείνει από την προηγούμενη μέρα την δώσαμε, οι 6 μόλις παίκτες με τους οποίους παρατάχθηκε ο Αντύπας τα έδωσαν όλα, αλλά λύγισαν στα τελευταία λεπτά. Γυρίσαμε στη Λάρισα, τελευταίες στιγμές με τα παιδιά του Αντύπα και με βαριά καρδιά παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής, ανυπομονώντας για την επόμενη φορά που θα ανταμώσουμε.

Επόμενο παιχνίδι από τη νέα χρονιά, καθώς το παιχνίδι με τα Τρίκαλα που ήταν προγραμματισμένο για την Κυριακή αναβλήθηκε. Μαρίνος Αντύπας ευχαριστούμε για όλα!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *