Ανασκόπηση 1ης (εξ αναβολής) αγωνιστικής με Λαμία Futsal

Ανασκόπηση Λαμία Futsal – Αδέσποτος Αθηνών

Νew Year, Same Adespotos

Από το τελευταίο παιχνίδι και την ήττα του Αδέσποτου στο απολαυστικό ταξίδι στη Λάρισα είχε περάσει σχεδόν ένας μήνας. Ένας μήνας δύσκολος, με πολλά κρούσματα εντός και γύρω από την ομάδα μας. Ο πρώτος αγώνας για το 2022 επεφύλασσε άλλο ένα ταξίδι, αυτή τη φορά στη Λαμία, το τρίτο για τη φετινή χρονιά, σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 1η αγωνιστική.

Στη Λαμία εδώ και 1.5 περίπου χρόνο δραστηριοποιείται άλλη μία αυτοοργανωμένη ομάδα, ο Α. Σ. Άρης Βελουχιώτης, με τον οποίο φυσικά επιδιώξαμε να έρθουμε σε επαφή, οπότε και αυτό το ταξίδι αναμενόταν απολαυστικό. Μετά την υποδοχή στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι της πόλης κατευθυνθήκαμε στο Χαλκιοπούλειο, όπου θα αντιμετωπίζαμε την ομάδα φούτσαλ της Λαμίας.

Οι συνθήκες έμοιαζαν ιδανικές για ένα συναρπαστικό παιχνίδι, σε ένα γήπεδο στολίδι με καμιά εικοσαριά άτομα στην κερκίδα, απέναντι σε μια δυνατή και φιλόδοξη ομάδα, από την οποία αρχές Δεκέμβρη είχαμε γνωρίσει την πρώτη μας φετινή ήττα. Αμφότερες οι ομάδες είχαν απουσίες, αυτό όμως δεν τις εμπόδισε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό.

Η ομάδα μας με το τραυματισμένο Ατσάλινο Τείχος για πρώτη φορά στον πάγκο, ξεκίνησε καλύτερα και κατάφερε να προηγηθεί στο 11 με τη Δεύτερη Διάσταση να ανοίγει το σκορ με διπλή προσπάθεια. Ο ρυθμός ήταν σχετικά χαμηλός με τις ομάδες να προσπαθούν να μην πάρουν υψηλά ρίσκα. Οι Λαμιώτες αντέδρασαν και ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 19, άλλαξαν γρήγορα την μπάλα ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και ο Μαλικ-άη Βασίλης σκόραρε από κοντά προσφέροντας στην ομάδα του το δώρο της ισοφάρισης.

Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα άλλαξαν. Ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα με τις ομάδες να κυνηγούν τη νίκη. Τα σκονάκια με τα συνθήματα που έγραψαν οι Αδέσποτοι και οι Αδέσποτες και μοιράστηκαν στα άτομα του Βελουχιώτη έφεραν αποτέλεσμα και ο παλμός στην εξέδρα ανέβηκε επίσης. Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ο γκολκίπερ της Λαμίας σταμάτησε αμέτρητες φορές τους αδέσποτους, ενώ και ο Μαλλιαρός Πορτιέρο που πέρασε στο ημίχρονο στη θέση του Καραφλού Αετού πραγματοποίησε σημαντικές αποκρούσεις. Ενάμισι λεπτό πριν το φινάλε, η Λαμία κέρδισε το 6ο φάουλ, που της έδωσε τη δυνατότητα για δεκάμετρο πέναλτι, αλλά ο Μαλικ-άη Βασίλης αυτή τη φορά αστόχησε.

Όλα έδειχναν ότι το 1-1 θα ήταν το τελικό σκορ. Η Λαμία έχοντας κερδίσει πλάγιο, επιχείρησε γέμισμα στην περιοχή. Ο Μαλλιαρός Πορτιέρο μπλόκαρε, τροφοδότησε γρήγορα τον Βλάχο Σούπερ Φουντς και αυτός είδε τον Γκλούτεν Φρι να ξεφεύγει από την άμυνα. Του πέρασε την μπάλα και ενώ όλοι περίμεναν να αστοχήσει σε άλλο ένα τετ α τετ, ο Γκλούτεν Φρι απέφυγε με μια διαστημική σολιά τον τερματοφύλακα της Λαμίας και έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία, γράφοντας το 2-1! Το τι ακολούθησε το αφήνουμε στη φαντασία των αναγνωστών.

Το χρονόμετρο έδειχνε 8.6 δευτερόλεπτα, η Λαμία πρόλαβε να κάνει ένα γέμισμα που πέρασε άουτ, η κόρνα χτύπησε, το ματς τελείωσε και ο Αδέσποτος μετά από δύο ήττες, επέστρεψε στις νίκες. Παίκτες και εξέδρα όπως πάντα μετά το τέλος του ματς έγιναν ένα και τα συνθήματα συνέχισαν να δονούν το κλειστό για ώρα.

Άλλο ένα ταξίδι ολοκληρώθηκε, με πολλές εμπειρίες, με την γνωριμία με άλλη μία αυτοοργανωμένη επαρχιακή ομάδα, με συζητήσεις σχετικά με τα κοινά προβλήματα των εγχειρημάτων μας, αλλά και πολλή διασκέδαση. Η επίσκεψη στον ιστορικό Γοργοπόταμο το επόμενο πρωί αποτέλεσε το καλύτερο κλείσιμο.

Επόμενο παιχνίδι Κυριακή 16 Ιανουαρίου στις 17:00 με την Υπεροχή Τρικάλων εκτός έδρας.
ΥΓ:Ένα σπάνιο φαινόμενο παρατηρήθηκε με αμφότερους τους προπονητές των ομάδων να έχουν πατερίτσες. Περαστικά και στους δύο! Διάφοροι συνομωσιολόγοι μάλιστα συσχέτισαν το τελικό σκορ με τον αριθμό πατεριτσών που είχε ο καθένας.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *