Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για την γη και την ελευθερία!


Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για την γη και την ελευθερία!
Το Σαββατοκύριακο 3-4 Ιουλίου ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της συλλογικότητας «Πρωτοβουλία Αγώνα για την Γη και την Ελευθερία» και μαζί και με το Athens Antifa League ανηφορίσαμε για την ταλαιπωρημένη, αλλά πανέμορφη Πάρνηθα. Μια κίνηση συμβολική, με αφορμή τον ερχομό της κοινότητας των Ζαπατίστας από το Μεξικό στην Ευρώπη, αλλά και ουσιαστική.
«Η Πρωτοβουλία Αγώνα για την Γη και την Ελευθερία», από τις πυρκαγιές του 2007 και μετά πραγματοποιεί κάθε καλοκαίρι εκδηλώσεις στο βουνό της Πάρνηθας.
Έτσι έγινε και φέτος. 60 περίπου άτομα βρεθήκαμε στον παρατημένο χώρο του παλιού Σανατορίου, αλληλεπιδράσαμε, συζητήσαμε σχετικά με την Πάρνηθα, το ρόλο του καζίνο, τον υπό συνεχή απειλή δημόσιο και ελεύθερο χώρο. Εντοπίσαμε προβλήματα, αναζητήσαμε λύσεις, αφήνοντας μια παρακαταθήκη για εκ νέου συνεργασία στο μέλλον.
Παράλληλα, παίξαμε παιχνίδια, Χα-Για-Σα και τσουβαλοδρομίες, αλλά φυσικά την παράσταση έκλεψε το ποδόσφαιρο σε ένα μαραθώνιο τουρνουά, που ξεκίνησε αλλά δεν τελείωσε ποτέ. Σε αυτοσχέδιο γήπεδο, κορίτσια και αγόρια, μικροί και μεγάλοι. Ο ήλιος καυτός, όμως ακόμα πιο καυτό ήταν το ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που χάρισαν οι δέκα ομάδες που συμμετείχαν.












Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *