Ανασκόπηση 14ης αγωνιστικής με Καρπενήσι Futsal

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ FUTSAL – ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
 
Η τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος επεφύλασσε ένα ακόμα ταξίδι, το 5ο για φέτος, για την ομάδα μας. Ο προορισμός γνωστός, αφού και πριν δύο χρόνια είχαμε επισκεφτεί το Καρπενήσι και τα πανέμορφα κοντινά χωριά. Η ομάδα λόγω υποχρεώσεων και τραυματισμών κατέβηκε με ελλιπή αγωνιστική αποστολή (7 παίκτες και 2 τερματοφύλακες), αλλά και καμιά δεκαριά άτομα κερκίδα, που για μία ακόμη φορά δεν την άφησαν να ταξιδέψει μόνη. Σε αυτά προστέθηκαν άλλη μια ντουζίνα από τον Α. Σ. Άρης Βελουχιώτης, την αυτοοργανωμένη ομάδα της Λαμίας, που όπως και στο παιχνίδι μας στην πόλη τους, ήρθαν και πάλι δημιουργώντας εκπληκτική ατμόσφαιρα.
Βαθμολογικά το παιχνίδι ήταν σημαντικό, καθώς κρινόταν η πρώτη θέση του ομίλου, (αν και οι δύο ομάδες είχαν εξασφαλίσει την είσοδο στα play off που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα). Το Καρπενήσι αποτελεί πολύ δυνατή, κυρίως επιθετικά, ομάδα και ένα από τα φαβορί για την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Οι πρώτες φάσεις του ανήκαν, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει όμως αφού ο Συνήγορος Τσιπολίτη, για τις ικανότητες του οποίου έχουμε γράψει από καιρό, σταμάτησε 3 τουλάχιστον πολύ επικίνδυνες επιθέσεις. Επιθετικά, ο Αδέσποτος προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, στα πρώτα λεπτά όμως περιορίστηκε σε κάποια σουτ του Παύλο Πικάσο. Κι ενώ ο Συνήγορος του Τσιπολίτη έμοιαζε άτρωτος, ένα έξυπνο σουτ, που πέρασε κάτω από τα πόδια του Γυάλινου Πριονιού τον έπιασε απροετοίμαστο και έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους στο 10. Ο Αδέσποτος, όπως συνηθίζει όταν δέχεται γκολ, ανέβασε την απόδοσή του. Ο Μάγος Κίρκος έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας σε τετ α τετ, ενώ και ο Γκλούτεν Φρι γινόταν συχνά πυκνά απειλητικός. Το Καρπενήσι έφθασε σε δεύτερο γκολ στο 15, με όμορφο συνδυασμό που κατέληξε με γκολ στο δεύτερο δοκάρι του 15χρονου παίκτη του (!). Ο Αδέσποτος ανέβασε απόδοση, προσπαθώντας να μειώσει ως το τέλος του ημιχρόνου, είχε δοκάρι με το Γυάλινο Πριόνι, αλλά το 2-0 ήταν το τελικό σκορ για το πρώτο εικοσάλεπτο, με το Καρπενήσι να προηγείται δίκαια.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με το Καρπενήσι να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Καραφλό Αετό να σώζει το 3-0, σε μια φάση που το Γυάλινο Πριόνι πραγματοποίησε το πιο συγκλονιστικό σπριντ της ζωής του. Στη συνέχεια ο Αδέσποτος πήρε την πρωτοβουλία και τελικά μείωσε με τον Γκλούτεν Φρι που από δύσκολη γωνία νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα στο 24. Μάλιστα λίγο αργότερα, με ένα εκπληκτικό σόλο, αφού έκλεψε και προσπέρασε δύο αμυντικούς δεν κατάφερε να σκοράρει. Η πίεση του Αδέσποτου ήταν για κάποια λεπτά ασφυκτική, αλλά και οι αντεπιθέσεις του Καρπενησίου «φωτιά» με τον Καραφλό Αετό να κάνει σωρεία σπουδαίων επεμβάσεων και τον Βλάχο Σουπερ Φουντς να σώζει δύο φορές την μπάλα πάνω στην γραμμή. Τα λεπτά κυλούσαν, ο ρυθμός ήταν πολύ έντονος, η κερκίδα παραληρούσε και οδηγούμασταν σε ένα μεγάλο φινάλε.
Το Καρπενήσι δυο λεπτά πριν τη λήξη πέτυχε το 3-1 μετά από όμορφη κομπίνα σε κόρνερ, σκορ που ήταν και το τελικό, καθώς ο Αδέσποτος είχε ξεμείνει πλεόν από δυνάμεις. Το παιχνίδι έληξε με την γνώριμη εικόνα, τους παίκτες να αλληλοσυγχαίρονται και τους Αδέσποτους να πηγαίνουν στην κερκίδα και να τραγουδάνε το καθιερωμένο «Αδέσποτε ποτέ δεν ανεβαίνουμε» και το «χωρίς προέδρους ούτε και φράγκα». Ευχαριστούμε όσους και όσες ακολούθησαν για μία ακόμα φορά και φυσικά τα παιδιά του Άρη Βελουχιώτη με την ευχή σύντομα να βρεθούμε στην κερκίδα τους.
Το Καρπενήσι, δυνατή ομάδα, με αρκετούς νεαρούς (και γρήγορους) παίκτες στη σύνθεση του πλέον, έφθασε δίκαια στη νίκη. Εμείς προσπαθήσαμε πολύ, σε σημεία είχαμε καλή απόδοση, αλλά ελλείψει και πολλών λύσεων, δεν είχαμε διάρκεια. Το τέλος της κανονικής διάρκειας μας βρήκε στην 3η θέση, ισόβαθμους με τη δεύτερη Λάρισα. Κυρίως όμως ήταν μια πολύ όμορφη χρονιά, με όλα σχεδόν τα παιχνίδια να είναι οριακά και να κρίνονται στα τελευταία λεπτά. Η ομάδα μας στον 7ο χρόνο της στο άθλημα επιχειρεί να παίξει πιο «φουτσαλικά» και σε αρκετές στιγμές των αγώνων τα κατάφερε. Επικοινωνήσαμε με πολλές ομάδες και παίκτες, προσπαθήσαμε με την στάση μας εντός και εκτός γηπέδου να εφαρμόσουμε αυτά που θέλουμε να πρεσβεύουμε.
Τώρα θα αντιμετωπίσουμε τη δεύτερη ομάδα του νότιου ομίλου, τους Τράχωνες Αλίμου σε διπλά παιχνίδια. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει την Κυριακή 20 Φλεβάρη στις 20.30 στο Γουδί!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *