Ανασκόπηση 1ου αγώνα πλέι οφ με Τράχωνες Αλίμου

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΤΡΑΧΩΝΕΣ ΑΛΙΜΟΥ
Τρελαίνομαι, τρελαίνομαι Αδέσποτε ποτέ δεν ανεβαίνουμε.
Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε τελειώσει και ήταν η ώρα για τα play off. Οι 4 πρώτες ομάδες των δύο ομίλων της Β’ κατηγορίας ποδοσφαίρου σάλας διασταυρώνονται σε δύο νοκ άουτ αγώνες που θα δώσουν το εισιτήριο για το final 4. Η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είχε τόσο συναρπαστικά παιχνίδια για την ομάδα μας, που παίκτες και οπαδοί ανυπομονούσαν για αυτές τις δύο «μονομαχίες». Αντίπαλος ήταν η ομάδα των Τραχώνων, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση του νότιου ομίλου, μια ομάδα που συνδυάζει νιάτα και εμπειρία, καθώς αρκετοί παίκτες της έχουν παραστάσεις από το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.
Το σκηνικό ήταν έτοιμο από νωρίς. Το γήπεδο είχε ήδη αρκετό κόσμο από το ζέσταμα, τα πανό της ομάδας κοσμούσαν τα σύρματα του γηπέδου. Όσο περνούσε η ώρα η προσμονή, αλλά και το άγχος μεγάλωναν. Τα καπνογόνα φώτισαν περισσότερο το γήπεδο κατά την έναρξη, η ομάδα μας μπήκε με σκοπό να πιέσει και το έκανε στα πρώτα λεπτά, πριν οι Τράχωνες βρουν τα πατήματά τους και αρχίσουν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Οι δύο ομάδες έμοιαζαν να έχουν αλληλοεξουδετερωθεί, οι τελικές προσπάθειες πραγματοποιούνταν από δύσκολες θέσεις και δεν προβλημάτιζαν ιδιαίτερα τους δύο τερματοφύλακες. Οι φιλοξενούμενοι όμως ευτύχησαν να προηγηθούν στο 10 με ένα μακρινό σουτ, που δεν εκτίμησε καλά ο Μαλλιαρός Πορτιέρο. Ο Αδέσποτος όπως συνηθίζει αντέδρασε μετά το γκολ, ο Μάγος Κίρκος πλησίασε το γκολ, αλλά αστόχησε. Οι Τράχωνες όμως έχασαν ανεπανάληπτη ευκαιρία, με τον παίκτη τους να αστοχεί προ κενής εστίας από ελαφρώς πλάγια θέση. Στο 15 ήρθε η ισοφάριση! Το Γυάλινο Πριόνι έκλεψε την μπάλα μπροστά από το κέντρο, έκανε την κούρσα, γύρισε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή και ο Μάγος Κίρκος αυτή τη φορά νίκησε τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο ρυθμός ήταν έντονος μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αλλά το σκορ δεν άλλαξε.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αδέσποτος μπήκε καλύτερα. Έχοντας βρει αυτοπεποίθηση από την άμυνα, άρχισε να χτυπά όλο και πιο συχνά στην αντεπίθεση. Σε μία από αυτές τις φάσεις στο 23, το Εύθραυστο Τριαντάφυλλο, έκλεψε, ντρίπλαρε έναν αντίπαλο και ενώ είχε καλές προϋποθέσεις να προχωρήσει, επιχείρησε απονενοημένα να σουτάρει από μακριά, κάτι που αιφνιδίασε τον αντίπαλο τερματοφύλακα με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Οι Τράχωνες έγιναν πιο επιθετικοί, το μομέντουμ όμως ήταν υπέρ του Αδέσποτου. Στο 36 ο Γκλούτεν Φρι σούταρε, το σουτ του αποκρούστηκε, το Γυάλινο Πριόνι όμως που καραδοκούσε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, επιστρέφοντας στα γκολ την πιο κατάλληλη στιγμή, γράφοντας το 3-1! Οι Τράχωνες τα έδωσαν όλα, πίεσαν ψηλά, με την ομάδα μας να έχει να αντιμετωπίσει από νωρίς τον βραχνά των 5 φάουλ (στα 6 φάουλ ανά ημίχρονο δίνεται 10μετρο πέναλτι) και τον κόσμο να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Ο Καραφλός Αετός δήλωσε παρόν όποτε χρειαζόταν, η ατομική, αλλά και η ομαδική άμυνα ήταν εξαιρετική, με τον Παύλο Πικάσο να κάνει πολλές και καθοριστικές επεμβάσεις, την Τραβηγμένη Φανέλα να διαψεύδει το όνομά της και να μην υποπίπτει σε καμία παράβαση. Τελευταίο λεπτό κι ο Αδέσποτος διατηρούσε το προβάδισμα των δύο γκολ. Οι Τράχωνες πολιορκούσαν, δύσκολα όμως έφθαναν σε τελικές προσπάθειες. 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ένας παίκτης τους βρήκε χώρο, σούταρε, ο Καραφλός Αετός απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, αυτή όμως κατέληξε σε πόδια Τραχώνων και με νέο σουτ, έγινε το 3-2 μόλις 11 δευτερόλεπτα για το τέλος.
To παιχνίδι τελείωσε με μία σπουδαία νίκη απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα, ένα παιχνίδι με ρυθμό, πάθος, αλλά και ποιοτικές ενέργειες, που ικανοποίησε τα 80 περίπου άτομα που βρέθηκαν στο γήπεδο. To τέλος του βρήκε παίκτες και οπαδούς να πανηγυρίζουν, όπως πάντα, την νίκη ή την ήττα. Επόμενο ραντεβού την επόμενη Κυριακή το βράδυ, στις 20.30 στο κλειστό του Κορυδαλλού!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *