Ανασκόπηση ματς κυπέλλου με τη Λάρισα Futsal

Άλλη μια αγωνιστική χρονιά ξεκίνησε με τον Αδέσποτο να αντιμετωπίζει τη νεοσυσταθείσα Λάρισα Futsal για το κύπελλο. Φυσικά, στο άκουσμα της κλήρωσης, τα χαμόγελα έκαναν την εμφάνισή τους, καθώς στη Λάρισα υπάρχει η αυτοοργανωμένη ομάδα του Μαρίνου Αντύπα.

Για μας αποτελεί ζητούμενο η γνωριμία και η ζύμωση με τις υπόλοιπες αυτοοργανωμένες ομάδες, όπως άλλωστε έχει συμβεί στα ταξίδια μας στο Ρέθυμνο κυρίως με τον Λίβα, αλλά και τις άλλες αυτοοργανωμένες ομάδες της Κρήτης.

Κι αφού απολαύσαμε τη φιλοξενία μας στον κοινωνικό χώρο Paratod@s το Σάββατο, αφού μοιραστήκαμε τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς μας από τα εγχειρήματά μας, την Κυριακή ήταν η ώρα των αγώνων.

 

Η αίσθηση του φυσικού χορταριού και της λακούβας στο γήπεδο, η μαγεία της γιόμας από την άμυνα στην επίθεση, ομολογουμένως μας είχαν λείψει και το παιχνίδι του Μαρίνου Αντύπα ήρθε για να ικανοποιήσει την βαθιά κρυμμένη νοσταλγία μας για το 11άρι. Τα συνθήματα έδιναν και έπαιρναν παρά το πρωινό ξύπνημα και η διάθεση ανέβαινε ώρα με την ώρα.

Μεσημεριανή σιέστα και φαγητό στο στέκι, προσπαθώντας να δούμε με live streaming τον μπασκετικό Αντύπα και η ώρα του δικού μας παιχνιδιού πλησίαζε επικίνδυνα.

Οι ιδιαιτερότητες της εποχής δεν επέτρεψαν θεατές στο γήπεδο κι έτσι έχασαν την ευκαιρία να δουν το πιο βαρετό ίσως ημίχρονο της ιστορίας της ομάδας, ωστόσο το παιχνίδι μεταδόθηκε σε live streaming για πρώτη φορά και μάλιστα σε περιγραφή και σχολιασμό από τον τραυματία αστέρα της ομάδας, Άρτζι.

Με την ομάδα της Λάρισας να κάνει αξιόλογη προσπάθεια και να έχει δοκάρι, τα «σκυλιά» περιορίστηκαν σε ανούσιο passing game. Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς πιο ενδιαφέρον, η ομάδα μας ξεκίνησε δυνατά, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ με όμορφη κίνηση του αντίπαλου πίβοτ.

Αντίδραση δεν υπήρξε ποτέ, η Λάρισα πέτυχε δύο γκολ ακόμα κι ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν τελειώσει, ψάξαμε να βρούμε σανίδα σωτηρίας καταφεύγοντας στη λύση του πέμπτου παίκτη για τα τελευταία πέντε λεπτά. Η ομάδα της Λάρισας άπειρη σε τέτοιες καινοτομίες (χαρακτηριστικό ότι παίκτης της ρώτησε «τι είναι αυτό παγκότερμα;») σάστισε με αποτέλεσμα η Δεύτερη Διάσταση, που αποτελεί τον πρώτο σκόρερ ιστορικά της ομάδας, να πετύχει δύο γκολ μέσα σε 2 λεπτά και να μειώσει σε 3-2. Η επική ανατροπή ωστόσο δεν έμελλε να ολοκληρωθεί και λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος η Λάρισα έκλεψε την μπάλα κι έκανε το 4-2.

Το τέλος του αγώνα έφερε μια έκπληξη, καθώς τα παιδιά του Αντύπα είχαν καταφθάσει έξω από το γήπεδο και δονούσαν την ατμόσφαιρα με συνθήματα που φυσικά συνεχίσαμε.

Κάπως έτσι ανυπομονούμε για το ταξίδι μας για το πρωτάθλημα τον Γενάρη, ευελπιστώντας οι συνθήκες να είναι πιο ευνοϊκές για περαιτέρω πράγματα. Υπερ-ευχαριστούμε τα παιδιά από το Μαρίνο Αντύπα για τη θερμή φιλοξενία και το συντροφικό κλίμα.
United we stand!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *