Ανασκόπηση 8ης αγωνιστικής με Λαμία Futsal

Ανασκόπηση Αδέσποτος Αθηνών – Λαμία Futsal

Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη!

Ένας από τους σκοπούς των αυτοοργανωμένων ομάδων είναι να φέρουν σε επαφή τον κόσμο με σημαντικά κοινωνικοπολιτικά θέματα μέσω του αθλητισμού. Οι πρώτες μέρες του Δεκέμβρη, κάθε χρόνο, είναι ιδιαιτέρως φορτισμένες. Η κρατική δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στις 6 Δεκέμβρη του 2008, δεν είναι δυνατόν ούτε και πρέπει να ξεχαστεί. Στις μέρες μας, που περισσότερο από ποτέ, τείνουμε να συνηθίσουμε το θάνατο, οφείλουμε να υπενθυμίζουμε ότι οι κρατικές δολοφονίες δεν ξεχνιούνται και δεν μένουν αναπάντητες.

Το παιχνίδι με τη Λαμία λοιπόν άρχισε με ενός λεπτού… φασαρία με την κερκίδα να φωνάζει ασταμάτητα «Αυτές οι μέρες είναι του Αλέξη».
Στα αγωνιστικά ο Αδέσποτος και η Λαμία ξεκίνησαν νωθρά το παιχνίδι με τη φιλοξενούμενη ομάδα να εκμεταλλεύεται τις αργές επιστροφές της ομάδας μας και να παίρνει το προβάδισμα στο 7, λειτουργώντας υποδειγματικά στην αντεπίθεση. Το παιχνίδι συνέχισε σε χαμηλό τέμπο με τον Αδέσποτο να έχει μια ανούσια πρωτοβουλία και τη Λαμία να διαχειρίζεται με σχετική άνεση το αποτέλεσμα. Στο 17 ο Μάγος Κίρκος επιχείρησε να περάσει μια κάθετη πάσα, αλλά τη Βαρυ-πάτησε, αφού ο αντίπαλος παίκτης, κατάλαβε την σκέψη του, έκλεψε την μπάλα στο κέντρο, ξεχύθηκε με τρομερή ταχύτητα και κεραυνοβόλησε τον ανήμπορο να αντιδράσει Δικηγόρο του Διαβόλου. Στο επόμενο λεπτό, μάλιστα το σκορ έγινε 0-3, όταν μια βαθιά μπαλιά, εξέθεσε την άμυνα του Αδέσποτου και ο επιθετικός της Λαμίας που κινήθηκε στην πλάτη της σκόραρε από κοντά.

Το 0-3 ήταν βαρύ, ωστόσο στο ποδόσφαιρο σάλας, τέτοιες ανατροπές δεν είναι σπάνιες. Οι οπαδοί του Αδέσποτου άλλωστε μία βδομάδα πριν είχαν δει κάτι ανάλογο με το Καρπενήσι. Πράγματι, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε τελείως διαφορετικά. Τα υπνωτισμένα στο πρώτο ημίχρονο σκυλιά, ξύπνησαν και τα έδωσαν όλα για μία ακόμη ανατροπή στο Γουδί. Κι αν τα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου η πίεση δεν έφερε αποτέλεσμα, στο 26 το γκολ ήρθε. Η Δεύτερη Διάσταση σούταρε από πλάγια η μπάλα κόντραρε ελαφρά και κατέληξε στα δίχτυα. Χαμός στην εξέδρα που πιστεύει ότι το σκηνικό της προηγούμενης εβδομάδας θα επαναληφθεί. 1 λεπτό αργότερα και το Ατσάλινο Τείχος ελίχθηκε με δεξιοτεχνία και πραγματοποίησε συρτό διαγώνιο σουτ με το αριστερό με την μπάλα να καρφώνεται στην γωνία. Τα πόδια των Αδέσποτων είχαν πάρει φτερά και στην αμέσως επόμενη φάση η Δεύτερη Διάσταση σε μία κίνηση που θύμισε τα νιάτα του, τότε που όργωνε τα γήπεδα της Άρτας, συνέκλινε με μια όμορφη προσποίηση «σπάζοντας τους αστραγάλους» του αντιπάλου του και σούταρε στην απέναντι γωνία, με την εξέδρα και τον πάγκο να πετάγονται να πανηγυρίσουν την ισοφάριση. Η μπάλα προσέκρουσε πρώτα στο αριστερό δοκάρι, έπειτα στο δεξί, ισορρόπησε για κλάσματα του δευτερολέπτου πάνω στην γραμμή πριν ο τερματοφύλακας της Λαμίας την μαζέψει.

Η Λαμία αναθάρρησε από τον θετικό οιωνό και βγήκε στην επίθεση. Μια πάσα από πλάγιο αουτ προς την καρδιά της άμυνας, ένα σουτ με τη μία, η μπάλα στο παραθυράκι, 2-4. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 29 ο τερματοφύλακας της Λαμίας βρήκε με πέταγμα ακριβείας 35 μέτρων με το χέρι (η μπάλα χάιδεψε τα ελάχιστα μαλλιά του Αστάθμητου Παράγοντα) τον «θέλω και εγώ ψευδώνυμο» συμπαίκτη του, αυτός κατέβασε και από κοντά νίκησε τον Μαλλιαρό Πορτιέρο.

Ο Αδέσποτος συνέχισε να το πιστεύει, πίεσε ασφυκτικά στο τελευταίο δεκάλεπτο, η άμυνα της Λαμίας όμως ήταν παθιασμένη, ενώ ο τερματοφύλακας όσο περνούσε η ώρα έμοιαζε άτρωτος, καθώς ακόμα και στη φάση που είχε βρεθεί εκτός περιοχής, ο Παύλο Πικάσο έστειλε την μπάλα στο δοκάρι από πλεονεκτική θέση. Η Δεύτερη Διάσταση πέρασε ως 5ος παίκτης στο τελευταίο πεντάλεπτο, το γκολ ήρθε και πάλι από το Ατσάλινο Τείχος στο 38, ύστερα από ασίστ του Γυάλινου Πριονιού, η πίεση συνεχίστηκε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά το θαύμα αυτή τη φορά δεν έγινε.

Η Λαμία πήρε μια νίκη για την οποία μόχθησε πολύ και την άξιζε, οι φίλαθλοι το αναγνώρισαν και φώναξαν το ευφάνταστο σύνθημα «Μπράβο Λαμία, οέο, μπράβο Λαμία», οι Αδέσποτοι γνώρισαν την πρώτη ήττα μέχρι την επόμενη για τη φετινή χρονιά, το «τρελαίνομαι, τρελαίνομαι, Αδέσποτε ποτέ δεν ανεβαίνουμε» γίνεται και πάλι ρεαλιστικό. Οι οπαδοί συνέχισαν το τραγούδι, μαζί κι οι παίκτες, έστω ένα κλικ πιο υποτονικά από άλλες φορές.

Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο στις 20.00 με την ισχυρή Λάρισα. Μαρίνος Αντύπας να μας περιμένετε, ερχόμαστε…

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *