Ανασκόπηση 12ης αγωνιστικής με Καλαμάκι Αλίμου

AΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ ΑΛΙΜΟΥ
Home, sweet home
 
Ήταν 5 Δεκέμβρη όταν ο Αδέσποτος είχε δώσει το τελευταίο του παιχνίδι στην Αθήνα (ήττα 3-5 από τη Λαμία). Ακολούθησαν τρία (!) ταξίδια σε Λάρισα, Λαμία και Τρίκαλα, ταξίδια γεμάτα εμπειρίες, που περιλάμβαναν παιχνίδια σε όμορφα κλειστά γήπεδα, όπου μπορούσε να παιχτεί futsal στο φυσικό του χώρο. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μην ομολογήσουμε ό,τι μας έλειψε το ανοιχτό γήπεδο στο Γουδί, με το παγωμένο νερό και τον χαμηλό φωτισμό. Κυρίως βέβαια μας είχε λείψει η παρουσία του κόσμου, έστω κι αν ένα μεγάλο μέρος του ακολούθησε τα προαναφερθέντα ταξίδια.
 
Με τρία παιχνίδια να απομένουν για τη λήξη της κανονικής περιόδου, ο Αδέσποτος φιλοξενούσε την παλιά πλέον ομάδα της Α.Ε.Κ.Α που για 6η χρονιά αγωνίζεται στο πρωτάθλημα. Για τον Αδέσποτο κάθισε κάτω από τα δοκάρια για δεύτερη φορά φέτος ο Συνήγορος του Τσιπολίτη, ένας τερματοφύλακας νέας εποχής, με κοντά γρήγορα πόδια, χαλαρότητα και πνευματικη διαύγεια. Η ομάδα ξεκίνησε καλά, με γρήγορο ρυθμό, σωστές μεταβιβάσεις και αλλαγές θέσεων. Ο Βλάχος Superfoods άγγιξε το γκολ με μακρινό σουτ στο 2, αλλά ο τερματοφύλακας της Α.Ε.Κ.Α έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. 2 λεπτά αργότερα όμως ο Βλάχος Superfoods βρήκε τον Γκλούτεν Φρι αμαρκάριστο στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας και αυτός πλάσαρε ανοίγοντας το σκορ. Στο 6 και πάλι ο Γκλούτεν Φρι πιστοποίησε την έφεση που έχει φέτος στο σκοράρισμα και έκανε το 2-0 όταν σκόραρε από κοντά δεχόμενος αυτή τη φορά την ασίστ από τον Μάγο Κίρκο. Στο 9 πήρε την κατάσταση στα χέρια του, καθώς έφυγε στην αντεπίθεση απέφυγε έναν αντίπαλο και με ψύχραιμο σουτ διαμόρφωσε το 3-0, ολοκληρώνοντας το προσωπικό του χατ τρικ.
 
Η Α.Ε.Κ.Α ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 13. Ο Βλάχος Superfoods έχασε την μπάλα σε κρίσιμο σημείο, ο Συνήγορος του Τσιπολίτη απέκρουσε το τετ α τετ, στην επαναφορά όμως ο παίκτης της Α.Ε.Κ.Α έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η Α.Ε.Κ.Α πήρε θάρρος πιέζοντας πιο ψηλά για την ανατροπή, κάτι που όμως δημιούργησε χώρους που ο Αδέσποτος μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Στο 18 ο Μάγος Κίρκος σέρβιρε και πάλι στον Γκλούτεν Φρι για το 4-1, ενώ στο 19 και πάλι ο ίδιος έγραψε το 5-1 με εκτέλεση δεκάμετρου πέναλτι (υποδεικνύεται όταν μία ομάδα συμπληρώνει 6 φάουλ σε ένα ημίχρονο). 5 γκολ σε ένα ημίχρονο για τον Γκλούτεν Φρι, επίδοση πρωτοφανής για τον ίδιο και την ομάδα, όλοι νοσταλγούν τις εποχές που έβρισκε πολλούς διαφορετικούς τρόπους να αστοχήσει.
 
Το 5-1 του ημιχρόνου έμοιαζε σκορ ασφαλείας, αλλά επειδή «Αδέσποτος είσαι» και πολλές φορές έχεις βοηθήσει να γυρίσει η αντίπαλη ομάδα το ματς, όλα θα μπορούσαν να αλλάξουν. Στο 25 όμως ο Αφανής Ήρωας έκανε μία από τις σπάνιες προωθήσεις του, πραγματοποίησε μία από τις συχνές γλυκές του ασίστ και ο Μάγος Κίρκος έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι για το 6-1. Ο κόσμος πάγωσε ακόμα περισσότερο στο 28 όταν ο Γκλούτεν Φρι βρέθηκε στο έδαφος (συχνό), αλλά δεν σηκώθηκε ποτέ (πρωτοφανές). Άλλος ένας τραυματισμός για φέτος μετά τον Ιντε-Φίξ και το Ατσάλινο Τείχος, ευτυχώς πιο ήπιος. Η Α.Ε.Κ.Α σκόραρε στο 30, Με ατομική ενέργεια και σουτ που δεν μπόρεσε να ανακόψει ο Καραφλός Αετός, έπαιξε «5ο παίκτη» για να ψάξει τη μείωση του σκορ, αλλά δεν μπόρεσε να γίνει πιο απειλητική.
 
Το 6-2 ήταν το τελικό σκορ, σε ένα από τα ελάχιστα φετινά παιχνίδια που δεν κρίνονται στα τελευταία λεπτά. Δύο παιχνίδια πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Αδέσποτος εξασφάλισε την είσοδο στην πρώτη τετράδα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ, που σημαίνει τουλάχιστον δύο ακόμα παιχνίδια για την ομάδα μας.
 
Στον αγώνα εκτός από τα υπόλοιπα πανό της ομάδας, έκανε την εμφάνιση του πανό σχετικά με τις υποθέσεις βιασμών που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τον τελευταίο καιρό και με αφορμή αυτόν στη Θεσσαλονίκη. Τέλος στην συγκάλυψη, καμία μόνη!
 
Ευχαριστούμε όσους και όσες ανταποκρίθηκαν για μία ακόμα φορά στο κάλεσμα της ομάδας μας για ρούχα για την Ομάδα αλληλεγγύης αστέγων, καθώς και για τις μπάλες για τις φυλακές ανηλίκων Αυλώνας. 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *