Ανασκόπηση 5ης αγωνιστικής πρωταθλήματος με ΑΕ Καλαμάκι Αλίμου

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΕ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ/ΑΛΙΜΟΥ – ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Κατάλληλο και για καρδιακούς.
Ο Αδέσποτος Αθηνών μετρούσε 3 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτι που για τους λάτρεις της στατιστικής είχε συμβεί μια και μοναδική φορά στην ιστορία του. Τα τρία παιχνίδια που προηγήθηκαν, γεμάτα συγκινήσεις, ανατροπές, σαν η μοίρα να ήθελε να μας ξεπληρώσει την σχεδόν ενός χρόνου διακοπή. Για τον τέταρτο αγώνα του, θα έπαιζε με την, έμπειρη πια, ομάδα της ΑΕΚΑ, στο μοναδικό εκτός έδρας παιχνίδι του εντός Αττικής, καθώς όλες οι άλλες ομάδες του ομίλου είναι από την επαρχία.
Σε ένα μουντό βράδυ, στο κάπως απόμερο γήπεδο της ΑΕΚΑ, με καμιά εικοσαριά άτομα να ακολουθούν την ομάδα και αυτή τη φορά, όλα προμήνυαν ένα οριακό παιχνίδι, με τους απανταχού σχολιαστές και ρεπόρτερ να ξεσκονίζουν τα κιτάπια τους προκειμένου να βρουν τίτλο σχετικό με εμφράγματα, καρδιακές προσβολές καθώς ανέκαθεν τα παιχνίδια ΑΕΚΑ – Αδέσποτος κρίνονταν στα τελευταία λεπτά.
Ο Αδέσποτος παραταγμένος με πλήρης αποστολή, τρεις τετράδες που εναλλάσσονταν στον αγωνιστικό χώρο, προηγήθηκε μόλις στο 3 με τον Μάγο Κίρκο, που έκλεψε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, απέφυγε τον τερματοφύλακα και έστειλε την μπάλα στην κενή εστία. Το παιχνίδι κυλούσε σε χαμηλό τέμπο, ο Αδέσποτος κυκλοφορούσε χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες και η ΑΕΚΑ άγγιξε την ισοφάριση στο 11, όταν με δυνατό σουτ από πλάγια, η μπάλα βρήκε και τα δύο δοκάρια του Δικηγόρου του Διαβόλου, που στο φετινό του ντεμπούτο στάθηκε τυχερός στη συγκεκριμένη φάση. Ο Αδέσποτος έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενος με δύο γκολ, με το Ατσάλινο Τείχος να σκοράρει στο 16 με ωραίο «μυτάκι» από πλάγια θέση, ύστερα από δημιουργία του Γκλούτεν Φρι (πρώην Άρτζι).
Ανάπαυλα, αναλύσεις επί αναλύσεων, τα δύο γκολ διαφορά στο ποδόσφαιρο σάλας, δεν αποτελούν άλλωστε κάποιο ασφαλές προβάδισμα. Το ξεκίνημα ήταν εξαιρετικό. Η ομάδα κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα στην άμυνα, το Ατσάλινο Τείχος βρήκε με μία πάσα που έκοψε στα δύο την άμυνα της ΑΕΚΑ τον Γκλούτεν Φρι που με ακόμα ένα τελείωμα με το αριστερό τη φετινή χρονιά έγραψε το 0-3. Ο Αδέσποτος συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι, παίζοντας καλή άμυνα και έχοντας υπομονή στην επίθεση και «καθάρισε» το ματς στο 30 με τον Αφανή Ήρωα να σερβίρει στον Γκλούτεν Φρι περνώντας την μπάλα από την κλειδαρότρυπα. Το σκορ έκλεισε στο 33. Ο Αφανής Ήρωας είπε «λιλά» δίνοντας το σύνθημα για την κομπίνα στο πλάγιο, άφησε την μπάλα, το Ατσάλινο Τείχος σούταρε προς το δεύτερο δοκάρι και ο Γκλούτεν Φρι με κοντινή προβολή ολοκλήρωσε το χατ τρικ του. Η ΑΕΚΑ έψαξε με πολλούς τρόπους το γκολ, είχε κι άλλο δοκάρι σε φανταστικό σουτ εν στάσει με τον Καραφλό Αετό να αλλοιώνει την πορεία της μπάλας, έκανε κι άλλες τελικές προσπάθειες, αλλά δεν ήταν η μέρα της.
Μία ακόμα Αδεσποτική Κυριακή γεμάτη μπάλα, η οποία είχε ξεκινήσει με φιλικά παιχνίδια της Ακαδημίας στο Μενίδι με τον τοπικό Αστέρα, ολοκληρώθηκε, αναμένοντας με ανυπομονησία, το επόμενο παιχνίδι, την επόμενη κερκίδα.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *