Ανασκόπηση 4ης αγωνιστικής πρωταθλήματος με Υπεροχή Τρικάλων

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η ανατροπή δεν είναι εκπομπή…

Οι ανατροπές στον αθλητισμό (και στη ζωή) είναι ένα από τα στοιχεία που του δίνουν τόσο ενδιαφέρον. Αρκεί μια στιγμή να ταράξει την λογική εξέλιξη των πραγμάτων.
Το παιχνίδι του Αδέσποτου με την Υπεροχή Τρικάλων έμελλε να αποτελέσει ένα τέτοιο παράδειγμα. Λίγο πριν τη σέντρα ο κόσμος στο γήπεδo λίγος, υπνωτισμένος, αρκούταν να παρακολουθεί παθητικά το παιχνίδι, το οποίο επίσης ήταν σε χαμηλό ρυθμό.
Ο Αδέσποτος, αιφνιδιασμένος και από την απουσία της Δεύτερης Διάστασης (τραυματίστηκε στην προθέρμανση) προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στο παιχνίδι της Υπεροχής, που αποδείχθηκε… υπέροχη καθώς με γρήγορους και πολύ καλούς τεχνικά, νεαρούς κατά βάση παίκτες ήταν πιο απειλητική με καλή κυκλοφορία της μπάλας. Εδώ να σημειωθεί ότι κάτω απ’ τα δοκάρια του Αδέσποτου πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ο Τρελός Γάιδαρος, κρατήστε το όνομα για το μέλλον, ένα μείγμα Χόρχε Κάμπος και Κέιλορ Νάβας.
Ο Αδέσποτος, παρά την ανωτερότητα της Υπεροχής, ήταν αυτός που πρώτος επιχείρησε να ξυπνήσει την κερκίδα. Στο 9 ο Αγχωμένος Έφηβος ελίχθηκε θαυμάσια από δεξιά γύρισε την μπάλα στην καρδιά της άμυνας, αλλά ο Παύλο Πικάσο εξ’ επαφής έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. 2 λεπτά αργότερα όμως ήρθε το γκολ. Μετά από μη καταγεγραμμένο αριθμό αποτυχημένων προσπαθειών κομπίνας σε φάουλ, οι προσπάθειες μας επιτέλους δικαιώθηκαν. Ο Βλάχος Σούπερ Φουντς πέρασε πάνω από την μπάλα και κινήθηκε δεξιά, το Γυάλινο Πριόνι του πάσαρε την μπάλα και ο πρώτος γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι που καραδοκούσε ο Καβα-λιέρος για να σκοράρει το πρώτο του γκολ για τη φετινή χρονιά.
Η Υπεροχή πίεσε, είχε δοκάρι, ο Τρελός Γάιδαρος σταματούσε τις προσπάθειές της, όμως στο 19 δεν μπορούσε να κάνει κάτι, καθώς βρέθηκε απέναντι σε δύο αντιπάλους που «μπήκαν» με την μπάλα στα δίχτυα.
Το δεύτερο ημίχρονο είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το φως είχε πέσει, ο καθυστερημένος κόσμος είχε φτάσει, ο ρυθμός του ματς ολοένα γινόταν και πιο έντονος. Ο Αδέσποτος προηγήθηκε ξανά στο 22, όταν ο Καραφλός Αετός βρήκε με μακρινή μπαλιά με τα χέρια τον Βλάχο Σουπερ Φουντς, αυτός γύρισε και νίκησε στο τετ α τετ τον τερματοφύλακα της Υπεροχής. Η απάντηση όμως ήταν σχεδόν άμεση καθώς η ομάδα των Τρικάλων ισοφάρισε δύο λεπτά μετά, ενώ δεν έμεινε εκεί καθώς στο 29 έφθασε στην ανατροπή, όταν σε μια φάση διαρκείας, ο παίκτης της σκόραρε με διπλή προσπάθεια με το κεφάλι.
Ο Αδέσποτος παθιάστηκε, αλλά δεν είχε λύσεις στην πίεση της Υπεροχής, ο κόσμος προσπαθούσε να βοηθήσει. Η κλεψύδρα του χρόνου έφθανε στο τέλος κι όλα έδειχναν ότι η ήττα είναι αναπόφευκτη. Στο 39, ο Άρτζι κέρδισε το έκτο φάουλ για το δεύτερο ημίχρονο, κάτι που στο ποδόσφαιρο σάλας δίνει τη δυνατότητα για «μακρινό» (δεκάμετρο) πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος καταφέρνοντας να ισοφαρίσει ένα λεπτό πριν το τέλος!
Η Υπεροχή πέρασε αμέσως στην επίθεση, προσπαθώντας να ανακτήσει το προβάδισμα, ζήτησε η ίδια έκτο φάουλ, χωρίς όμως αποτέλεσμα και περίπου 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και πάλι ο Άρτζι έφυγε στην αντεπίθεση με αρκετό χώρο μπροστά του. Οι φίλοι και οι φίλες του Αδέσποτου ενθουσιάστηκαν πιστεύοντας ότι θα καταφέρει να σκοράρει. Αυτός όμως καθυστέρησε, ο αντίπαλος αμυντικός τον πρόλαβε. Τότε, προς έκπληξη όλων που περίμεναν να γλιστρήσει, ο Άρτζι πραγματοποίησε μια όμορφη ντρίπλα που συνοδεύτηκε από ένα κάπως «ψόφιο» σουτ που όμως έφυγε κάτω απ’ τα πόδια του τερματοφύλακα και κατέληξε στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα με 4-3. Όλοι οι παίκτες του Αδέσποτου αμέσως όρμηξαν πάνω του να πανηγυρίσουν, με αυτόν να προσπαθεί να προστατεύσει την σωματική του ακεραιότητα σε αυτή την ξαφνική ορμητική επίθεση.
Η κερκίδα παραληρούσε, δεν πίστευε στα μάτια της, καθώς είχε συνηθίσει ο Αδέσποτος να παλεύει τα ματς και στο τέλος να χάνει, τώρα αδυνατούσε να συνειδητοποιήσει την ανατροπή του σκηνικού. Η Υπεροχή είχε λίγα δευτερόλεπτα στη διάθεσή της, το σουτ κόντραρε, η μπάλα χάθηκε, οι διαιτητές σφύριξαν. Το συναρπαστικό παιχνίδι τελείωσε, οι παίκτες της Υπεροχής παρά την απογοήτευσή τους, ήρθαν μαζί με μας και την κερκίδα να φωνάξουμε τα ονόματα των ομάδων μας. Τους ευχαριστούμε και αυτούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την Ομάδα αλληλεγγύης αστέγων!
Ένα παιχνίδι που αν και στην αρχή έμοιαζε κρύο, η εξέλιξή του, οι συνεχείς ανατροπές, ο ρυθμός ζέστανε παίκτες, κερκίδα και όσους-όσες τυχαία μπορεί να πέρασαν την Κυριακή από το Γουδή.
Τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, τρεις νίκες, πρωτόγνωρα πράγματα, το τέλος πλησιάζει.

Επόμενο ραντεβού την Κυριακή στις 20:00 με την Α.Ε Καλαμακίου Αλίμου, Αλιμούντος 102 Αργυρούπολη.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *