Επιστροφή στα γήπεδα!

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΡΙΣΑ FUTSAL

Η ώρα είχε φθάσει. Ένα χρόνο μετά η ομάδα του Αδέσποτου Αθηνών ήταν έτοιμη να μπει στο γήπεδο. Πρώτη αντίπαλος για τη φετινή χρονιά μετά την αναβολή της πρώτης αγωνιστικής με τη Λαμία, η ομάδα της Λάρισας, η οποία είχε κάνει πέρυσι το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα.
Το μεσημέρι είχαν προηγηθεί οι πρώτοι φιλικοί αγώνες της ακαδημίας, που διανύει τον έκτο χρόνο της αυτοοργανωμένης λειτουργίας της. Κι αφού ο κόσμος θαύμασε τις προσπάθειες των μικρών αδέσποτων, άρχισε να καταφθάνει στο γήπεδο. Συζητήσεις, πειράγματα, συνθήματα, πανό. Απλά αυτονόητα πράγματα που τόσο είχαν λείψει το προηγούμενο διάστημα. Το παιχνίδι ξεκινά με μικρή καθυστέρηση. Ο Αδέσποτος άρχισε καλύτερα, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στο διάστημα υπεροχής του. Η Λάρισα ισορρόπησε το παιχνίδι, με δυνατούς και έμπειρους παίκτες στη σύνθεσή της, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Καραφλός Αϊτός σταμάτησε τις προσπάθειες των παικτών της. Ο Αδέσποτος προηγήθηκε στο 11 όταν σε μία αντεπίθεση ο Αφανής Ήρωας βρήκε τον Βλάχο Σούπερ Φουντς κι αυτός με ωραία ενέργεια και σουτ άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (σπέσιαλ ίνφο: το φούτσαλ έχει δύο εικοσάλεπτα ημίχρονα καθαρού χρόνου) η Λάρισα κέρδισε πέναλτι σε άτσαλο μαρκάρισμα της Τραβηγμένης Φανέλας. Ο Καραφλός Αϊτός δήλωσε όμως και πάλι παρών, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και απομακρύνοντας την μπάλα.
Στο β’ ημίχρονο η Λάρισα προσπάθησε να αντιδράσει, κάτι που έδωσε στο παιχνίδι τρελό ρυθμό. Κατάφερε να φθάσει στην ισοφάριση στο 23, με τον Μαλλιαρό Πορτιέρο (που αντικατέστησε στο ημίχρονο τον Καραφλό Αϊτό) να μην μπορεί να αποσοβήσει το γκολ. Η απάντηση όμως ήταν άμεση, όταν δύο λεπτά αργότερα το Γυάλινο Πριόνι πραγματοποίησε ωραία ενέργεια, πάσαρε στην Τραβηγμένη Φανέλα που επιχείρησε να τον ξαναβρεί, η μπάλα βρήκε σε αντίπαλο και κατέληξε στα δίχτυα. Ο Αδέσποτος συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στο 28 χτύπησε στην αντεπίθεση. Ο Αγχωμένος Έφηβος βρήκε τον Μάγο Κίρκο, που με ένα μαγικό άγγιγμα νίκησε τον τερματοφύλακα της Λάρισας. Το παιχνίδι όμως δεν είχε κριθεί η Λάρισα σκόραρε στο 32 με ωραία ατομική ενέργεια και το ματς πήρε πάλι φωτιά. Το άγχος διάχυτο και στις δύο πλευρές, οι μονομαχίες δυνατές. Το 3-2 ωστόσο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Η Λάρισα κατεβαίνοντας με 7 παίκτες και ταξιδεύοντας αυθημερόν, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια και έχασε στα σημεία. Κερκίδα και παίκτες του Αδέσποτου γιόρτασαν κυρίως την επιστροφή στα γήπεδα πανηγυρίζοντας με την ψυχή τους.

Επόμενο ραντεβού την Τετάρτη στις 22.00 στο παιχνίδι με τον Πήγασο Αγίας Παρασκευής για το κύπελλο (κλειστό Νότου, Αγία Παρασκευή).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *