Κάθε κέντρο κράτησης είναι φυλακή. Ντόπιοι – μετανάστες παλεύουμε μαζί. No Βorders – Νo Νations!

Την στιγμή που στον Έβρο και τη Λέσβο ρατσιστικές και μισάνθρωπες φωνές και πρακτικές κάνουν την εμφάνιση τους, την ώρα που κατατρεγμένοι άνθρωποι αντιμετωπίζονται σαν εισβολείς και εγκληματίες είναι απόλυτη ανάγκη να απαντήσουμε με αντιρατσισμό και αλληλεγγύη!
Επί τη ευκαιρία του ταξιδιού μας στη Σάμο για το παιχνίδι με την τοπική ομάδα, την Κυριακή το μεσημέρι βρεθήκαμε μαζί με την Αντιφασιστική Κίνηση Σάμου στην πλατεία Σοφούλη στο Βαθύ, έναν χώρο που κατακλύζεται και παίρνει ζωή από δεκάδες μετανάστες κάθε ηλικίας, οι οποίοι περνάνε τον χρόνο τους παίζοντας μπάλα και κάνοντας τη βόλτα τους.
Το τουρνουά στήθηκε γρήγορα, ομάδες δημιουργήθηκαν στην στιγμή και η δράση ξεκίνησε. Τριγωνάκια, γκολ και θεαματικοί συνδυασμοί ξεχώρισαν εντός γηπέδου.
Έξω από αυτό ο ένας γνώριζε τον άλλο. Κι αν τα στόματα καμιά φορά δυσκολεύονταν να συνεννοηθούν, τα μάτια έκαναν τη δουλειά πιο εύκολη. Δύο λέξεις και ένα βλέμμα ήταν αρκετά για να καταλάβει ο ένας την σκέψη του άλλου. Μοιραστήκαμε τις ιστορίες και τα όνειρά μας, τους φόβους και τις ελπίδες μας.
Η στιγμή του αποχωρισμού δύσκολη.
Δώσαμε ραντεβού για το μέλλον.
Ίσως όχι στο ίδιο μέρος, ίσως υπό άλλες συνθήκες.
Όπου κι όποτε ανταμώσουμε όμως θα είμαστε μαζί.
Μαζί να παίζουμε και να παλεύουμε για τις ζωές μας!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *