Ανασκόπηση 7ης αγωνιστικής με Καρπενήσι Futsal

Ανασκόπηση Αδέσποτος Αθηνών – Καρπενήσι Futsal

ΑΡΝΗΤΕΣ ΗΤΤΑΣ
Η νύχτα έριξε το μαύρο της πέπλο πάνω από το Γουδί, τα φώτα άναψαν, τα πανό κρεμάστηκαν. Ο κόσμος, πιο πολύς από ποτέ, γοητευμένος από τα ποδοσφαιρικά θρίλερ που έχει παρακολουθήσει φέτος στο συγκεκριμένο γήπεδο, πήρε θέση πίσω απ’ τα σύρματα. Η Πονεμένη Μέση, παλιά δόξα της ομάδας, που τα τελευταία χρόνια δεν μπορεί να την ακολουθεί όσο θα ήθελε, βρέθηκε μεταξύ άλλων μετά από καιρό στο γήπεδο. Εκτός από την κερκίδα του Αδέσποτου, το παρόν έδωσαν και κάποιοι φίλοι του Καρπενησίου, αλλά και οι ουδέτεροι, που απλά βρίσκονταν στον χώρο και δεν έχασαν την ευκαιρία. Τα «σκυλιά» προέρχονταν από αγωνιστικό κενό τριών εβδομάδων, που ακολούθησε μετά από το ανέλπιστο 4χ4 με το οποίο ξεκίνησε η ομάδα. Να δούμε πότε θα σπάσει το ρόδι και θα χάσουμε…

Το παιχνίδι άρχισε σε μέτριο τέμπο, με αναγνωριστικές κινήσεις. Οι πρώτες ευκαιρίες άρχισαν να δημιουργούνται, ο κόσμος σιγά σιγά ζεσταινόταν. Ο Αδέσποτος προηγήθηκε στο 7, όταν ο τερματοφύλακας του Καρπενησίου έκανε λάθος, το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Αγχωμένος Έφηβος, που κόντρα στο προγνωστικά τελείωσε ψύχραιμα τη φάση. Για τους λάτρεις της «αυτοοργανωμένης στατιστικής» με το γκολ αυτό έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Αδέσποτου σκοράροντας στην 6.743η μέρα της μάταιης ζωής του, συντρίβοντας το προηγούμενο ρεκόρ του Γκλούτεν Φρι.

Το Καρπενήσι με έμπειρους στο ποδόσφαιρο παίκτες, κυρίως από τα τοπικά της Ευρυτανίας, δεν χρειάστηκε παρά ένα λεπτό να ισοφαρίσει. Ο επιθετικός του λύγισε την αντίσταση του Ατσάλινου Τείχους και από κοντά νίκησε τον Μαλλιαρό Πορτιέρο. Με την ισοφάριση, το παιχνίδι άνοιξε και απέκτησε τρελό ρυθμό, κάτι που φάνηκε να ευνοεί το Καρπενήσι. Ο Μαλλιαρός πορτιέρο κράτησε το 1-1 σε συνεχόμενες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα στο 12, όταν ο αντίπαλος παίκτης σημάδεψε με όμορφο πλασέ κάτω απ’ τα πόδια του. Ο Αδέσποτος συνέχισε να «παραπατάει» και το 1-3 ήταν η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων στο 17, όταν με μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της κοιμώμενης άμυνας, δύο Καρπενησιώτες βρέθηκαν απέναντι στον Μαλλιαρό Πορτιέρο και μπήκαν με την μπάλα στα δίχτυα. Όλες και όλοι στην εξέδρα, γνωρίζοντας απέξω κι ανακατωτά πλέον την ψυχολογία της ομάδας, ήξεραν ότι η μείωση του σκορ πριν το ημίχρονο ήταν κομβικής σημασίας. Ο Αδέσποτος τα έδωσε όλα στα 3 τελευταία λεπτά και πράγματι μείωσε με τη Δεύτερη Διάσταση που μπήκε στην πορεία της μπάλας στην όμορφη έμπνευση του Γυάλινου Πριονιού πετυχαίνοντας το 2-3.

Το γεγονός που σημάδεψε όμως το πρώτο ημίχρονο ήταν άλλο και ήταν εντελώς δυσάρεστο. Σε μια ανύποπτη φάση, ο Iντε-Fix πραγματοποίησε ένα απ’ τα τάκλιν-σήμα κατατεθέν του, αλλά στην προσπάθεια του να σηκωθεί έμεινε στο χορτάρι (ναι, ποδόσφαιρο σάλας, χωρίς σάλα παίζουμε, γιατί ο Δήμος Αθηναίων δεν δίνει τα γήπεδα του για futsal). Ο τραυματισμός δυστυχώς αποδείχθηκε σοβαρός…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αδέσποτο να προσπαθεί για το όσκαρ ανατροπής (έστω κι αν δεν είναι εκπομπή) και να την πετυχαίνει. Στο 23 το Γυάλινο Πριόνι βγήκε στην αντεπίθεση, βρήκε τον Αφανή Ήρωα σε καλή θέση και αυτός όντας θερμός οπαδός του «μια πάσα κάνει ευτυχισμένους δύο» του επέστρεψε την μπάλα με τον πρώτο να σκοράρει εξ επαφής. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μάγος Κίρκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, έχασε την ισορροπία του, αλλά με ένα ακόμα μαγικό τρικ, πεσμένος κατάφερε να σουτάρει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η εξέδρα παραληρούσε, οι παίκτες του Καρπενησίου όμως παρέμειναν ψύχραιμοι. Ξαφνική κίνηση στην πλάτη του Μάγου Κίρκου, που ως γνωστόν έχει την μαγική ιδιότητα να εξαφανίζεται όταν μαρκάρει, τακουνάκι που άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα του Καραφλού Αετού. Ένα γκολ κομψοτέχνημα που έφερε το σκορ στο 4-4 στο 25.

Οι δύο ομάδες «μαζεύτηκαν» προσπαθώντας να ελέγξουν τον ρυθμό. Οι ευκαιρίες άρχισαν να εκλείπουν όσο πλησιάζαμε προς το τέλος, τα ρίσκα να μειώνονται. Οι δύο τερματοφύλακες αντέδρασαν σωστά όποτε χρειάστηκε. Ο κόσμος που καθ’ όλη τη διάρκεια τραγουδούσε, έδωσε ώθηση στον Αδέσποτο, που στα τελευταία 3-4 λεπτά πήρε την πρωτοβουλία. Με την κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει, ο Αγχωμένος Έφηβος, που είχε ανοίξει το σκορ, αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα…πόδια του. Προσποίηση, δεύτερη προσποίηση, σουτ στην απέναντι γωνία, η μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα. Η λέξη πανζουρλισμός μοιάζει φτωχή, η λέξη ψυχραιμία απαραίτητη. 20 δευτερόλεπτα και το Καρπενήσι βγαίνει μαζικά στην επίθεση. Η Τραβηγμένη Φανέλα καταφεύγει στην αγαπημένη της λύση, το φάουλ. Η μπάλα περνά από το τείχος, ο Καραφλός Αετός αποκρούσει στην δεξιά του γωνία, το παιχνίδι τελειώνει. 5-4 το τελικό σκορ, σε ένα ακόμα χιτσκοκικό, σε ένα ακόμα γκρανγκινολικό φινάλε.

Οι στιγμές που ακολούθησαν γνώριμες. Κερκίδα και παίκτες γίνονται ένα, κάτι που δεν επηρεάζεται από νίκες και ήττες. Ο Ιντε-Fix πονεμένος, αλλά χαρούμενος. Τα συνθήματα αντηχούν για ώρα, τα πολλά παιδιά που βρέθηκαν στο γήπεδο και τόση υπομονή έκαναν, επιτέλους μπαίνουν να δώσουν τη δική τους παράσταση.

Επόμενο παιχνίδι την Κυριακή 5 Δεκέμβρη στις 19:30 με τη Λαμία και πάλι στο Γουδί.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *