ΣΤΑ ΕΞΗΓΩ ΩΡΑΙΑ?? ΜΑΘΕ ΜΠΑΛΙΤΣΑ -ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 4ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Τέταρτη αγωνιστική και τρίτο εκτός έδρας παιχνίδι για τον Αδέσποτο, ο οποίος συνεχίζει την καλή φετινή παράδοση να μην ηττάται στις αναμετρήσεις μακριά από το σπίτι του. Εδώ όμως τελειώνουν τα θετικά, καθώς τα σκυλιά, μάλλον σαφώς επηρεασμένα από το ξενύχτι του πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας και της ακαδημίας της, δυο βράδια και ένα πρωί πριν, δεν κατάφεραν να παίξουν καλό futsal απέναντι στον ουραγό της βαθμολογίας.

Στο Αθλητικό κέντρο του Δήμου Ηλιούπολης, σε ένα γήπεδο με ολοκαίνουριο τάπητα και καταπληκτική θέα, οι Αδέσποτοι δεν κατάφεραν να επιβληθούν στους εαυτούς τους και έχασαν την ψυχραιμία τους, ξεχνώντας και το futsal που, μεταξύ τους, λένε ότι ξέρουν. Οι παίχτες της ΑΕ Καλαμακίου επέβαλαν τον δικό τους ρυθμό και τα σκυλιά επανήλθαν μόνο για μικρά χρονικά διαστήματα στο ματς. Οι λίγες στιγμές καλού futsal και οι εξαιρετικές ατομικές ενέργειες έφεραν μεν την ανατροπή, αλλά τελικά η ομάδα μας έμεινε για μια ακόμη αγωνιστική μακριά από τη νίκη.

Στο γήπεδο παρευρέθηκε όλως τυχαίως ο μέγιστος προπονητής- μύστης του ποδοσφαίρου Νίκος Αλέφαντος και οι συντάκτες του μπλογκ, ζητήσαμε τη γνώμη του για το παιχνίδι. Να τι μας είπε:

Το λοιπόν, κοιτάχτε εδώ να δείτε, σας μιλάει ο Αλέφαντος τώρα και να τον ακούτε. Ο Αδέσποτας είναι καλή ομάδα, ομαδάρα. Έχει εκεί και τη συνέλευσή του που κάνει κουμάντο και φέτο έκανε μεταγραφές και κοντά στους παίχτας που είχε, έφερε και άλλους. Και πού ‘σαι, παιχταράδες όλοι ε, με ‘κατό καντέρια μπάλα ο καθένας. Ετοιμάζει και μεταγραφή μεγάλη από εξωτερικό, να κάνει το μπαμ και να γίνει σάλος στο σάλας. Ποιάς σάλας δηλαδή, που ούτε ο Σάλας της Πειραιώς με τόσα ‘κατομύρια δεν θα κανε τέτοιο χαμό.

Το λοιπόν όμως, για το ματς, τώρα σου μιλάει ο Αλέφαντος. Κοίταξε να δεις, το φρούτ-σαλ δεν είναι προμενάδα στον εθνικό κήπο να ταΐσουμε τις πάπιες, το φρουτ-σαλ θέλει νεύρο και ψυχραιμία. Πού πα ρε καραμήτρο αραχτός και λάι να παίξεις, πάει, σε ρούφηξε το καλαμάκι. Μου ‘ρχεται ο τοίχος, παιχταράς γίγαντας δε λέω, με τον άλλο που κοπανάει τα τύμπανα, να κοουτσάρουν και μου αφήνουν Λεταλέ, Βλάχο και Τσιμεντο όξω, ρε δεν είστε Αλέφαντοι, δε με ακούτε να μάθετε μπαλίτσα. Και το παλεύεις εκεί το πράμα, αλλά στο 9ο λεπτό να σου το 1-0. Πρόσεξε τώρα έγω στα λέω, μετά έπαιξες ψύχραιμα, και αυτός εκεί με το καπέλο ο σβούρας τσακ-τσακ ισοφαρίζει στο 11΄ και λένε όλοι γυρίζει το παιχνίδι ο Αδέσποτος. Αλλά πού; Γιατί όταν δε μπαίζεις ψύχραιμα τη μπάλα, τιμωρείσαι και να που το Καλαμάκι, παίζει με μια μπαλιά να τροφοδοτεί τον πίβοτ και εκεί και στο 12΄ και στο 19΄ σου λέει καλώς τα παιδιά, καλώς τα 3-1. Φώναζε ο Ραμπούλιτσας-Ραντούλιτσας στο τέρμα, σαν τον ταρζάν, αλλά του κάκου, του αφήνανε αφύλαχτα τα με την όπισθεν, πόσα να πιάσει κι αυτός, τερματάρα είναι αλλά δεν είναι και Ζούπερμαν.

Κοίταξε να δεις άμα δεν έχει ψυχραιμία και η Μπατσελόνα να είσαι με τους παιχταράδες όλους δε το γυρνάς το παιχνίδι. Με τα πολλά έρχεται αυτό το παιδί με το μούσι το μυτερό, ο Καλακαιρινός αυτός, και κύριος βάζει το γκολ όμορφα και ωραία και πάει το ματς στο ‘ποδητήριο με 3-2. Τώρα, πρόσεξε να δεις, εκεί στο ‘ μίχρονο, οι προπονητάς είπανε, για ελάτε εδώ και κάθησαν κάτω όλοι και είπαν, τι γίνεται εδώ κύριε τι φταίει, έτσι κι έτσι να πούμε, τι λάθος κάναμε; τι σωστό; Άιντε να μπούμε πάλι μέσα και να παίξουμε φρουτ-σαλ σωστό και όχι αλανιάρικο κλωτσοσκούφι σα γιδοπρόβατα.

Μη στα πολυλέω, μπήκε στο β’ η ομάδα και προσπαθούσε, όπου μια φορά θυμήθηκε να παίξει, έβαλε ωραίο γκολ στο τάκα -τάκα στο 21΄ με τη Μοιραία Διάσταση, που έλεγε όλη την ώρα να παίξουνε το σύστημα και όταν στο 28΄ πήρε τη μπάλα μόνη της, έγραψε στα παλιά της παπούτσα το σύστημα και ρίχνει ένα σουτ κεραυνό, τι κεραυνό, αλεξικέραυνο και βάλε και γράφει το 3-4 και τσουπ, η ανατροπή.

Κι έπειτα, μου είχες τόσους παιχταράδες μέσα, τον Ήλιο τον Τσακισμένο, που ήταν και αρχηγός και ο καλύτερος εκεί πίσω, σαν τον Μπέικιν πάουντερ της Δυτ. Γερμανίας. Τον αστείο καπνό που έκανε μια σουτάρα και πέρασε λίγο πάνω από το “Γ” . Άσε τον άλλο τον ΚΑΒΑλάρη, που πέταγε τη μπάλα σα τα καφάσια στην ιχθυόσκαλα και τον Σ-κον-ισμένο έφηβο που έκανε το ψαλιδάκι σε σλόου μόσιο και έσπασε το δοκάρι και γελάνε μέχρι και τα καρπούζα στην Ανδραβίδα. Ήταν και εκείνος ο σβούρας με το καπέλο που παίδευε τη μπάλα πέρα-δόθε, αλλά δεν έκανε τίποτα. Ρε είμαστε σοβαροί; Και μου’χεις τον παιχταρά τον τιτανοτεράστιο, τον γιγαντομέγιστο ΚΟΓΙΟΤ με εισιτήριο για τα επίσημα στον πάγκο με τον κόσμο να φωνάζει να μπει και τον άλλο τον αμίλητο να γυαλίζει το σκρίνιο; Και να, που έγινε το λάθος και ισοφάρισε το Καλαμάκι και μετά ο σβούρας δεν έκανε το σουτ στα τελευταία δεύτερα και δεν το πήρες το ματς. Το Καλαμάκι, άκου να δεις τώρα σου μιλάω εγώ, ξέρουν από μπάλα, τα παιδιά, όχι φρουτ-σαλ όμως, αλλά θα είναι καλοί στον άλλο γύρο το καλαμάκι.

Πάντως, άκου εδώ, εμένα τον Αλέφαντο, που στα εξηγώ καλά. Ο Αδέσποτος έχει ομαδάρα, να κοιτάξει να σοβαρευτεί και να παίζει μπάλα επιπέδου τσάμπιο λιγκ. Τα παιδιά είναι παιχταράδες και τους πάω που είναι αντιφασίστες και ας φωνάζει ο πρόεδρας”.

alefantos-300x213

Στα εξηγεί ωραία? Ε μάθε μπαλίτσα !!

Αυτά μας είπε ο τσάμπιον μάνατζερ της Ελλάδας και εμείς σας τα μεταφέρουμε αυτολεξεί.

Υ.Γ. ο Βλάχος με τη φλογέρα έπαιζε συνθήματα που τραγουδούσε η κερκίδα

Υ.Γ..(2)  ούτε κάρτα δεχτήκαμε ούτε 6 φάουλ κάναμε

Υ.Γ.(3) συγχαρητήρια για τα παιδιά του Καλαμακίου και τον πρώτο τους βαθμό στο πρωτάθλημα και ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προσπάθειά τους στο Futsal. Αδημονούμε να ξαναπαίξουμε στην όμορφη έδρα τους στο επερχόμενο ματς κυπέλου!

Υ.Γ.(4)«Το παρόν κείμενο αποτελεί προϊόν συγγραφής επιφανούς δικηγόρου της ομάδας . Τα πρόσωπα, τα ονόματα  είναι ψευδώνυμα και οποιαδήποτε  ομοιότητα  ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *