Ανασκόπηση αγώνα κυπέλλου με Πήγασο Αγ. Παρασκευής

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Το κύπελλο παγκοσμίως ορίζεται ως ο θεσμός των εκπλήξεων, ως το παιχνίδι που ο πιο “αδύναμος” μπορεί σε ένα βράδυ να κάνει τα πάντα απέναντι στον “ισχυρό”. Με αυτές τις ελπίδες στο μυαλό, ο Αδέσποτος αντιμετώπισε τον Πήγασο Αγίας Παρασκευής, ομάδα Α’ κατηγορίας για την πρώτη φάση του κυπέλλου.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο κλειστό της Αγίας Παρασκευής, παρόλο που ήμασταν τυπικά γηπεδούχοι. Αυτό διότι, όπως έχουμε τονίσει πολλάκις, ο Δήμος Αθηναίων αρνείται να παραχωρήσει τα κλειστά γήπεδά του για ποδόσφαιρο σάλας, με αποτέλεσμα το άθλημα να μην παίζεται υπό τις κατάλληλες συνθήκες. Παράλληλα, η ένωση ποδοσφαίρου σάλας, αντιμετωπίζει με απάθεια το ζήτημα και χαρακτηριστικά αναφέρει «στην Ελλάδα ο καιρός είναι καλός, μπορούν οι αγώνες να γίνονται σε ανοιχτά». Έτσι, όποτε παίζουμε με μια ομάδα που διαθέτει κλειστό γήπεδο, επιλέγουμε να παίζουμε στο γήπεδό της, ακόμα κι αν στα χαρτιά ο αγώνας είναι εντός έδρας.
Ο αγώνας έγινε σε κλειστό λοιπόν και οι φίλοι της ομάδας δεν έχασαν την ευκαιρία να παρευρεθούν και να μας στηρίξουν με την παρουσία τους. 40-50 άτομα κατέκλυσαν το κλειστό και δημιούργησαν μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, κάτι που βοήθησε και τις δύο ομάδες να παίξουν ένα συναρπαστικό παιχνίδι.
Ο Πήγασος, αν και νεοφώτιστος στην Α’ κατηγορία, έχοντας παραστάσεις από πολύ δυνατά παιχνίδια, μπήκε καλύτερα και στο 4 εκμεταλλευόμενος ένα λάθος του Αστάθμητου Παράγοντα, βγήκε στην αντεπίθεση και με άψογο συνδυασμό νίκησε τον Μαλλιαρό Πορτιέρο. Ο Αδέσποτος δεν πατούσε καλά στα πρώτα λεπτά και μόλις στο 6 έγινε το 2-0 σε μία περίεργη ομολογουμένως φάση.
Τα σκυλιά, ανέβασαν αναπάντεχα την απόδοσή τους, ωθούμενα και από τον κόσμο, ισορρόπησαν το παιχνίδι κι άρχισαν να δημιουργούν ευκαιρίες, έχοντας και δοκάρι. Το γκολ ήρθε τελικά στο 19, όταν ο Βλάχος Σούπερ Φουντς βγήκε στην αντεπίθεση, πάσαρε στον Άρτζι και αυτός αν και αρχικά νικήθηκε από τον αντίπαλο τερματοφύλακα με δεύτερη προσπάθεια σκόραρε, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού.
Το δεύτερο ημίχρονο άρχιζε με τους καλύτερους οιωνούς, το πάθος κυριαρχούσε και για τις δύο ομάδες, με το παιχνίδι να είναι στην κόψη του ξυραφιού. Ωστόσο, η έλλειψη ψυχραιμίας στο παιχνίδι δεν επέτρεψε κάτι καλύτερο. Ο Πήγασος με μια δύσκολη ατομική προσπάθεια πέτυχε το 3-1 στο 30, με τον Αδέσποτο να ανεβαίνει στα τελευταία λεπτά, ρισκάροντας και παίζοντας «5ο παίχτη», χωρίς όμως να καταφέρει να σκοράρει. Μάλιστα 1 λεπτό πριν τη λήξη, η Δεύτερη Διάσταση έχασε την μπάλα και ο παίκτης του Πήγασου έστειλε την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.
Η κόρνα της λήξης βρήκε παίκτες και οπαδούς να τραγουδάνε μαζί «χωρίς προέδρους ούτε και φράγκα» και τις δύο ομάδες να αλληλοσυγχαίρονται για το δυνατό, αλλά καθαρό παιχνίδι.
Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ομάδα του Πήγασου, αλλά και τον κόσμο της ομάδας που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την Ομάδα αλληλεγγύης αστέγων. Καλούμε και τις άλλες ομάδες του πρωταθλήματος να πράξουν τα δέοντα.
Η αλληλεγγύη το όπλο μας! Κανένας μόνος-Καμία μόνη στο δρόμο!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *