Κείμενο για την παρέμβαση στο cafe-bar Ρίσκο

Προ ημερών έλαβε χώρα μια “παρέμβαση” στο cafe-bar Ρίσκο, η οποία αφορούσε σε εργασιακά θέματα και μεταξύ άλλων αναφερόταν στον Αδέσποτο Αθηνών, κατηγορώντας μας για δήθεν συγκάλυψη και υποκρισία. Προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλουμε μια σύντομη απάντηση σε όσα μας καταλογίζουν οι άγνωστοι παρεμβαίνοντες που υπογράφουν ως “αναρχικοί/ες”.

Στον δύσκολο δρόμο που έχουμε διαλέξει να βαδίσουμε, έτοιμες λύσεις δεν υπάρχουν και η διαρκής βελτίωση μέσα από διαδικασίες αυτοκριτικής και δημιουργίας είναι, εκτός από σκοπός και αναγκαιότητα . Όποτε έχει τεθεί θέμα στις συνελεύσεις μας, το έχουμε αντιμετωπίσει με τον απαραίτητο σεβασμό, προκειμένου να βρούμε λύση. Έτσι κάναμε και όταν τέθηκε το ζήτημα σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στις εργασιακές συνθήκες του συγκεκριμένου καταστήματος, του οποίου ο ιδιοκτήτης ήταν μέχρι πρόσφατα ενεργό μέλος του Αδέσποτου Αθηνών. Στις διαδικασίες που ακολούθησαν, υπήρξε έντονος προβληματισμός και τελικά το εν λόγω μέλος αποχώρησε. Τα ανωτέρω είτε αγνοούσαν, είτε σκοπίμως απέκρυψαν οι συντάκτες του κειμένου, με αποτέλεσμα την κακόβουλη στοχοποίηση του εγχειρήματος και των μελών του.

Όπως προκύπτει από την έως τώρα πορεία του, ο Αδέσποτος Αθηνών, σέβεται και προασπίζει τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου. Είναι σαφές, πως τα μέλη του τασσόμαστε υπέρ των αγώνων με στόχο την αποκατάσταση οποιασδήποτε αδικίας. Η προάσπιση των δικαιωμάτων είναι καθολική και συμπεριφορές που τα παραβιάζουν δεν είναι συμβατές με τους στόχους μας. Συνεπώς, οποιοσδήποτε θέλει να συμπορεύεται μαζί μας, πρέπει να σέβεται κάθε κοινωνικό και εργασιακό δικαίωμα, ανεξάρτητα από τη θέση του.

Επίσης, καθιστούμε σαφές, ότι στο “απαντητικό” κείμενο υπεράσπισης του cafe-bar, που συντάχθηκε λίγο μετά το περιστατικό, δεν συνέπραξαν μέλη της συνέλευσης του Αδέσποτου Αθηνών. Το κείμενο εκείνο, εμπλέκει εξίσου ανεύθυνα το όνομά μας, καθώς δεν υπήρξε ποτέ στέγαση του σωματείου στο εν λόγω κατάστημα, όπως φυσικά και σε κανένα άλλο της περιοχής.

Ο Αδέσποτος θα συνεχίσει να προσπαθεί να δημιουργεί και να αντιστέκεται. Όποια και όποιος θέλει να συμμετέχει είναι ευπρόσδεκτη/ος, όπως επίσης και κάθε εποικοδομητική κριτική.

Αυθαίρετες στοχοποιήσεις, αβάσιμες κατηγορίες, συκοφαντίες και κάθε λογής αναπαραγωγή φημών, ψεμάτων και αναληθειών δεν θα μας σταματήσουν. Όσοι νομίζουν ότι θα μας πλήξουν με αυτόν τρόπο θα καταφέρουν μόνο να μας βρουν μπροστά τους.

Σας περιμένουμε στις συνελεύσεις μας, τις δράσεις και τις προπονήσεις, στα γήπεδα, τους δρόμους και όπου αλλού χρειαστεί.

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *