Εκεί στο δήμο ακούστε το καλά, θέλουμε γήπεδο για όλα τα παιδιά

Ο Αδέσποτος Αθηνών είναι ένας αυτοοργανωμένος αθλητικός σύλλογος. Τα δύο τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να αναδείξουμε τον αθλητισμό σε πεδίο χαράς, συνεργασίας, αλληλεγγύης και όχι ανταγωνισμού, κέρδους και διακρίσεων κάθε μορφής, έχουμε δημιουργήσει την ακαδημία ποδοσφαίρου για παιδιά 5-12 χρόνων. Η ακαδημία δεν απαιτεί «συνδρομή», αλλά με ελεύθερη οικονομική συνεισφορά όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά μπορούν να συμμετέχουν σε αυτήν και να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο ως άθλημα και κυρίως ως παιχνίδι.

Επιλέξαμε να δραστηριοποιηθούμε στο χώρο του Θησείου και να χρησιμοποιήσουμε το δημοτικό γήπεδο της γειτονιάς, το οποίο, όμως, βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Οι εκκλήσεις για επισκευή προς στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων και στην Περιφέρεια ήταν συνεχείς και οι απαντήσεις-υποσχέσεις για την άμεση κατασκευή του κατηγορηματικές. Κάτι τέτοιο τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ με αποτέλεσμα το γήπεδο να έχει μετατραπεί σε έναν άκρως επικίνδυνο χώρο που πολλές φορές δεν έχει καν επαρκή φωτισμό. Προπονήσεις ακυρώνονται ή διεξάγονται υπό αντίξοες συνθήκες και σίγουρα όχι με τον τρόπο που αρμόζει σε παιδιά.

Στέρεψε η υπομονή μας, δεν θα ανεχτούμε άλλες υποσχέσεις. Η κοροϊδία της δημοτικής αρχής δεν απευθύνεται μόνο απέναντι στον «Αδέσποτο». Είναι κοροϊδία και εμπαιγμός των κατοίκων όλης της γειτονιάς, των κατοίκων του Δήμου Αθηναίων, οποιουδήποτε ανθρώπου θέλει να αθληθεί ελεύθερα, μη πληρώνοντας συνδρομές σε ιδιωτικά γυμναστήρια και χώρους. Η υποβάθμιση του δημόσιου χώρου, για τον οποίο άλλωστε στο Δήμο Αθηναίων πληρώνουμε ουκ ολίγα τέλη, είναι υποβάθμιση της ζωής μας. Δε θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο από όσα μας ανήκουν.

⦁ Άμεση επισκευή του γηπέδου του Θησείου, ώστε αυτό να είναι ασφαλές και ικανό να φιλοξενήσει τις προπονήσεις. Συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα του έργου
⦁ Σε ενδεχόμενη απομάκρυνσή μας εξαιτίας των επισκευών απαιτούμε την παραχώρηση αθλητικών εγκαταστάσεων σε κοντινή περιοχή εντός του Δήμου Αθηναίων σε ώρες και ημέρες που επιτρέπουν τη διεξαγωγή προπονήσεων μαθητών.

Καλούμε τους φίλαθλους του Αδέσποτου, τους κατοίκους της γειτονιάς, όλους τους δημότες να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν.

Ακαδημία Ποδοσφαίρου Αδέσποτου Αθηνών

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *