Bitch Volley στο αυτοδιαχειριζόμενο camping της Βούλας

Οι Αδέσποτες του βόλεϊ, σκεφτήκαμε την Παρασκευή 13/7 να κλείσουμε τη σεζόν πριν το καλοκαίρι, με βόλεϊ, φαγητό και μουσικές!

Από τις 5, λέμε να παίξουμε beach volley, να φάμε, να πιούμε και να χορέψουμε, στο αυτοδιαχειριζόμενο καμπινγκ της Βούλας!
Φέρτε τη διάθεση σας, μουσικά όργανα (αν έχετε), φαγητό (αν μαγειρεύετε) και τα μαγιό σας, να παίξουμε και να μπανιαριστούμε!

Θα υπάρχουν μπύρες, νερό, φαγητό και κουτί οικονομικής ενίσχυσης για τα τρέχοντα έξοδα της ομάδας!

Σας περιμένουμε όλ@!

Πρόσβαση: τραμ (τελευταία στάση, Ασκληπιείο Βούλας), λεωφορεία (Α2-Αθήνα-Βούλα, Α1-Βούλα-Πειραιάς).

Πιο αναλυτικά για την πρόσβαση εδώ: http://voulacamp.blogspot.com/p/blog-page_30.html

Λίγα λόγια για το αυτοοργανωμένο, γυναικείο τμήμα βόλει, του Αδεσπότου Αθηνών.

Η γυναικεία αυτοοργανωμένη ομάδα βόλεϊ, δημιουργήθηκε από την ανάγκη μας να συνδυάσουμε τον αθλητισμό και το παιχνίδι, θέτοντας σε αυτή τα δικά μας προτάγματα. Λειτουργούμε αντιιεραρχικά και οριζόντια, συμμετέχουμε όλες ισότιμα και αποφασίζουμε από κοινού για τα θέματα που μας απασχολούν στη συνέλευση του τμήματος.
Εμμένοντας στον αδιαμεσολάβητο και αντι-εμπορευματικό χαρακτήρα του εγχειρήματός μας απορρίπτουμε κάθε σχέση με σπόνσορες, κόμματα κλπ. Η μηνιαία κοστολόγηση και η αξιολόγηση μιας αθλήτριας ανάλογα με τις επιδόσεις και αποδόσεις αποτελούν συνήθη φαινόμενα του σύγχρονου αθλητισμού. Στα πλαίσια της αποδόμησης αυτής της ιδέας και πρακτικής, απορρίπτουμε την λογική του ” μηνιάτικου” ή της “συνδρομής ” προκειμένου να εξαγοράσουμε το δικαίωμα μας για συμμετοχή. Λογική που προκαλεί, μεταξύ άλλων, ανισότητες και οικονομικούς αποκλεισμούς. Τα έξοδά μας καλύπτονται κυρίως από εμάς, από ελεύθερη οικονομική συνεισφορά, καθώς και από κινήσεις οικονομικής ενίσχυσης.
Ως υποκείμενα της συνέλευσης και της αθλητικής ομάδας στεκόμαστε αντίθετες σε σεξιστικές και στερεοτυπικές αντιλήψεις που προάγουν φαλλοκρατικές συμπεριφορές και αποκλεισμούς συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων στον χώρο του αθλητισμού. Ο χώρος αυτός είναι ανοιχτός και ελεύθερος για όλ@ όσ@ επιθυμούν να εκφραστούν μέσω αυτού.

Φασιστικές, ρατσιστικές και μάτσο συμπεριφορές δεν έχουν θέση στα γήπεδά μας.

Γυναικεία αυτοοργανωμένη ομάδα βόλει,του Αδεσπότου Αθηνών

https://www.google.com/maps/place/Pikpa/@37.853469,23.750071,16z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x227f75df0848fb58!8m2!3d37.8533721!4d23.7516129?hl=en

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *