Αδέσποτος vs Διογένης: United we stand

Πριν 6-7 μήνες, είχαμε δεχθεί ένα μέιλ, στο οποίο κάποια άτομα από το μακρινό και άγνωστο Ολυμπιακό Χωριό ανέφεραν ότι σκέφτονταν να δημιουργήσουν μια αυτοοργανωμένη ομάδα Φούτσαλ, με χαρακτηριστικά όμοια με της ομάδας μας. Είδαμε φυσικά θετικά αυτή την κίνηση και τους καλέσαμε στη συνέλευση μας, ώστε να γνωριστούμε, να συζητήσουμε και να τους μεταφέρουμε τις γνώσεις μας ως προς τις διαδικασίες δημιουργίας σωματείου και τι δυσκολίες θα συναντήσουν, αλλά και να εξετάσουμε το πως μπορούμε να παρέμβουμε στο χώρο που συμμετάσχουμε. Με τον καιρό γνωριστήκαμε αρκετά, συμμετείχαμε σε εκδηλώσεις τους, ήρθαν σε αγώνες μας και όλοι περιμέναμε με ανυπομονησία τη φετινή χρονιά. Εκατέρωθεν παρουσία στις κερκίδες όποτε είναι εφικτό, με το σύνθημα «και το χειμώνα θα είναι ωραία με Διογένη και Αδέσποτο παρέα» να δονεί την ατμόσφαιρα.

Ο χειμώνας καταφθάνει σιγά σιγά, μαζί και η ώρα να ζήσουμε το «ωραία» που ανέφερε το σύνθημα. Μετά από κάποιες κοινές συνελεύσεις για την οργάνωση των γεγονότων που θα διαδραματίζονταν στον αγώνα, μετά από άπειρα πειράγματα (10 θα σας ρίξουμε, θα κουραστείτε να μετράτε κλπ), μετά από ετοιμασίες για ένα γήπεδο γιορτή, φθάνει η μεγάλη στιγμή. Είναι μόλις η δεύτερη φορά που δύο αυτοοργανωμένες ομάδες συναντώνται σε «επίσημο» αγώνα. Πολύς κόσμος στο γήπεδο, εννοείται όλοι μαζί. Με μία φωνή, με μπλεγμένα συνθήματα μεταξύ τους, με πανηγύρια σε κάθε γκολ. Τα πανό των δύο ομάδων ξεχωρίζουν, αντιφασιστικά, ενωτικά σε μια πολύχρωμη εικόνα, σε μια εικόνα που θέλουμε να βλέπουμε.

Ο αγώνας αρχίζει εν μέσω ενθουσιασμού και καπνογόνων που προκαλούν χαμόγελα σε όλους,καθώς και μεγάλη όρεξη για τον αγώνα. Ο Αδέσποτος, πιο έμπειρος, ξεκινάει καλύτερα και από νωρίς προηγείται όταν ο Βλάχος Superoods πλάσαρε όμορφα ύστερα από έξοχη ασίστ του Σκονισμένου Έφηβου. Μετά από μια πίεση που δεν καρποφόρησε, ο Διογένης αντιδρά σταδιακά και απαντάει με δυο τρεις ευκαιρίες και δοκάρι. Στα μέσα του ημιχρόνου το παιχνίδι σταμάτησε για ένα λεπτό. Οι δύο ομάδες πήραν ένα άτυπο τάιμ άουτ, που βάσει κανονισμού δεν δικαιούνται, όπως οι υπόλοιπες ομάδες, επειδή δεν έχουν πιστοποιημένο προπονητή στον πάγκο (αναλυτική ανακοίνωση https://adespotosathinon.espivblogs.net/2017/11/13/%cf%84%ce%bf-%cf%87%ce%b5%ce%b9%ce%bc%cf%8e%ce%bd%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%cf%89%cf%81%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b4%ce%b9%ce%bf%ce%b3%ce%ad%ce%bd%ce%b7-%ce%ba/#respond).
Ταυτόχρονα στην εξέδρα ανεβαίνει πανό που γράφει «Δελτία, διπλώματα και φράγκα, στήνουνε της μπίζνας την παράγκα».

Προς το τέλος του ημιχρόνου, ο Αδέσποτος φθάνει σε δύο ακόμη γκολ, αρχικά με όμορφη συνδυασμένη επίθεση όπου αφού η μπάλα πέρασε από όλους τους παίκτες της ομάδας και έσπασε το πρέσιγνκ του Διογένη ο Σκονισμένος Έφηβος πάσαρε στον Σεβαστικό Ντράμερ και αυτός έγραψε το 2-0, ενώ λίγο μετά ο Σκονισμένος Έφηβος έγραψε το 3-0 με εκτέλεση πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος.

Το δέυτερο ημίχρονο όμως ήταν διαφορετικό. Ο Διογένης δεν παράτησε σε κανένα σημείο το παιχνίδι, η εξέδρα ολοένα και δυνάμωνε το πρώτο γκολ ήρθε, με μία γρήγορη αντεπίθεση και εξαιρετικό τελείωμα και το ματς πήρε φωτιά. Γρήγορα έγινε το 3-2 με παρόμοιο τρόπο, ο Αδέσποτος αδυνατούσε να φθάσει σε τέταρτο γκολ. Ο κόσμος φωνάζει πιο δυνατά φυσικά και για τις δύο ομάδες. 5 λεπτά πριν το τέλος ο Διογένης καταφέρνει να φθάσει και στην ισοφάριση, με κλέψιμο στον χώρο του κέντρου και άμεσα εκδηλωμένη επίθεση, κάτι που μάλλον ξύπνησε τον Αδέσποτο που ένα λεπτό αργότερα έφθασε στο τέταρτο γκολ με πλασέ του Βλάχου Superfoods από κοντά ύστερα από ασίστ του Καντρόνια, το οποίο εν τέλει του έδωσε την νίκη καθώς στη συνέχεια διαχειρίστηκε καλύτερα το προβάδισμα του.

Το παιχνίδι τελειώνει, όλοι κατευθύνονται μαζί στην εξέδρα. Όλα μοιάζουν τέλεια. Δυστυχώς δεν είναι. Ο Καπαμαρού, που τραυματίστηκε λίγα λεπτά πριν το τέλος του ματς, αδυνατεί να περπατήσει. Ο τραυματισμός μοιάζει σοβαρός, ελπίζουμε να μην είναι. Αφού υποβασταζόμενος φθάνει και αυτός στην εξέδρα παίκτες και οπαδοί βροντοφωνάζουν τα ονόματα των δύο ομάδων και την ιαχή «Αντιφα».

Τέτοιους αγώνες θέλουμε. Με κόσμο, με κοινή κερκίδα, με πάθος στο γήπεδο, αλλά και σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Να σημειωθεί η εξαιρετική παρουσία των διαιτητών, παρόλο που και να μην υπήρχαν θα τα βρίσκαμε μια χαρά και μεταξύ μας…Το ποδόσφαιρο αν θέλουμε μπορεί να είναι κάτι πολύ διαφορετικό από αυτό που έχει εξελιχθεί.

Επόμενο ματς-γιορτή στις 7 Γενάρη για το κύπελλο καθώς η κλήρωση μας έκανε την χάρη. Μέχρι τότε έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά. Πάντα ο ένας πλάι στον άλλο.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *