Λίγα λόγια για το τμήμα βόλεϊ του Αδέσποτου

Τα όσα κυκλοφόρησαν το περασμένο καλοκαίρι και αφορούσαν τον Αστέρα Εξαρχείων μας προκάλεσαν μεγάλο προβληματισμό. Φυσικά ποτέ δεν μπήκαμε στον πειρασμό να κρίνουμε περί δικαίων και άδικων, δεν είμαστε δικαστές. Αναρωτηθήκαμε όμως για τη φύση και το μέλλον των αυτοοργανομένων εγχειρημάτων.
Τι είναι τελικά αυτό που κάνει την αυτοοργάνωση τόσο δύσκολη; Εκτιμούμε ότι η απάντηση βρίσκεται σε εμάς τους ίδιους. Δεδομένου ότι σε αυτού του είδους τα εγχειρήματα δεν υπάρχει εσωτερική αντιπολίτευση και το blame game δεν είναι λύση, ερχόμαστε πάντα αντιμέτωποι με τα όρια του εαυτού μας.
Η αυτοοργάνωση απαιτεί υπευθυνότητα και αυτοκριτική καθώς οι επιλογές δεν επιβάλλονται αλλά επιλέγονται ελεύθερα, ή τουλάχιστον έτσι θα έπρεπε. Είναι ένας δρόμος απόλυτης ελευθερίας συνείδησης και γι αυτό εξαιρετικά δύσκολος, χωρίς χάρτη, πεπατημένη, μαγικές συνταγές και manual. Τα λάθη είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν, όμως η ώριμη αντίδραση είναι να τα αναγνωρίσεις, να αποδεχθείς τις συνέπειες και να συνεχίσεις να προχωράς μαθαίνοντας από αυτά, αλλά ταυτόχρονα γνωρίζοντας ότι θα ξανακάνεις λάθη.
Είναι σοκαριστικό να μαθαίνεις ότι ένα αυτοοργανωμένο αθλητικό εγχείρημα διασπάστηκε. Ωστόσο, εκτιμούμε ότι οι συναθλητές και συνοδοιπόροι κάθε μιας από τις δυο πλευρές, έκαναν την αυτοκριτική τους και στο μέλλον αυτή η περιπέτεια θα τους κάνει σοφότερους και δυνατότερους.
Ο Αδέσποτος Αθηνών, λιγό μετά την ανακοίνωση αποχώρησης, έγινε αποδέκτης μιας πρότασης από τη συνέλευση των αποχωρησάντων του Αστέρα. Οι αθλήτριες του, πρώην πλέον, Γυναικείου Τμήματος Βόλεϋ Αστέρα Εξαρχείων ζήτησαν να ενταχθούν ως τμήμα στο σωματείο μας, έστω για την τρέχουσα αθλητική περίοδο, ώστε να μπορέσουν να αγωνιστούν προωθώντας τα κοινά μας «πιστεύω» στο χώρο της πετοσφαίρισης γυναικών. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ειλικρινή αίτηση, αλλά κυρίως αναλογιζόμενοι ότι, σημαντικότερο των όποιων ενστάσεων, είναι ένα ακόμα αυτοοργανωμένο αθλητικό εγχείρημα να αποκτήσει ζωντανή παρουσία στα γήπεδα, αποφασίσαμε να δεχτούμε τις συναθλήτριες και να ιδρύσουμε το δεύτερο τμήμα του Αδέσποτου Αθηνών στο γυναικείο βόλεϋ! Έτσι μαζί με την ακαδημία ποδοσφαίρου και το αντρικό τμήμα ποδοσφαίρου σάλας, η οικογένεια του Αδέσποτου μεγάλωσε! Αδέσποτες καλωσήλθατε, ελπίζουμε να μείνετε για καιρό, να προχωρήσουμε παρέα τον δρόμο του αυτοοργανωμένου αθλητισμού.
Καλή αγωνιστική χρονιά σε όλα τα αυτοοργανωμένα σωματεία.

Η αλήθεια είναι ένας αγώνας!
Αδέσποτος Αθηνών

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Λίγα λόγια για το τμήμα βόλεϊ του Αδέσποτου”