Ανασκόπηση τιτανομαχίας γονιών – παιδιών

Η ιδέα για την διεξαγωγή φιλικού αγώνα μεταξύ των παιδιών και γονιών και λοιπών φίλων της ακαδημίας, προκάλεσε ενθουσιασμό και στις δύο πλευρές. Χιλιοειπωμένο, αλλά μάλλον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα: το παιχνίδι έχει την μαγική ιδιότητα να μετατρέπει σε «χαζοχαρούμενα» παιδάκια τον οποιοδήποτε.

Παρά το αίτημα για αναβολή του αγώνα, το οποίο τέθηκε από παίκτη της ομάδας των γονέων (λόγω λουμπάγκου, το γήρας ουδείς ενίκησε), ο αγώνας διεξήχθη κανονικά. Η ομάδα των γονέων αντιμετώπισε κατά σειρά δύο ομάδες παιδιών. Η πρώτη ομάδα αποτελούταν από τους Βραχύσωμη βολίδα, Παρωνάλντο, Aμήχανο Άγγελο, Γελαστό κουτάβι, Κουλοχέρη, Εκκωφαντική Βροντή και Κινούμενη Άμμο. Οι γονείς παρατάχθηκαν με τον Σεφ κάτω απ’ τα δοκάρια, την Βραχύσωμη Εξτρέμ στα δεξιά, τον Παρωναλντίνιο στο κέντρο, τον Ομιλητικό Περιπτερά να περιφέρεται, τον Γκρίζομάλλη Θείο στα αριστερά και τον Θηλυκό Ιντσάγκι στην επίθεση. Εκτός αυτών, άλλοι συγκρατούσαν με δυσκολία την ορμή τους να μπουν μέσα, αναλογιζόμενοι τα γόνατα τους κι άλλοι μελετούσαν την Ιλιάδα,.

Όπως καταλαβαίνετε ένα παιχνίδι μεταξύ γονέων και παιδιών είναι κάτι παραπάνω από ένα σύνηθες παιχνίδι. Είναι μία ευκαιρία για να αποδείξουν οι μεν στους δε, ότι «εμείς στην ηλικία σας δεν παίζαμε με το πλειστέσιον, παίζαμε μπαλάρα». Φυσικά και τα παιδιά από τη μεριά τους δεν είχαν καμία διάθεση να υποτιμήσουν τους «αντιπάλους» τους, παρά τα χρόνια τους.

Το παιχνίδι αρχίζει και η δίψα σε συνδυασμό με το ένστικτο των μικρών τους επιτρέπει να προηγηθούν με 3-0! Τάκλιν σε κάθε φάση με τον Παρωνάλντο, την Βραχύσωμη Βολίδα και τον Αμήχανο Άγγελο να σκουπίζουν για μια ακόμα φορά το παρκέ, και να μην αφήνουν ούτε μία φάση να πάει χαμένη. Οι γονείς όμως δεν ήταν διατεθειμένοι να παραιτηθούν. Με τη μεγαλωμένη στην αλάνα του «Μαρακανά» Βραχύσωμη εξτρέμ να εντυπωσιάζει με την τεχνική της και τον Θηλυκό Ιντσάγκι να αποδεικνύει ότι διαθέτει φονικό ένστικτο, η διαφορά γρήγορα εκμηδενίστηκε, ενώ στη συνέχεια οι «γονείς» πέρασαν και μπροστά στο σκορ. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική, με τις δύο ομάδες να παίρνουν η μία μετά την άλλη το προβάδισμα. Τελικά η ζυγαριά ισορρόπησε, αφού παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλαν αμφότεροι, το 6-6 δεν άλλαξε στα τελευταία λεπτά.

Οι γονείς παρέμειναν στο γήπεδο περιμένοντας τους νέους τους αντιπάλους. Αυτή τη φορά δεν έμοιαζαν διατεθειμένοι να χάσουν χρόνο. Το νέο αστέρι της ομάδας, ο γνωστός σε πολλούς ως «Χόντα», ξεκίνησε κάτω απ’ τα δοκάρια, (για την ακρίβεια ανάμεσα στους κώνους), η Σκοτεινή Τσιρίδα ήταν στην άμυνα, ο Απαθής Ουρανοξύστης αριστερά, η Καμήλα της Ερήμου δεξιά, ενώ ο Γελαστός Γρύλος βρέθηκε στην επίθεση.

Οι μεγάλοι, ζεσταμένοι πλέον από τον πρώτο αγώνα ξεκίνησαν εντυπωσιακά και πέτυχαν δύο γκολ. Οι κούρσες του Γκριζομάλλη Θείου από τα αριστερά και οι διαγώνιες σέντρες της Βραχύσωμης εξτρέμ από την άλλη πλευρά έθεταν σε κίνδυνο την ευάλωτη άμυνα των πιτσιρικάδων. Έμελλε όμως να είναι η μέρα της ισοπαλίας! Με αντεπίθεση διαρκείας έφθασαν στην ισοφάριση, παρόλο που οι γονείς πέτυχαν δύο ακόμα γκολ. 4-4 το σκορ με ένα λεπτό να απομένει και ο Χόντα πραγματοποιεί μια θαυμάσια εκτίναξη και να αποσοβεί το 5ο γκολ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για την ολική ανατροπή, όμως ο γηραιότερος της παρέας, ο Ομιλητικός Περιπτεράς με μία απόκρουση που θα ζήλευαν πολλοί «Ραντούλιτσα» κράτησε το 4-4! Ισοπαλία και πάλι, ανάμεικτα συναισθήματα και στις δύο πλευρές!

9χρονα (περίπου παιδιά) να τρέχουν πάνω κάτω, 40χρονοι –ες, να τους ακολουθούν, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα τους, παίζοντας στο μισό ενός γηπέδου μπάσκετ. «Αλλόκοτη» εικόνα.

Η κούραση από τη μελέτη της Ιλιάδας, με κρυφές ματιές στον αδερφό της, οδήγησε την Χριστίνα σε αυτό το εντυπωσιακό κομψοτέχνημα.

Ακολούθησαν πειράγματα μεταξύ των δύο πλευρών, δεν θέλουμε να ξέρουμε τι ακολούθησε τις επόμενες μέρες στο σπίτι. Το ραντεβού είναι σίγουρο ότι θα ανανεωθεί για τους επόμενους μήνες, οι γονείς άλλωστε πρέπει ήδη να έχουν ξεκινήσει προπονήσεις.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “Ανασκόπηση τιτανομαχίας γονιών – παιδιών”