Ανασκόπηση προπόνησης ακαδημίας – Μινι τουρνουά

Ανασκόπηση προπόνησης ακαδημίας

Κάπου στα Πετράλωνα, σε έναν ειδυλλιακό χώρο ανάμεσα στο δάσος με τη θέα της Αθήνας να αχνοφαίνεται μέσα από τα φύλλα των πυκνών δένδρων, πραγματοποιήθηκε το πρώτο εσωτερικό τουρνουά μεταξύ των παιδιών της νεοσύστατης ακαδημίας του Αδέσποτου.

Το τουρνουά, διεξήχθη με αφορμή τα «εγκαίνια» του γηπέδου στο οποίο μετακόμισε η ακαδημία που αισίως φθάνει τους δύο μήνες λειτουργίας. 3 ομάδες των τεσσάρων ατόμων η καθεμία, ενισχυμένες από έναν προπονητή φρόντισαν να αποζημιώσουν το φιλοθέαμον κοινό, που αψηφώντας το τσουχτερό κρύο παρευρέθηκε μαζικά στο γήπεδο.

Το πρώτο παιχνίδι ήταν μεταξύ του Κροκοδειλιακού Αστέρα και της Δόξας Τίγρης. Ο Κροκοδειλιακός προηγήθηκε νωρίς, αλλά η Δόξα Τίγρης με πρωταγωνιστή την Σκοτεινή Τσιρίδα, που εκμεταλλευόμενος τα σωματικά του προσόντα, έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης. Πράγματι με ένα γκολ του Παρκουρίστα, λίγο πριν το φινάλε ισοφάρισε διατηρώντας την ομάδα στο όνειρο της κατάκτησης του τουρνουά.

Στον δεύτερο αγώνα ο Κροκοδειλιακός αντιμετώπισε τον Δασικό Αστέρα, που παρατάσσοντας ένα πολύ δεμένο νεανικό σύνολο, φάνταζε φαβορί για την κατάκτηση του τουρνουά. Πράγματι η Βραχύσωμη Βολίδα με εκπληκτικό σόλο που θύμισε τη Δεύτερη Διάσταση, άνοιξε το σκορ. Ο Κροκοδειλιακός πίεσε, αλλά ο Παρωνάλντο με τάκλιν (!) λίγο πριν το τέλος σφράγισε τη νίκη.

Στον τρίτο αγώνα ο Δασικός Αστέρας χρειαζόταν μόνο μια ισοπαλία ενώ η Δόξα Τίγρης ήθελε μόνο τη νίκη. Κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ζαβ-ολ-ίτσας με ένα περίεργο τακουνάκι άνοιξε το σκορ, ενώ η έκπληξη συνεχίστηκε όταν η Σκοτεινή Τσιρίδα με δυνατό σουτ έγραψε το 2-0. Ο Δασικός Αστέρας πίεσε ασφυκτικά, τόσο με την Βραχύσωμη Βολίδα, όσο και με τους Βεράι στο δεξί και με την Κρυωμένη Αντιλόπη. Πράγματι η Βολίδα με άλλη μία κούρσα μείωσε σε 2-1 και μετέτρεψε το παιχνίδι σε ένα θρίλερ που πολύ λίγοι θα άντεχαν να παρακολουθήσουν. Τα λεπτά κυλούσαν , οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Ο Δασικός Αστέρας τα έπαιξε όλα για όλα, τοποθετώντας τον προπονητή Αμπαλοτέλη στο τέρμα και πιέζοντας ασφυκτικά. Οι Τίγρεις ωστόσο αντιστέκονταν ηρωικά καρτερώντας το τελικό σφύριγμα που εν τέλει τους βρήκε να πανηγυρίζουν, ενώ ο Δασικός Αστέρας παρά την ήττα κέρδισε τις εντυπώσεις με την απόδοση του, αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Νικητές και ηττημένοι, χειροκροτήθηκαν από ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό κοινό, που αποχώρησε εμφανώς ικανοποιημένο από το υψηλών απαιτήσεων ποδόσφαιρο που παρακολούθησε.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *