ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 8ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ: ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘ. -ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

Αδέσποτος Αθηνών-Πρωταθλητής Καλλιθέας 5-9 (ΗΜΙΧΡΟΝΟ 3-4)

  Ο Αδέσποτος μετά από δύο δυνατές “μονομαχίες ” στις οποίες ανταποκρίθηκε, αλλά δεν κατάφερε να αποκομίσει κάποιο βαθμολογικό κέρδος, μένοντας μόνο στις καλές εντυπώσεις, φιλοξένησε αυτή τη φορά έναν άλλο σημαντικό διεκδικητή του πρωταθλήματος, τον Πρωταθλητή Καλλιθέας.
  Παρά το τσουχτερό κρύο, δεκάδες οπαδών και των δύο ομάδων όλων των ηλικιών παρευρέθησαν στο υπαίθριο “παλάτι” της Καισαριανής. Για τα σκυλιά χρέη προπονητή εκτέλεσαν ο Τσακισμένος Ήλιος που προφανώς είχε ξεχάσει τις θερμές ακτίνες του στο σπίτι, καθώς κι ο Τσακισμένος Καπ-νός. Καπνός υπήρχε στον πάγκο, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπήρχε φωτιά να μας ζεστάνει…
  Κάτω από τα δοκάρια ο Μικρόσωμος Γίγαντας,  Δεύτερη Διάσταση, Ατσάλινο Τείχος, Καλοκαίρης και Σερ-Μπάστιαν ξεκίνησαν τον αγώνα. Όπως είναι γνωστό σε όλους όσους έχουν ασχοληθεί έστω και για ένα λεπτό με το φετινό Αδέσποτο, πρόκειται για μία ομάδα με στιβαρή άμυνα, που δυσκολεύεται όμως να βρει τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα. Ε, λοιπόν ξεχάστε αυτά που ξέρατε! Ήρθε η ώρα της αλλαγής! Σοκαρισμένο το φιλοθέαμο κοινό είδε τον Αδέσποτο και τον Πρωταθλητή να παίζουν σε τρελό ρυθμό καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Νωρίς νωρίς ο γνωστός σε όλους Σουλοβάρι, ο επονομαζόμενος και “Μπεμπέτο του Ελ Πάσο” άνοιξε το σκορ με ωραία ενέργεια και μυτάκι από κοντά. Η Δεύτερη Διάσταση χαμογέλασε νωχελικά, ίσως ζήλεψε και λίγο. Ο Αδέσποτος αντέδρασε έφθασε κοντά στο γκολ, αλλά η τύχη του γύρισε την πλάτη. Το Ατσάλινο Τείχος πλάσαρε από το σημείο του πέναλτι υποδειγματικά, η μπάλα όμως βρήκε το κάθετο δοκάρι. Η φάση ωστόσο δεν είχε τελειώσει. Η μπάλα επέστρεψε στο Ατσάλινο Τείχος… όλοι στον πάγκο είπαν με ένα στόμα :”Μάγκες πρέπει να το βάλει οπωσδήηηποοοοτε”. Ο τερματοφύλακας του πρωταθλητή ωστόσο είχε άλλη άποψη και έστειλε τη μπάλα κόρνερ. Ο Πρωταθλητής συνέχισε να δημιουργεί ευκαιρίες σωρηδόν ο μικρόσωμος γίγαντα όμως αντιστεκόταν. Οι αλλαγές έγιναν, Βλάχος Σουπερfoods , Γελαστό Τσιμέντο, Χαμένη Μιλιά και Παύλος Κύκλος μπήκαν να συμμαζέψουν τα πράγματα. Όντως, τελείως απρόσμενα, η ομάδα έμοιαζε να δουλεύει ρολόι και να δείχνει ότι μπορεί να ισοφαρίσει! Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως ο Πρωταθλητής εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος στο χώρο του κέντρου και με γρήγορη αντεπίθεση έφθασε σε δεύτερο γκολ.
Το παιχνίδι απέκτησε τρελό, θεότρελο ρυθμό και η μπάλα πήγαινε -πάνω κάτω…Η Δεύτερη Διάσταση πήρε τη μπάλα από την άμυνα και με μια κούρσα διαρκείας έφθασε κοντά στην αντίπαλη περιοχή, όλοι αναρωτήθηκαν τι θα κάνει…Μόνο αυτός ήξερε! Το είχε αποφασίσει καιρό πριν…Μυτάκι! Κι η μπάλα στα δίχτυα!”Το μυτάκι!Δοκιμάστε το μυτάκι” ακούσαν όλοι από μέσα τους μία φωνή.
Ο χορός των γκολ όμως συνεχίστηκε. Το 1-3 από τον Ματσα, τον Ρομπέν των φτωχών , έγινε 2-3 από τον Καλοκαίρη που με μια ατομική προσπάθεια κατά την οποία έχασε  5 χρόνια από τα λιγοστά που του απομένουν. 2-4 για τον πρωταθλητή κι αυτή τη φορά ο Βλάχος Σουπερfoods απάντησε με διαγώνιο σουτ. Ο διαιτητής ζαλίστηκε από τα διαδοχικά γκολ, έστειλε τις ομάδες για ξεκούραση. Το Γελαστό Τσιμέντο μονολόγησε :”Μα γιατί τώρα που βρήκαμε ρυθμό, πάμε ένα σύντομο ημίχρονο να μπούμε”.
Το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από το πρώτο. Ο Πρωταθλητής συνέχισε να βάζει γκολάρες με τον Μάτσα να αδειάζει δυο τρεις πάίκτες-μεταξύ αυτών και το Μελωδικό Καπέλο που είχε περάσει στο παιχνίδι και να σκοράρει. Ο Βλάχος Σούπερfoods ζήλεψε, έκανε το ίδιο, αλλά επειδή έχει δεθεί πολύ με το Γελαστό Τσιμέντο προτίμησε να του πασάρει. Αυτός πήρε μία ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ απόφαση, να σουτάρει προ κενής εστίας και κατάφερε να σκοράρει! 4-5 κι όλα είναι ανοιχτά!O Αδέσποτος φαινόταν αποφασισμένος να γυρίσει το παιχνίδι, οι παίκτες κι οι οπαδοί το πίστευαν. Ο Μάτσας όμως είχε αντίθετη άποψη και με αριστερό κεραυνό έκανε το 4-6. Ένα λεπτό αργότερα ο Τόμασεν, ο ογκόλιθος της άμυνας του Πρωταθλητή με μακρινό μυτάκι που κόντραρε στη Χαμένη Μιλιά έγραψε το 4-7 και όλα έμοιαζαν να τελειώνουν. Κι όμως ο Βλάχος Σούπερfoods με νέο γκολ με το αριστερό έδωσε οξυγόνο στα σκυλιά. Λίγα λεπτά απέμεναν και το παιχνίδι ήταν στην κόψη του ξυραφιού, το κοινό κρύωνε αλλά ζεσταινόταν από το θέαμα. Η τύχη αποφάσισε να ορίσει το νικητή μία ώρα αρχύτερα. Η μπάλα κόντραρε σε ένα κομμάτι του Ατσάλινου Τείχους και κατέληξε στα δίχτυα, ενώ με μιά όμορφη κεφαλιά λίγο πριν το τέλος γράφτηκε το 5-9.
14 γκολ , δεκάδες φάσεις, ταλαντούχες επιθέσεις εναντίον προβληματικών αμυνών συνέθεσαν το παζλ ενός συγκλονιστικού αγώνα. Ο Αδέσποτος παρέκλινε από το αγωνιστικό του στυλ και το πλήρωσε, αφού υστερούσε σε επιθετικό ταλέντο, σε σχέση με τον Πρωταθλητή, που συνέχισε την ξέφρενη πορεία του. Ωστόσο, όλοι έφυγαν ευχαριστημένοι από το γήπεδο αφού προηγουμένως είχαν παίξει ένα παιχνίδι με την πλήρη του σημασία, δίχως σκοπιμότητες, με ακραία γρήγορο ρυθμό που εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους.
ΥΓ: Έχει κρύο καιρός για Φουτερ!
ΥΓ1: Εντυπωσιακός ο Πρωταθλητής εντός γηπέδου , με παίκτες εξαιρετικούς σε ικανότητες, αλλά και συμπεριφορά, παρόλο που το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό εκατέρωθεν. Οι κραυγές, οι τσακωμοί κι οι φωνές προς τους διαιτητές έλαμψαν δια της απουσίας τους. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με τους παίκτες των δύο ομάδων να ανταλλάσουν συγχαρητήρια και να ανανεώνουν το ραντεβού τους για το δεύτερο γύρο.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *