ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘ. – ΠΑΛΑΣ ΛΑΓ.

Γειά σας! Είμαι ο Γιώργος Θαλαηνάκης και η ζωντανή μας μετάδοση σήμερα είναι ο αγώνας πρωταθλήματος για την πέμπτη αγωνιστική της δεύτερης κατηγορίας του futsal μεταξύ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ και ΠΑΛΑΣ ΛΑΓΟΝΗΣΙΟΥ. Παρακολουθούμε την έναρξη του αγώνα μαζί με τους Χρήστο Σωρητακόπουλο και Γιάννη Αράδα.

-Ευχαριστώ Γιώργο, ο Γιάννης είναι ακριβώς δίπλα μου για το παιχνίδι.

-Οι παίχτες προπονήθηκαν εντατικά αυτήν την εβδομάδα και είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι.

– Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το παιχνίδι μετά από μια απρόβλεπτη καθυστέρηση. Κάποιος από τους διαιτητές έχασε τον δρόμο για το Cattenacio, έδρα του Αδέσποτου ή έτσι μας λένε για να μην μας αποκαλύψουν την αλήθεια σχετικά με τα ΑΤΙΑ που είδαμε στον ουρανό της Καισαριανής.

– Τελικά ο αγώνας θα διεξαχθεί κανονικά. Οι παράγοντες των δυο ομάδων πάντως συζητούσαν να παίξουν ακόμα και ανεπίσημα.Οι διαιτητές εισέρχονται στον αγωνιστικό χώρο κάτω από τις ζητωκραυγές του ενθουσιώδους πλήθους.

– Πολλοί φίλοι των γηπεδούχων σήμερα βρίσκονται εδώ και οι καρέκλες του κυλικείου είναι όλες γεμάτες. Κάποιοι, εκτός αποστολής, παίχτες του Αδέσποτου έφεραν μάλιστα μαζί τους τσίπουρο περιμένοντας να γιορτάσουν την πρώτη εντός έδρας νίκη της ομάδας στη φετινή σαιζόν.

– Χρήστο, για την ιστορία και του λάτρεις των αριθμών, ο Αδέσποτος μετά από τέσσερεις αγωνιστικές μετράει 5 βαθμούς, με μια νίκη, δύο ισοπαλίες και μια ήττα. Ενώ σήμερα θα στερηθεί τις υπηρεσίες των ΚΟΓΙΟΤ, Σβούρα με καπέλο και Αστείου Καπνού. Χρέη προπονητή σε αυτόν τον αγώνα ανέλαβε η Τσακισμένη Μέση μαζί με τον Μικρόσωμο Γίγαντα,  Κάτω από τα δοκάρια κάθεται η Οπορτούνα του Αγρινίου, γνωστός και ως Ραντούλιτσα.

-Μάλιστα Γιάννη, ευχαριστούμε. Και μιας και είπες πληροφορίες να πω, ότι το futsal είναι μια παραλλαγή του κλασικού ποδοσφαίρου. Στην Ελλάδα είδαμε πρώτη φορά να παίζεται ποδόσφαιρο το 1908 από ομάδες ναυτών του Αγγλικού Βασιλικού Στόλου που είχε καταπλεύσει στον Πειραιά.

-Χρήστο, όπως πάντα πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία σου αλλά άσχετη με το θέμα.

-Γιάννη, είμαι ο Χρήστος ο Σωgooglακόπουλος. Ξέρω τα πάντα γύρω από την ποδοσφαιρική ιστορία, γιατί δεν έχω μυρωδιά από μπάλα. Στο σχολείο τα παιδιά με κορόιδευαν και τους έδειξα εγώ, είδαν τι έπαθαν όταν άρχισα να τους αραδιάζω λεπτομέρειες του ποδοσφαίρου, που μόνο ένας καμμένος άμπαλος θα καθόταν να μάθει. Βέβαια ενώ ξέρω τα πάντα από ποδοσφαιρική ιστορία, δεν διάβασα τίποτα από την άλλη και τελικά έγινα αθλητικός δημοσιογράφος αντί να βρω μια κανονική δουλειά. Τώρα , από τότε που βγήκαν τα σμαρτφόουνς, ο κάθε τυχάρπαστος το παίζει έξυπνος και έμεινα ναπεριγράφω παιχνίδια παρά μόνο στο play-station. Ζω ένα δράμα μη τα συζητάς. Τέλος πάντων, να τονίσουμε ότι στην αποστολή επέστρεψαν ο Urban τύπος, ο Βλάχος Superfoods και ο Λεταλέ ο οποίος σήμερα είναι αρχηγός της ομάδας. Το παιχνίδι έχει ξεκινήσει και σε αυτό το πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες δείχνουν πάθος και ένταση για να διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Αδέσποτος στέκεται πολύ καλά αμυντικά και δεν επιτρέπει στους ικανούς επιθετικούς των αντιπάλων να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα του Ραντούλιτσα.

– Ισχύει Χρήστο, πραγματικά καλή κάλυψη, τάκλιν για σεμινάριο!

-Πλησιάζουμε στη συμπλήρωση του 20ου λεπτού και καμιά από τις δυο ομάδες δεν έχει καταφέρει να κυριαρχήσει στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι με αρκετές τελικές στέλνουν την μπάλα εκτός εστίας, ενώ οι προσπάθειές των φιλοξενούμενων σταματώνται από τον Ραντούλιτσα ή την αμυντική λειτουργία των αδέσποτων, ενώ σε ένα σουτ η μπάλα αναπήδησε στο οριζόντιο δοκάρι. Και τώρα ο διαιτητής στέλνει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

14885876_10209808584163715_284536399_n

ΗΜΙΧΡΟΝΟ

– Υπό τις ιαχές του πλήθους, η σέντρα για το δεύτερο ημίχρονο.

– Ας ελπίσουμε να δούμε πολλά γκολ τώρα Χρήστο.

– Ναι Γιάννη, βλέπω από τη μεριά του ΠΑΛΑΣ υπάρχει εκνευρισμός. Μου θυμίζει το μακρινό 1957 όταν η Ρεάλ Μαδρίτης του μεγάλου Ντι Στέφανο αντιμετώπιζε με εκνευρισμό τα θεωρητικά πιο εύκολα παιχνίδια.

– Χρήστο αυτό δε συνέβη ποτέ, τώρα το έβγαλες από το μυαλό σου.

-Χαχα, τεστάρω τις γνώσεις σου Γιάννη!

Κατάλαβα, είσαι κομπλεξικός, πες κάτι για το παιχνίδι τώρα ξερόλα.

– Το ματς έχει πάρει φωτιά. Πέφτουν κορμιά κυριολεκτικά. Η γιατρός του αγώνα εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο για να παράσχει τις πρώτες βοήθειες στην Μοιραία Διάσταση.

14937073_10209808554722979_685604626_n

Αυτή ήταν μάλλον κίνηση κατς παρά διεκδίκηση της μπάλας Χρήστο.

– Τώρα ο ΠΑΛΑΣ στην επίθεση, θα τα καταφέρει; Και ναι είναι το γκολ, ο επιθετικός εκμεταλλεύτηκε το μπέρδεμα και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα στο 25ο λεπτό! Να δούμε πως θα αντιδράσουν οι γηπεδούχοι.

Χρήστο, ο Αδέσποτος φέτος μας έχει συνηθίσει στις ανατροπές.

-Είμαστε στο 30ο λεπτό και ο Συνταξιούχος Έφηβος ζητά αναγκαστική αλλαγή. Η γιατρός του αγώνα τον πλησιάζει στον πάγκο. Θα τον κάνει καλά; Στο μεταξύ ο ΠΑΛΑΣ συνεχίζει τις επιθέσεις στην εστία του Ραντούλιτσα αλλά αυτός αρνείται τις παραβιάσεις.

-Θα είχαν δεχτεί πολλά γκολ, αν δεν ήταν αυτός ο τερματοφύλακας!

-Πράγματι Γιάννη, αλλά να, ο Συνταξιούχος Έφηβος ξαναμπαίνει στο παιχνίδι, για να δούμε, κάνει ένα σουυυττ λίγο άουτ. Φαίνεται η γιατρός τον έφτιαξε καλύτερο.

-Επανέφερε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

-Φτάσαμε στο 33ο λεπτό, η μπάλα φτάνει στην περιοχή του ΠΑΛΑ και βρίσκεται στον αέρα, στρώνεται στον Συνταξιούχο Έφηβο, θα το επιχειρήσει πάλι; Ναι, το κάνει και είναι γκολ! Γκολ από τον Συνταξιούχο Έφηβο με ανάποδο ψαλίδι! Το είχε επιχειρήσει στο Καλαμάκι και είχε βρει δοκάρι, τώρα, εντός έδρας, καταφέρνει να σκοράρει προκαλώντας πανικό στο κυλικείο ενώ ο ίδιος πανηγυρίζει σαν να μη συνέβη τίποτα και καλά, ενώ όλοι ξέρουμε ότι από μέσα του σκέφτεται “πόσο γαμάτος είμαι”.

-Όλοι τρέχουν να πάρουν το τηλέφωνο της γιατρού Χρήστο. Το κυλικείο παίρνει φωτιά φωνάζουν πολιτικοκοινωνικά συνθήματα και εμψυχώνουν τους παίκτες της ομάδας.

Το παιχνίδι ξεκινάει και πάλι. Η μπάλα ξανά στον Συνταξιούχο Έφηβο που είναι μόνος του σε κενή εστία. Ωχ, τι έγινε εκεί; Εγκεφαλικό; Ταρακουνήθηκε το μυαλό του Έφηβου από το ψαλιδάκι; Αντί να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, κάνει πάσα και η μπάλα χάνεται.

-Θα το είχε παίξει στο στοίχημα Χρήστο.

– Ναι αλλά, αυτά τα λάθη πληρώνονται. Ο ΠΑΛΑΣ στην επίθεση στο 35ο λεπτό και ναι, είναι το 1-2 για τους φιλοξενούμενους!

-Μένει μόνο ένα λεπτό για τη λήξη. Μπορούν για την ανατροπή;

– Η μπάλα στα πόδια του Superfoods Βλάχου. Τριπλάρει δεξιά, τριπλάρει αριστερά, δεν τη δίνει σε συμπαίχτη, την κρατάει. Επάνω του δύο αντίπαλοι. Τους περνάει με χαρακτηριστική άνεση και τεχνική. Θα δοκιμάσει το σουτ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ. Κεραυνοβόλησε την εστία και έφερε το παιχνίδι στα ίσα 2-2. Τι φανταστικό γκολ, τα έκανε όλα μόνος του, αντιμετώπισε όλη την άμυνα, έξοχο γκολ! Ίσως είναι το πιο σημαντικό γκολ του αγώνα.

– Φαίνεται ικανοποιημένος. Είναι ακριβώς ότι χρειάζονταν, ισοφάρισαν, πριν καλά-καλά καταλάβει η άμυνα τι έγινε!

Η μπάλα για τα τελευταία δευτερόλεπτα στα πόδια των Αδέσποτων έξω από την αντίπαλη περιοχή, σε ιδανική θέση για σουτ, αλλά δεν προλαβαίνουν. Ο διαιτητής σφυρίζει τη λήξη του παιχνιδιού, το τελικό σκορ είναι 2-2.

-Οι παίχτες του Αδέσποτου πανηγυρίζουν την ισοπαλία σαν νίκη. Την προηγούμενη αγωνιστική δέχτηκαν την ισοπαλία σαν ήττα. Αλλά να, φωνάζουν μαζί με τους φιλάθλους τους το όνομα της ομάδας!

Τελικά το futsal είναι το παιχνίδι που παίζουν 5 εναντίον 5 και στο τέλος φέρνει ισοπαλία ο Αδέσποτος.

-Χαχα, πολύ καλό Χρήστο. Πες και κανένα σχετικό ιστορικό.

-Περίμενε να googlaρω.”

Σαν από play-station ήταν το τελευταίο παιχνίδι της Αδεσποτάρας. Η ομάδα ρυθμιστής, η ομάδα των ανατροπών, η ομάδα της ισοπαλίας.

14874981_10209808546602776_781911387_n

ΥΓ: MVP η οπορτούνα του Αγρινίου a.k.a. Ραντούλιτσα που αποσόβησε τον κίνδυνο πολλάκις.

ΥΓ2: Πολύ καλή η αμυντική λειτουργία της ομάδας, να δουλέψουμε λίγο το τελείωμα παιδιά…

ΥΓ3: Χάθηκε κυριολεκτικά η μπάλα ή οι μπάλες καθώς ο Αδέσποτος είχε πάει στο γήπεδο με 5 και έφυγε με 3. Δεν είμαστε για τέτοια έξοδα…

ΥΓ4: ΝΤΙΣΚΛΕΪΜΕΡ, τα κείμενα των ανασκοπήσεων είναι σατιρικά και αποσκοπούν στη χιουμοριστική αναμετάδοση των αγώνων, χωρίς σκοπό προσβολής κανενός. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *