1η Αγωνιστική Ολυμπιακός Καλλιθέας- Αδέσποτος Αθηνών

PRE GAME:  Καλή αγωνιστική χρονιά στους απανταχού αδέσποτους ! Η ομάδα ξεκινάει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις  εκτός εδρας, με αντίπαλο τον   Ολυμπιακό Καλλιθέας . Σε μία έδρα που τα Σκυλιά μετράνε το απόλυτο (2/2)  θα καταφέρουν να τριτώσουν τις επιτυχίες τους?? Οψόμεθα.

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 2-4 (ΗΜΙΧΡΟΝΟ 1-0)

Στην συγγραφή της ανάσκόπησης ο Superfoods Βλάχος.

Όπως και στην πρώτη του χρονιά, ο Αδέσποτος για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον «αγαπημένο» του Ολυμπιακό Καλλιθέας. Εκτός αυτού, όλοι θυμόμαστε τα περσινά play off, στα οποία ο Αδέσποτος είχε αποκλείσει με δύο νίκες την ομάδα της Καλλιθέας, προκρινόμενος έτσι στα ημιτελικά.
Το κάλεσμα της μοίρας έφερε τον Αδέσποτο να ξεκινήσει και τη φετινή του αγωνιστική του προσπάθεια, ενάντια στον ίδιο αντίπαλο, αυτή τη φορά στο γήπεδο του Εσπέρου στην Καλλιθέα, που ξυπνάει ευχάριστες αναμνήσεις σε παίκτες και οπαδούς των σκυλιών. Είχε έρθει η στιγμή της αποκάλυψης, που όλοι θα βλέπαμε τι δουλειά έγινε στις 5 εβδομάδες σκληρής προετοιμασίας, σε γήπεδα, δάση και λαγκάδια.
Με προπονητικό τρίδυμο (!) στον πάγκο ο Αδέσποτος, αποτελούμενο από το Λευ-κο Γιοτ, την Πονεμένη Μέση και το Τσακισμένο Ήλιο, που μοιράστηκαν τους ρόλους του προπονητή και του χρονομετρητή. Ο Μικρόσωμος Γίγαντας ήταν κάτω από τα δοκάρια, το Ατσάλινο Τείχος στο κέντρο της άμυνας, το Γελαστό Τσιμέντο κι η Χαλασμένη Πυξίδα στα πλάγια, ενώ στην κορυφή ξεκίνησε ο Σ-κον-ισμένος Έφηβος για να τον αντικαταστήσει ο Δημοκρατικός Ντραμίστας. Στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού ο ρυθμός ήταν πολύ χαμηλός κι οι ευκαιρίες μηδαμινές. Με την είσοδο της δεύτερης τετράδας που αποτελούταν από τους Ψεύτη Βοσκό, KαπαΜαρού, Δεύτερη Διάσταση και Πράσινο Καπνό, ο Αδέσποτος πήρε τα ηνία του παιχνιδιού κι άρχισε να δημιουργεί σταδιακά ευκαιρίες, χωρίς όμως να πετύχει κάποιο γκολ. Μια ασυνεννοησία σε μια στημένη φάση, στο 13′ οδήγησε στο (αμφισβητούμενο) πέναλτι στο οποίο υπέπεσε το Ατσάλινο τείχος, και στο 1-0 για τον Ολυμπιακό Καλλιθέας. Το γκολ έφερε αναστάτωση, δημιούργησε άγχος και παρά την πίεση των τελευταίων λεπτών του ημιχρόνου η πολυπόθητη ισοφάριση δεν ήρθε.
Το Λευ-κο Γιοτ στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισε να ανακατέψει την τράπουλα και έφερε στην δεύτερη τετράδα τον Σ-κον-ισμένο Έφηβο προκειμένου να πιέσει. Πράγματι η κίνηση αυτή απέδωσε καρπούς σύντομα, αφού ο Σ-κον-ισμένος Έφηβος με μία κλασσική ενέργεια πίβοτ στο 22′ γύρισε και με συρτό σουτ που πέρασε μέσα από πολλά σώματα ισοφάρισε. Όλα έβαιναν καλώς, ο Αδέσποτος πίεζε κι ο Ολυμπιακός έμοιαζε κουρασμένος. Η ομάδα όμως έδειξε τάσεις αυτοχειρίας, αφού ο Πράσινος Καπ-νός , στο 25′, έκανε ένα στη μπάλα μεν, επικίνδυνο τάκλιν δε, παρατηρήθηκε με κίτρινη κάρτα, διαμαρτυρήθηκε και δικαίως αποβλήθηκε. Στο ποδόσφαιρο σάλας η κόκκινη κάρτα τιμωρείται με δίλεπτη αποβολή. Οι εναπομείναντες παίκτες πάλεψαν σαν σκυλιά, αλλά σε μια άτυχη στιγμή, η μπάλα κόντραρε στην Χαλασμένη Πυξίδα και κατέληξε στα δίχτυα. Χρόνος υπήρχε αρκετός ωστόσο, κυρίως όμως υπήρχε πίστη για την ανατροπή. Η ισοφάριση αυτή τη φορά ήρθε γρήγορα και με πολύ ωραίο τρόπο στο 30′. Ο Σ-κον-ισμένος Έφηβος πάσαρε κάτω από τα πόδια του αντιπάλου του, στον Ψεύτη Βοσκό, που είχε πάρει θέση πίβοτ μέσα στην αντίπαλη περιοχή, αυτός έστρωσε την μπάλα στην επερχόμενη Δεύτερη Διάσταση που από πολύ κοντά με ένα δυνατό μυτάκι ισοφάρισε, προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού σε πάγκο και εξέδρα. Τα σκυλιά δεν αρκέστηκαν στην ισοφάριση, επιδίωξαν με υπομονή το τρίτο γκολ και το βρήκαν στο αμέσως επόμενο λεπτό (31′), όταν ο Ψεύτης Βοσκός βρήκε χώρο και με μία σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα στον Σ-κονισμένο Έφηβο που από κοντά έκανε το 2-3! Το παιχνίδι είχε ανάψει, τα πνεύματα είχαν οξυνθεί κι όλα έδειχναν ότι οδηγούμαστε σε ένα χιτσκοκικό- γκρανγκινιολικό φινάλε. Ο Ολυμπιακός Kαλ. έμοιαζε ανήμπορος να αντιδράσει, ο Αδέσποτος άγγιξε το 4ο γκολ, η Δεύτερη Διάσταση αστόχησε όμως με το μπούτι (!) από κοντά. Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί, περνώντας στον αγώνα 5ο παίκτη αντί του τερματοφύλακα (συνηθισμένη κίνηση στο ποδόσφαιρο σάλας, αγαπητοί μου αναγνώστες ελάτε στις προπονήσεις να προπονηθείτε και να μάθετε τους κανόνες κι εσείς). Ο Αδέσποτος –όπως και πέρυσι- όμως ανταπεξήλθε με τον ιδανικότερο τρόπο σε αυτή την κίνηση, αφού όχι μόνο δεν κινδύνεψε, αλλά στο 39′ καθάρισε το ματς όταν ο Ψεύτης Βοσκός με μια γρήγορη κίνηση έκλεψε τη μπάλα και προώθησε σαδιστικά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Κάπως έτσι, το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με παίκτες, τεχνικό επιτελείο και οπαδούς να πανηγυρίζουν μαζί την νίκη.
Σε γενικές γραμμές τα σκυλιά κινήθηκαν στη μετριότητα στο πρώτο ημίχρονο, εμφανώς αγχωμένοι και προσεκτικοί λόγω πρεμιέρας. Στο δεύτερο ημίχρονο έβαλαν περισσότερη φαντασία στο παιχνίδι τους, με τον αρχηγό χθες Σ-κον-ισμένο Έφηβο να κάνει τη διαφορά. Όσον αφορά το αμυντικό κομμάτι, συνέχισαν να είναι προσηλωμένοι όπως συνέβη και στα δύο φιλικά, επιτρέποντας ελάχιστες ευκαιρίες στον Ολυμπιακό. Στα θετικά κι η παρουσία του Μικρόσωμου Γίγαντα κάτω από τα δοκάρια. Νίκη ουσίας, αλλά κυρίως ψυχολογίας, έστω και ενάντια σε έναν αντίπαλο που μοιάζει πολύ αποδυναμωμένος. Ωστόσο, είναι σημαντική γιατί γεμίζει αυτοπεποίθηση την ομάδα για τη συνέχεια, τόσο για να συνεχίσει με καλά αποτελέσματα, όσο και για να παίξει καλύτερο ποδόσφαιρο.
ΥΓ: Για μερικούς παίκτες του Ολυμπιακού Καλλιθέας οι εντυπώσεις και πέρυσι δεν ήταν καθόλου καλές, ενώ η εικόνα είναι ίδια και για τη διοίκηση της ομάδας, όπως είδαμε στην πρόσφατη κλήρωση. Θεατρινισμοί που αποτελούν δυσφήμηση για το άθλημα και δυστυχώς έγιναν ανεκτοί από το διαιτητή, αγκωνιές, ύβρεις και γενικά συνηθισμένες τακτικές δημιουργίας εκνευρισμού. Φυσικά η μπάλα δεν παίρνει όλους τους παίκτες, αφού υπήρξαν κι αυτοί που επέδειξαν πραγματικό ήθος.

Αρχηγός αυτή την αγωνιστική ήταν, όπως αναφέρθηκε, ο  Σ-κον-ισμένος Έφηβος.
ΥΓ1: Αρκετός κόσμος βρέθηκε στο γήπεδο, αλλά μάλλον ήταν κι αυτός μουδιασμένος. Αναμένουμε κι αυτός να ζεσταθεί σύντομα.
ΥΓ2: Κάποιος κάπου σε μια πεδιάδα ανάμεσα σε ανεμόμυλους και τουλίπες έχει ένα λόγο παραπάνω να χαίρεται για αυτή τη νίκη.
ΥΓ3: Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ενάντια στην ομάδα της Ελίτ με τα  Σκυλιά να αγωνίζονται  ακόμη μια φορά εκτός έδρας αυτή τη φορά στο Μενίδι.
ΥΓ4: 4 γκολ έβαλε ο Αδέσποτος, ωστόσο το πιο όμορφο με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο το πέτυχε το πρωί, όταν κι έλαβε χώρα η πρώτη συγκέντρωση της νεοσύστατης ακαδημίας της ομάδας. Γονείς και παιδιά συζήτησαν με τα μέλη της ομάδας και θέλησαν να συμμετάσχουν στο όλο εγχείρημα, ενώ έστω για λίγο πρωτοκλώτσησαν το τόπι. Οι προπονήσεις της ακαδημίας αρχίζουν σύντομα!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “1η Αγωνιστική Ολυμπιακός Καλλιθέας- Αδέσποτος Αθηνών”