ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ – ”ΚΥΡΙΑΚΗ 12.00 η ώρα – 2/10/2016 ”

Πολλοί διαβάσατε τη προ ημερών ανακοίνωσή μας για έναρξη της κοινωνικής ακαδημίας.  Ως Αδέσποτος ευχαριστούμε,  για  τη μέχρι στιγμής ανταπόκριση του κόσμου. Πολλοί γονείς μας  πήραν τηλέφωνο  και  φίλοι της ομάδας έτρεξαν να αναδημοσιεύσουν την είδηση και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.

Χωρίς πολλά λόγια τη Κυριακή ξεκινάμε!!

12 η ώρα στο γηπεδάκι του Θησείου θα υποδεχτούμε τους γονείς και τα παιδιά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Αδέσποτου Αθηνων:

Αδέσποτος Αθηνών Futsal

Για την έναρξη της ακαδημίας Futsal

 

‘’Δεν πιστεύω στη φιλανθρωπία, πιστεύω στην αλληλεγγύη. Η φιλανθρωπία είναι κατακόρυφη, άρα είναι ντροπιαστική. Πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω. Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια. Σέβεται τον άλλο και μαθαίνεις από αυτόν. Έχω πολλά να μάθω από άλλους ανθρώπους».
Εντουάρντο Γκαλεάνο

Η ομάδα μας, ο Αδέσποτος Αθηνών, είναι μια αυτό-οργανωμένη ομάδα ποδοσφαίρου σάλας (futsal). Το όνομά μας δηλώνει την εναντίωση σε οποιονδήποτε αφέντη–δεσπότη, που θέλει να εξουσιάζει κάθε έκφανση της καθημερινότητάς μας. Αδέσποτοι λοιπόν πορευόμαστε και σε αυτή την προσπάθεια. Η διοίκηση υφίσταται μόνο στα χαρτιά και η χρηματοδότηση της ομάδας πραγματοποιείται από τις τσέπες μας και τον κόσμο που επιθυμεί να μας στηρίξει. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και αντί-ιεραρχικά μέσα από τις συνελεύσεις της ομάδας.

Στις μέρες μας στο ποδόσφαιρο, αλλά και γενικά στον αθλητισμό, κυριαρχεί ένας άκρατος ανταγωνισμός. Τη θέση του παιχνιδιού έχει πάρει η εμπορευματοποίηση και το σύγχρονο ποδόσφαιρο έχει μεταμορφωθεί σε κάτι που σιχαινόμαστε. Για αυτό το λόγο θέλοντας να σταθούμε ανάχωμα στο συγκεκριμένο αθλητικό «μοντέλο», συμμετέχουμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας, προσπαθώντας να προωθήσουμε την ουσιαστική ψυχαγωγία, μακριά από λογικές φανατισμού τηρώντας το fair play προς τους αντίπαλους συναθλητές μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την αλληλέγγυα ακαδημία ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών, στην οποία θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουν αξίες συνεργασίας και αλληλεγγύης. Η ακαδημία θα λειτουργήσει χωρίς την συνηθισμένη  οικονομική επιβάρυνση (με την οποία λειτουργούν οι περισσότερες ακαδημίες), καθώς επιδιώκουμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλα  τα παιδιά ανεξαιρέτως, να γνωρίσουν το ποδόσφαιρο όχι μόνο ως άθλημα, αλλά κυρίως ως παιχνίδι, απορρίπτοντας τις σχέσεις οικονομικής εξάρτησης που επικρατούν στο χώρο του σημερινού ποδοσφαίρου.

Η ακαδημία μας είναι μεν χωρίς αντίτιμο, ωστόσο δεν είναι φιλανθρωπική, είναι αλληλέγγυα.Η φιλανθρωπία και η αλληλεγγύη είναι δύο έννοιες ασυμβίβαστες. Σε μια κοινωνία αλληλεγγύης δεν υπάρχουν κανενός είδους διαχωρισμοί. Αντιθέτως η φιλανθρωπία προϋποθέτει ανθρώπους ‘’οικονομικά εύπορους΄’’ και ‘μη οικονομικά υγιείς’. Βασίζεται στην ύπαρξη εκμεταλλευτών που κερδοσκοπούν από αυτή την κατάσταση , ενώ  ταυτόχρονα εμφανίζονται ως «σωτήρες». .Η αλληλεγγύη ,από την άλλη, είναι συλλογικοποίηση και δύναμη.

Η ακαδημία λοιπόν έρχεται να κάνει πράξη την αλληλεγγύη και ξεκινάει την λειτουργία της τη Κυριακή 2/10/2016 με την πρώτη συνάντηση με γονείς και παιδιά να πραγματοποιείται στο γήπεδο του Θησείου (Aσωμάτων & Απ.Παυλου).

Σας περιμένουμε…

ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ , ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *