Ανασκόπηση ημιτελικών

H νίκη όντως δεν είναι αυτοσκοπός για τον Αδέσποτο… είναι όμως για το Ρέθυμνο, που ολοκλήρωσε το 5×5 απέναντι μας και θα παίξει για την άνοδο στην Α’. Σε λιγότερο από 27 ώρες, η ομάδα του Ρεθύμνου εκμεταλλευόμενη τα λάθη ενός θεωρητικά καλώς προετοιμασμένου Αδέσποτου, νίκησε δις (8-2, 8-5) και άφησε μόνο ιστορίες ταξιδιού στις βαλίτσες του γυρισμού μας.

Έπειτα από μία ημέρα σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ παικτών, φίλων και οπαδών της ομάδας (πολλές οι αβρότητες), που περιελάμβανε παρέα στο πλοίο, βόλτα στα Χανιά και συναυλία το βράδυ, σύσσωμη η αποστολή έφτασε στο Ρέθυμνο. Εκεί την περίμενε ήδη 30’ ο αδέσποτος των αδέσποτων που κατηγορήθηκε πως πέρασε περισσότερο καλά από όσο έπρεπε το προηγούμενο βράδυ. Στα αποδυτήρια όλα άψογα, κλίμα, διάθεση, συγκέντρωση μέχρι να διαπιστωθεί πως ο ντόπιος Αδέσποτος καταφθάνει τελευταία στιγμή με τη συνοδεία κρητικών οπαδών.
Ξεκινάει το ματσάκι και ο Αδέσποτος για 4-5’ έχει αφοπλίσει τις τακτικές του Ρεθύμνου (με εξαίρεση ένα δοκάρι) και έχει απειλήσει σοβαρά για να προηγηθεί 3 φορές, με χάι-λάιτ την απόπειρα ψαλιδιού-βολ πλανέ στους 20 πόντους ύψος του Καβά!, ο οποίος κατέληξε βαριά στο παρκέ. Μετά τις πρώτες αλλαγές, το στυλ γίνεται πιο αδέσποτο… και ξαφνικά το Ρέθυμνο προηγείται.

Η συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου ίδια… μέχρι το 12’ λεπτό. Ο Καβάς υποδέχεται την μπάλα στην άμυνα, τη δίνει μπροστά του, ξεπερνά στο σπριντ όλη την αμυντική γραμμή του Ρεθύμνου, βλέπει την μπάλα στα πόδια του και τον αντίπαλο τερματοφύλακα να εφορμά, κοντρολάρει ψύχραιμα και με πλασέ καντηλάκι στο διαγώνιο «Γ», επιπέδου Βαζέχα, ισοφαρίζει και κατευθείαν βγαίνει αλλαγή, μην πολυπιστεύοντας ό,τι συνέβει. Το ματς συνεχίζεται όπως στην αρχή με τον Αδέσποτο να φαίνεται έτοιμος για άλλο ένα διπλό, αλλά μία απροσεξία σε ένα στημμένο φέρνει το 2-1. Η ομάδα δεν ξενερώνει, έχει την πρωτοβουλία, χάνει ευκαιρίες και κατορθώνει να τελειώσει το ημίχρονο 4-1 πίσω στο σκορ!!

Δεύτερο ημίχρονο και η εικόνα δεν αλλάζει. Ο Αδέσποτος την μπάλα και τα λάθη, το Ρέθυμνο τα γκολ. Το σκορ ανέβηκε στο 7-1 (22’) με τον Αδέσποτο να έχει πέσει αγωνιστικά και ψυχολογικά. Ξαφνική απάντηση με διαγώνια σουτάρα του Σκιάνη στην επόμενη φάση και συνέχεια του ίδιου μοτίβου μέχρι το τέλος και το τελικό 8-2.

Μοναδικά αξιοσημείωτα η χρήση 5ου, αλλά και 6ου παίκτη και το ντεμπούτο του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος που συνδυάστηκε με ένα άγγιγμα της μπάλας και αυτό σε θέση άμυνας. Από τα αποδυτήρια και μετά, συνεχίστηκε μία πολύ ενδιαφέρουσα μέρα, με χαλάρωση, διασκέδαση και ιστορίες να έχουμε να λέμε.
Είχαμε όμως και δεύτερο παιχνίδι. Συν ένας παίκτης, αποφασισμένη η ομάδα να μην επαναλάβει τα λάθη του Σαββάτου και να τρέξει περισσότερο παρ’όλες τις βραδινές περιπέτειες. Τυπικά γηπεδούχος ο Αδέσποτος.

Φευ! Σε ένα αναγνωριστικό παιχνίδι, στο οποίο δεν υπήρχε φάση το Ρέθυμνο προηγείται στο 4’ από στημένη φάση και κόντρα. Το 0-2 από λάθος και άμεση απάντηση στο 7’ από τον Βασίλη των Γ.Α. με τα νέα του παπούτσια να κάνουν δουλειά. Ξανά λάθη όμως παρά τη διάθεση για κυριαρχία και 1-4 μέχρι το 10’. Η ομάδα πεισμώνει, προσπαθεί, κόβει τα χοντρά λάθη (σχεδόν), ο τερματοφύλακας K. A. αρχίζει να πιάνει τα συρτά κάτω από τα πόδια του και ο Αδέσποτος κλείνει το ημίχρονο στο 3-4 με καταπληκτικό μακρινό μυτάκι του Όσκαρ και πεναλτάρα του Τσίου για το οποίο όλος ο πάγκος ένιωσε πως μπαίνει.

Όπως και στον 1ο ημιτελικό, το Ρέθυμνο έκανε καλύτερο 2ο ημίχρονο, αύξησε το σκορ άμεσα και μέχρι το 28’ ο Ανδρέου είχε κατεβάσει ρολά σαν 25χρονος Κασίγιας, ενώ ο Σκιάνης έχασε μοναδική ευκαιρία για να μειώσει. Το 3-7 μέχρι το 35’ αναπόφευκτο παρά την όρεξη και την προσπάθεια, καθώς το αγωνιστικό στυλ του Ρεθύμνου αποτελεί έως τώρα ανυπέρβλητο εμπόδιο. Χρήση 5ου παίκτη στο τελευταίο 5λεπτο με τον Αδέσποτο να σκοράρει στα 37’’ με Σκ. και 21’’ με Αναστ. πριν το τέλος και να γλυκαίνει τον αποκλεισμό. Έπρεπε όμως να φάμε και ένα κερασάκι και να φύγουμε από το γήπεδο με 5-8, αλλά κεφάλι πάντα ψηλά και αδέσποτο…

Χάι-λάιτ εξωαγωνιστικό, η συνέντευξη 2 Αδέσποτων σε ραδιόφωνο μετά τη λήξη στην εκπομπή «Η μπάλα είναι μόνο η αρχή» στο τοπικό ράδιο-Ψαλίδι. Αναμένεται το ανέβασμα της στο μπλογκ.

Όπως συνέχιζε να επισημαίνει και ο ανακηρυγμένος MVP του ταξιδιού Όσκαρ, “περάσαμε καλά, δεθήκαμε, παίξαμε μπαλίτσα, άντε και του χρόνου”. Μας μάγεψε το Ρέθυμνο με τις ομορφιές του, μας σκλάβωσαν οι φίλοι και οπαδοί σε Ρέθυμνο και Χανιά, ο οποίοι μας κοίμησαν, μας τάισαν, μας βόλταραν κι μας έκαναν να περάσουμε πολύ καλά γενικότερα. Επίσης, όσους Αδέσποτους ακολούθησαν πιστά την αποστολή ως οπαδοί. Τώρα προπονήσεις, μικρός τελικός και η αδέσποτη ζωή συνεχίζεται…

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 thoughts on “Ανασκόπηση ημιτελικών”