[2ος Προημιτελικός] Αδέσποτος Αθηνών – Ολυμπιακός Καλλιθέας

Το επόμενο ραντεβού της προημιτελικής φάσης των play-offs είναι αυτή την Κυριακή 27/3 στις 21.30 στην (καυτή όπως αναμένεται!) έδρα μας, στο Α. Κ. “Catenaccio” (στο τέρμα της Λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως, Καισαριανή). Να πούμε ότι η νίκη ισοδυναμεί με πρόκριση για τον πολυταξιδεμένο Αδέσποτο μετά το μεγάλο διπλό της Καλλιθέας.

Aνταπόκριση: 9 – 6 τελικό σκορ υπέρ του Αδέσποτου! Τα “Σκυλιά” πήραν τη νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς και ετοιμάζουν βαλίτσες για Ρέθυμνο!

Στα πρώτα λεπτά ο Αδέσποτος ξεκίνησε μουδιασμένα. Λίγο η μεγάλη έκταση του σκορ από το πρώτο παιχνίδι, λίγο οι πολλοί/ες οπαδοί της ομάδας που κατέκλυσαν τη σκεπαστή, αλλά κυρίως το άγχος της πρόκρισης συνέβαλαν σε ένα πολύ υποτονικό πρώτο 5λεπτο. Οι οπαδοί με καπνογόνα και ρολά ταμειακής μηχανής από την πρώτη στιγμή έδωσαν βροντερό παρών στην εξοχική Καισαριανή.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε νωρίς μετά από εκτέλεση πλάγιου. Τα “Σκυλιά” αντέδρασαν άμεσα και με σκόρερ τους Σκιάνη, Γκοτσινά και Καλοκύρη στο 10′ είχαν γυρίσει το σκορ σε  3 – 1. Η ομάδα για άλλη μια φορά νόμιζε ότι είχαν τελειώσει όλα και χαλάρωσε και οι Καλλιθεώτες μείωσαν σε 3 – 2 στο 15′. Το παιχνίδι πήγε στη δύναμη και στο 17′ σε φάση που έκοψε καθαρά ο Βαγγέλης, ο αντίπαλος του Ολυμπιακού χτύπησε αντιαθλητικά τον Γκελατσίωτη του Αδέσποτου. Επειδή στο Μπραχάμι δεν χαμπαριάζουν (sic), ο Βάγγος ζήτησε άμεσα το λόγο, τα αίματα άναψαν με συνέπεια την απευθείας αποβολή και των δυο με κόκκινη κάρτα. Για τα επόμενα 2 λεπτά οι ομάδες αγωνίστηκαν με 4 παίκτες η καθεμία. Ο Ολυμπιακός πίεσε για την ισοφάριση, αλλά ο Τσίου πριν λήξει το ημίχρονο έκανε το 4 – 2 με κοντινό σουτ και έτρεξε να το αφιερώσει στον Coach Aineias που ήταν με άδεια ορκομωσίας στην εξέδρα!

Με το σκορ στο +2 για τον Αδέσποτο, όλοι περίμεναν μια εύκολη βραδιά. Ο Ολυμπιακός όμως δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 4 – 4 στο 25′.

Ο Αδέσποτος, αν και αμυντικά δεν ήταν πολύ καλός, ευτύχησε να έχει σε τρομερή μέρα τον Ανδρέου (τερματοφύλακα και “αρχηγό”) που έπιανε τα πάντα! Για ένα διάστημα 4 λεπτών που το σφυροκόπημα από τους Καλλιθεώτες ήταν ανελέητο, ο GK κατέβασε τα ρολά της εστίας κανονικά! Τα σκυλιά αποφάσισαν να αντιδράσουν και με δυο πολύ ωραίες ατομικές προσπάθειές, μια από τον Σκιάνη (σε κλασική κίνηση πίβοτ) και μια με πολύ ωραία επέλαση και σουτ του Τσίου, τα Σκυλιά ξαναπήραν προβάδισμα δυο τερμάτων.

Επειδή μυαλό δεν βάζουν με τίποτα, οι παίκτες χαλάρωσαν πάλι και ο Ολυμπιακός παίζοντας έξυπνα ισοφάρισε ξανά σε 6 – 6, τρία λεπτά πριν λήξει το παιχνίδι.

Τη λύση τελικά έδωσε τον νέο αστέρι της ομάδας ο Κώστας ο Γενίτσαρος με πολύ ωραίο μακρινό διαγώνιο σουτ στο 18’· 7 – 6 για τα “Σκυλιά”! Στο ίδιο λεπτό ο Αναστασίνμετά από πολιορκία στην εστία του Ολυμπιακού, σκόραρε με ψύχραιμο (NOT!) πλασέ, κάνοντας το 8 – 6.

Ο Ολυμπιακός στο χρόνο που απέμενε, έπαιξε με 5ο παίκτη για να γυρίσει το παιχνίδι. Η άμυνα όμως έκανε το καθήκον της και στο τελευταίο λεπτό ο Τσίου σκόραρε σε κενή εστία με ωραίο σκαφτό σουτ, διαμορφώνοντας το τελικό 9 – 6στέλνοντας του δεκάδες οπαδούς του Αδέσποτου στα ουράνια!

Σκόρερ για την ομάδα μας οι: 2xΣκιάνης, 2xΑναστασίν, 3xΤσίου, Κώστας, Καλοκύρης. “Αρχηγός” ο Ανδρέου και προπονητές οι Κωστάκης και Μήτσος “Γκέλα”.

Υ. Γ. 1) Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες που, μόλις στην πρώτη χρονιά, έχουν δώσει και την ψυχή τους και επιβραβεύονται με αυτή την επιτυχία!

Υ. Γ. 2) Εκπληκτικός Ανδρέου τρέλανε τους πάντες με τις αποκρούσεις του!

Υ. Γ. 3) Πολλά ευχαριστώ για την απίστευτη παρουσία των οπαδών που ήρθαν να υποστηρίξουν την ομάδα και να πανηγυρίσουν την πρόκριση!

Υ. Γ. 4) Μην ξεχνάτε ότι  δυο ομάδες με αντιφασιστικό λόγο διεκδικούν ακόμα και άνοδο στην πρώτη κατηγορία του Πρωταθλήματός τους: Αδέσποτος Αθηνών και Sanckt Pauli! Gegen nazis! No borders, no nations! Solidarity to all refugees!

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “[2ος Προημιτελικός] Αδέσποτος Αθηνών – Ολυμπιακός Καλλιθέας”