Είμαστε όλοι αδέσποτοι…

Είμαστε όλοι αδέσποτοι…

Το ποδόσφαιρο ως κοινωνικό γεγονός και με στόχο να δημιουργήσει δεσμούς αλληλοκατανόησης, σεβασμού και συνεργασίας μέσα από παιχνίδι δεν μπορεί να αποστασιοποιείται από τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία μας. Αποτελεί ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων ανεξαρτήτως χρώματος, ηλικίας, φύλου και μόρφωσης μέσα στο οποίο όλοι μαζί ονειρευόμαστε ένα κόσμο που να βιώνει τη χαρά του παιχνιδιού σε κάθε της έκφανση.

Την ώρα που εμείς παίζουμε μπαλίτσα, δίπλα μας συνάνθρωποι εξαναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια τους ώστε να επιβιώσουν από τον πόλεμο. Έναν πόλεμο οικονομικό και στρατιωτικό, που πρέπει να επηρεάζει τον καθένα. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα αίτια ειδικά εμείς που δεν δεν συγκαταλεγόμαστε, ακόμα, στους κατατρεγμένους και να σταθούμε ανάχωμα στους κρατικούς μηχανισμούς που μας θέλουν απαθείς ώστε να πραγματοποιήσουν τα συμφέροντά των ισχυρών. Οι ‘αφέντες του κόσμου’ αδιαφορώντας για τις ζωές, βλέπουν τα άτομα σαν αριθμούς. Φτάνουμε στο αποτέλεσμα άνθρωποι κάθε ηλικίας να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, να μεταναστεύουν πεζοί ή στοιβαγμένοι σε φορτηγά και σαπιοκάραβα παίρνοντας το ρίσκο για τους ίδιους και τα παιδιά τους να ξεβραστούν νεκροί ή ζωντανοί σε κάποια γειτονική ακτή.

Ως Αδέσποτος Αθηνών προτείνουμε να συνεργαστούμε όλες οι ομάδες του ποδοσφαίρου σάλας και να συλλέξουμε είδη πρώτης ανάγκης* τα οποία να παραδώσουμε σε αλληλέγγυες δομές που ασχολούνται με το κοινωνικοπολιτικό αυτό πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι μπίζνα ή βία, όπως παρουσιάζεται τον τελευταίο καιρό. Με τη συγκεκριμένη ενέργεια υπενθυμίζουμε την αξία του ποδοσφαίρου και πώς αυτό έχει αναπτυχθεί για να ενώνει και να δίνει χαρά έξω από κερδοσκοπικά παιχνίδια τα οποία το έχουν φθείρει και διώχνουν τους ανθρώπους από το άθλημα.

*με σειρά προτεραιότητας: Φάρμακα,  Νερό,  Χυμοί, Τρόφιμα (μακράς διάρκειας), Παιχνίδια, Ρούχα

Η συλλογή θα γίνεται τις μέρες και ώρες των αγώνων του Αδέσποτου στα Play-off (Κυριακή 20/03 στο Κλειστό Καλλιθέας «Έσπερος» και Κυριακή 27/03 στην έδρα μας: Α.Κ. «CATENACCIO», Τέρμα Λεωφ. Εθνικής Αντιστάσεως, Καισαρινανή).

Ομάδες που έχουν πράγματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να τα φέρουν στις τοποθεσίες που προαναφέρθηκαν ας επικοινωνήσουν στο mail του Αδέσποτου

e-mail: adespotosathinon –παπάκι– espiv -τελεία- net

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *