Εξ αναβολής ματς με Ρέθυμνο Futsal

Όπως όλ@ θα θυμόσαστε το ματς με Ρέθυμνο για τη 15η Αγωνιστική της Β’ Εθνικής Σάλας είχε αναβληθεί:

[15η Αγωνιστική] Αδέσποτος Αθηνών – Ρέθυμνο Futsal ΑΝΑΒΟΛΗ

Το ματς θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο 27/2 στις 21.30 στο Α. Κ. “Catenaccio” (τέρμα Λεωφόρο Εθν. Αντιστάσεως, στην ένδοξη Καισαριανή). Θα είναι τρίτη και φαρμακερή για το Ρέθυμνο; Ποι@ ξέρει;! Πάντως, ότι και να γίνει αγωνιστικά, θα υποδεχτούμε τα φιλαράκια από το Ρέθυμνο όπως οφείλουμε! 🙂

Ενημέρωση: ημιχρονο, -2 τελικό… Μετά από μια εκπληκτική εμφάνιση στο 1ο ημίχρονο (δυστυχώς χάλασε η κάμερα και χάθηκε το βίντεο) για τους Αδέσποτους που κατάφεραν να προηγηθούν 3 – 0, 4 – 1 και 5 – 2, τα Σκυλιά κατάφεραν να χάσουν (πραγματικό κατόρθωμα!) με τελικό σκορ 8 – 10. Ο Αδέσποτος παρέταξε 9μελή αποστολή (με αρκετές ελλείψεις), απέναντι στην 7μελη, έμπειρη ομάδα του Ρεθύμνου.

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε σε αναγνωριστικό επίπεδο,  με τις δυο ομάδες να προσέχουν πιο πολύ τις άμυνές τους. Ο Αδέσποτος, μένοντας πιστός στις οδηγίες του κόουτς Αινεία (μεγάλο comeback!), κατάφερε να προηγηθεί στο 5′ με το Σκιάνη. Το γκολ ζέστανε την κερκίδα που παρακολουθούσε με αγωνία το ματς. Μετά από ένα δεκάλεπτο κοντρολαρισμένου παιχνιδιού και για τους δυο αντιπάλους, ο Αδέσποτος κατάφερε να διευρύνει το προβάδισμα του. Συγκεκριμένα στο 15′ ο Καλοκύρης κερδίζοντας με πάθος όλες τις κόντρες με όποιον βρήκε μπροστά του, πλάσαρε εύστοχα για το 2-0. Η μηχανή είχε πάρει μπρος για τα καλά! Στο 16′, μετά από κόψιμο στο χώρο του κέντρου, ο Τσίου τροφοδότησε τον Βασίλη που, αν και βρισκόταν σε δύσκολη γωνία, έκανε το 3 – 0. Η κερκίδα πήρε φωτιά!! Και ο Όσκαρ δεν μπορούσε να μη ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να ευχαριστήσει τους οπαδούς των Σκυλιών! Μετά από εκτέλεση πλαγίου, στο 17′, σουτάροντας μια βολίδα στο απέναντι “γάμμα” διαμόρφωσε το 4 – 0.

Και εκεί άρχισε η πτώση: η ομάδα σαν να χαλάρωσε και ο Σταματίου βρήκε την ευκαιρία και με δύο γκολ σε ένα λεπτό (!!), στο 18′, μείωσε σε 4 – 2. Στο 19′ μετά από σουτ του Σκιάνη και ασθενή απόκρουση του Τερματοφύλακα, ο Τσίου πλάσαρε διαμορφώνοντας το σκορ του ημιχρόνου σε 5 – 2.

Στο δευτερο ημίχρονο τα Σκυλιά τα έκαναν πραγματικά μαντάρα! Τα κοπέλια του Ρεθύμνου ανέβηκαν να πιέσουν και τους βγήκε! Στο 22′, ο Σταματίου, με έξοχη ατομική προσπάθεια μείωσε ξανά σε 5 – 3. Ο Σκιάνης απάντησε το επόμενο λεπτό για τον Αδέσποτο μετά από πολύ ωραίο 1-2 με τον Τσίου. Παρότι η απάντηση ήταν άμεση , ακόμη πιο “επιθετική” ηταν η αντίδραση των Ρεθυμνιωτών: οι Νικολακάκης στο 24′, Σταματίου στο 26′, Κυμιώνης 27′, (ξανά!) Σταματίου στο 28′ και Μερκούρι στο 29′ με 5 συνεχόμενα γκολ, γύρισαν το παιχνίδι.

Με το σκορ στο 6 – 8 και  κανά 7λεπτο να απομένει ο Τσίου με τακουνάκι (μετά από πάσα “πάρε-βάλε” του Αναστασίν) μείωσε και έδωσε ξανά ελπίδα στους παίκτες του Αδέσποτου… Στο 37′, όμως, ο πολύπειρος Κάσσης σκόραρε ξανά για το Ρέθυμνο. Με τρία λεπτά να απομένουν οι Αδέσποτοι αποφάσισαν να παίξουν με τον Όσκαρ στο ρόλο του 5ου παίκτη. Στα 50″ μειώσαν στο ένα γκολ από στημμένο (κόρνερ) με σκόρερ τον Βαγγέλη Γκέλα. Σε όσο χρόνο απέμενε τα Σκυλιά εκδήλωσαν κάποιες τελευταίες βιαστικές προσπάθειες να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Τουναντίον στη τελευταία φάση του ματς ο Μερκούρι για το Ρέθυμνο, με πολύ ωραίο τελείωμα έβαλε τη σφραγίδα του για να πάρει το Ρέθυμνο ένα μεγάλο διπλό.

3 στα 3 (“καλώς τα παιδιά”) στις μεταξύ μας αναμετρήσεις για το Ρεθυμνο! Παρά το σκορ, σίγουρα μία από τα καλύτερα φετινά ματς που δώσαμε… Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στα παιδιά και μακάρι να διασταυρωθούμε ξανά στη συνέχεια!

Για την (ένδοξη) ιστορία, σκόρερ για την ομάδα μας: Σκιάνηςx2, Τσίουx2, Καλοκύρης, Βασίλης, Βαγγέλης· “αρχηγός” ο Βασίλης· κόουτς ο C. A. (coach Aineias).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Εξ αναβολής ματς με Ρέθυμνο Futsal”