[11η Αγωνιστική] Αδέσποτος Αθηνών – Αναγέννηση Θρακομακεδόνων

Πρώτο παιχνίδι στην έδρα μας για το 2016! Και μετά τη νίκη όλα δείχνουν ότι ο κόσμος δεν θα χωράει… Όποι@ μπορεί ας φέρει βασιλόπιτα! Αυτή την Κυριακή 21.30 στο Α.Κ. «CATENACCIO», Τέρμα Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, Καισαριανή. Ίσως το πιο δύσκολο ματς της δεύτερης φάσης (κατά τη γνώμη του γραφώντος)….

Ενημέρωση: Νίκη 3 – 2 και 2/2 για το 2016! Μήπως είναι χρονιά των “Σκυλιών” τελικά; Δεύτερη σερί νίκη για την Αδεσποτάρα σε ένα πολύ δυνατό και γρήγορο παιχνίδι (το δίσεκτο πάει καλά μέχρι στιγμής για την ομάδα). Απέναντι στη ομάδα της Αναγέννησης Θρακομακεδόνων, ο Αδέσποτος παρατάχθηκε πλήρης με ανεβασμένη διάθεση και πίστη στη νίκη. Βασική απουσία για την ομάδα ο Βασίλης που εκτελούσε χρέη προπονητή δίπλα στον special-one Αινεία, όπως και ο Τέλης (που είχε κάτι γενέθλια :P).

Η ομάδα ξεκίνησε το παιχνίδι αποφασιστικά, έπαιξε με υπομονή, και δημιούργησε 2-3 καλές ευκαιρίες στην αντεπίθεση στα πρώτα 3 λεπτά. Ακολούθησε ένα δίλεπτο δυνατών μονομαχιών σε όλο το μήκος και πλάτος του γηπέδου, όπου οι αντίπαλες ομάδες έφταναν με αξιώσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Στο 6’ λεπτό, ο Αδέσποτος πήρε το προβάδισμα στο σκορ: κλέψιμο της μπάλας στο χώρο του κέντρου, και μετά από 2 συνεχόμενα σουτ που απέκρουσε ο αντίπαλος (και σε καλή μέρα) γκολκίπερ, ο Τσίου έπαιξε σωστά το 1-2 με το Σκιάνη και σκόραρε προ κενής εστίας κάνοντας το 1-0. Πανυγηρισμοί στο πάγκο και στη σκεπαστή από τους εκστασιασμένους (και μεθυσμένους) οπαδούς.

Οι χαρές και τα πανηγύρια δεν κράτησαν για πολύ… Μετά από αδράνεια της άμυνας, η Αναγέννηση κατάφερε να ισοφαρίσει, ούτε 30 δευετρόλεπτα δεν είχαν περάσει!, και να δείξει στον Αδέσποτο και στους οπαδούς ότι θα καρδιοχτυπήσουμε μέχρι το τέλος. Το υπόλοιπο ημίχρονο κύλησε σε γρήγορους ρυθμούς, με τους δυο τερματοφύλακες να “καθαρίζουν” όποια επιθετική προσπάθεια πραγματοποιήθηκε μπροστά στην εστία τους. Κάπως έτσι το ημίχρονο έληξε ισόπαλο 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Αδέσποτος μπήκε με σαφή διάθεση να πάρει εκ νέου το προβάδισμα! Πολλές χαμένες ευκαιρίες στα πρώτα 5’, με τον μαλλιά τερματοφύλακα της Αναγέννησης να κρατάει ανέπαφη την εστία του. Κάποιος έπρεπε να βγάλει το φίδι από τη τρύπα! Στο 28′ λοιπόν, ο Όσκαρ δίνει στον Τσίου, η μπάλα σπάει στο δεύτερο δοκάρι στον Σπύρο Γκέλα, ο οποίος σε κενή εστία θα καταφέρει να σκοράρει και (ίσως ακόμα!) να τρέχει να πανηγυρίσει με τους οπαδούς σκαρφαλώνοντας στα σίδερα!

Η ομάδα της Αναγέννησης άρχισε και πάλι να πιέζει για την ισοφάριση αλλά ο Παναγιώτης ο Τέρμας φώναζε βροντερό “παρών!” σε κάθε σουτ που επιχειρούσαν οι αντίπαλοι. Η Αναγέννηση, προσπαθώντας να επιστρέψει στο ματς στο τελευταίο 5λεπτο, έπαιξε με 5ο παικτη. Αφού δεν το φαγε μετά από κλέψιμο και σουτ του Κον από το κέντρο (η μπάλα κύλησε μαρτυρικά στο δοκάρι!), στο τελευταίο λεπτό, μετά από λάθος της άμυνας και με τη βοηθεια και της κόντρας (στον Τσίου!) κατάφερε να ισοφαρίσει με σουτ από πλάγια θέση.

Κάπου εκεί στα χασομέρια, με 40 δευτερόλεπτα να απομένουν και την μπάλα να καίει, οι παίκτες του Αδέσποτου έδειξαν να μην συμβιβάζονται με την ισοπαλία: 3 προσπάθειες μέσα σε 40″! Αρχικά, μετά τη σέντρα, ο Τσίου βγάζει το Σκιάνη σε τετ-α-τετ αλλά η μπάλα σταματάει στον μαλλιά πορτιέρο της Αναγέννησης. Στην επόμενη φάση, κλέψιμο από Τσίου στο κέντρο και σουτ από πλάγια θέση αποκρούεται σε κόρνερ. Πλάγια επαναφορά από τον Τσίου, η μπάλα στο Σκιάνη που παίρνει τ’ όπλο του με δυνατό σουτ εκτός περιοχής κατάφερνει να σκοράρει, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2! Εξτασιασμένοι οι οπαδοί με το συγκλονιστικό αποτέλεσμα, άρχισαν να καταναλώνουν όλη τη ποσότητα βότκας και ρουμιού που υπήρχε στη Σκεπαστή!

2 στα 2 λοιπόν τη νέα χρονιά για τον Αδέσποτο, που την επόμενη αγωνιστική αγωνίζεται με τον Φοίβο Νέου Κόσμου στο γήπεδο του Ταύρου και ελπίζει να τριτώσει το καλό! Αρχηγός για την ομάδα μας ο Βαγγέλης Γκέλα! Σκόρερ για την ομάδα μας: Τσίου, Σπύρος Ν και Σκιάνης.

Υ.Γ. 1) Ο Αινείας μετά και τη δεύτερη σερί νίκη, σκαρφαλώνει ψηλά στη λίστα των προπονητών, ξεπερνώντας Βαζάκα και Σούλη Παπαδόπουλο!

Υ.Γ. 2) Άξια αναφοράς η φάση στην οποία, έχει βγει το παπούτσι του Σπύρου Γκέλα, Τσίου (κλασικά όπως πάντα!) και Αινείας φωνάζουν: “Γιατί δεν μαρκάρεις;;”, με τον Σπύρο να απαντάει: “Χωρίς παπούτσι μωρέ…; Θα με τρελάνετε τελείως;!;”

Υ.Γ. 3) Σημαντική επίσης η επιστροφή του Κωστάκη που εδώσε τα πνευμόνια του για να κλειδωθεί η νίκη!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “[11η Αγωνιστική] Αδέσποτος Αθηνών – Αναγέννηση Θρακομακεδόνων”