[10η Αγωνιστική] Ολυμπιακός Καλλιθέας – Αδέσποτος Αθηνών

Καλή χρονιά στους απανταχού αδέσποτους και σε όσους συμμετέχουν ή στηρίζουν τις αυτοοργανωμένες ομάδες ανά την επικράτεια! Το 2016 ξεκινάει για μας με την εκτός έδρας αναμέτρηση στη Καλλιθέα ενάντια στον τοπικό Ολυμπιακό. Καλή ευκαιρία για τους παίκτες της ομάδας να πάρουν τη μυρωδιά ενός κλειστού γηπέδου και να ξεκινήσουν προσφέροντας θέαμα στ@ς πιστ@ς συντρόφ@ που ακολουθούν παντού την ομάδα! Το ματς διεξάγεται Κυριακή 10/1 στο κλειστό του Εσπέρου κοντά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στις 22.15. Στόχος -τί άλλο- το διπλό!

Ενημέρωση: Διπλό ημίχρονο – διπλό τελικό! Η ομάδα μας πέτυχε μεγάλη νίκη στο κλειστό του Εσπέρου με σκορ τελικό 4-7 (ημιχρ. 1-2). Αποδίδοντας ανά διαστήματα γρήγορο και θεαματικό ποδόσφαιρο, έφτασε στη  νίκη απέναντι σε μια αξιόμαχη και δυνατή ομάδα. Το ματς είχε αρκετή ένταση και άγχος και τα “Σκυλιά” κυνηγούσαν μια καλή εμφάνιση και, γιατί όχι, το πολυπόθητο αποτέλεσμα…

Στο πρώτο ημίχρονο και ειδικά στα πρώτα λεπτά  η ομάδα μπήκε παίζοντας συγκρατημένα, στοχεύοντας κατά κυρίαρχο λόγο να βρει τα πατήματά της μέσα στο κλειστό. Πραγματοποιώντας κάποια μακρινά σουτ, προσπάθησε να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Στο 13’, μετά από ένα κλέψιμο στο χώρο του κέντρου ο Αδέσποτος προηγήθηκε με σκόρερ τον Σκιάνη! Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο επόμενο λεπτό, μετά από μία φάση που επικράτησε αναμπουμπούλα στη μικρή περιοχή της ομάδας μας. Ο Αδέσποτος συνέχιζε να παίζει το ρόλο του πιστού σκυλιού, πάντα προσηλωμένο στο σχέδιο των κόουτς Τέλη και Αινεία. Πριν το τέλος του ημιχρόνου η ομάδα μας εκμεταλλευόμενη στημένη φάση σκόραρε ξανά. Κομπίνα από πλάγιο άουτ, σουτ Μήτσος Γκέλα και η μπάλα, λίγο με το πόδι του Σκιάνη, λίγο από τύχη, καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα του Ολυμπιακού Καλλιθέας. Με σκορ 2-1 υπέρ μας έληξε το  πρώτο ημίχρονο και γεννήθηκε η πίστη στη νίκη!

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα μπήκε αποφασισμένη να φύγει με το διπλό από το Κλειστό. Εκμεταλλεύοντας τα αμυντικά κενά που άφηναν οι παίκτες του Ολυμπιακού στην προσπάθεια να ισοφαρίσουν, μέσα σε 2 λεπτά, έκανε το σκορ 4-1. Στο 22’ ήταν η σειρά του Κων να σκοράρει μετά από ατομική προσπάθεια  και κεραυνοβόλο σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Στο επόμενο λεπτό, γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, η μπάλα έφτασε στον Σκιάνη, ο οποίος από τη μικρή περιοχή πλάσαρε εύστοχα φτάνοντας το σκορ στο +3 για την ομάδα μας. Η ομάδα κάπου εκεί χαλάρωσε και, νομίζοντας ότι θα συνεχίσει να σκοράρει για πάντα, δέχτηκε αρκετή πίεση από τους αντίπαλους. Ο Ολυμπιακός μείωσε εκ νέου στο 28’ εκμεταλλευόμενος ασυνεννοησίες και λάθη της άμυνας. Ο Αδέσποτος  όμως είχε έτοιμη την απάντηση στο 33’. Μετά από ατομική  προσπάθεια του Γκελατσιώτη Βαγγέλη, ο έτερος Μήτσος Γκέλα, σκόραρε εξ επαφής κάνοντας το 5-2. Κάπου εκεί τα πράγματα δυσκόλεψαν καθώς ο Ολυμπιακός, παίζοντας “5ο παίκτη”, προσπάθησε να γυρίσει το ματς. Σκοράροντας δύο φορές στο 36’ και στο 38’, κατάφερε να πάει τη διαφορά στο 1 γκολ και την αγωνία στο κατακόρυφο. Στο επόμενο λεπτό ο Τσίου πήρε την κατάσταση πάνω του: μετά από απευθείας τροφοδότηση από τον τερματοφύλακα Ανδρέου, με κεφάλια από το κέντρο του γηπέδου σκόραρε σε κενή εστία καθώς ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού δεν είχε προλάβει να επιστρέψει. Δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του ματς μετά από συνεχόμενα 1-2 των Τσίου και Σκιάνη, ο τελευταίος σκόραρε διαμορφώνοντας το τελικό 7-4 υπέρ του Αδέσποτου.

Πολύ καλή εμφάνιση από όλους τους παίκτες της ομάδας μας με τους Σκιάνη και Ανδρέου να ξεχωρίζουν λίγο παραπάνω. Πολύ καλοί αμυντικά οι Χρήστος και Τσίου, ανεβασμένος ο Βαγγέλης. “Αρχηγός” για τον Αδέσποτο στο ιστορικό πρώτο διπλό μέσα σε κλειστό (!), ο Βασίλης. Πολύ καλοί στη διαχείριση του έμψυχου υλικού οι κόουτς Τέλης και Αινείας. Σύνοψη σκόρερ: Σκιανηςx4, Kων, Τσίου, Μητσος.

Επόμενη αγωνιστική στην έδρα μας με Αναγέννηση Θρακομακεδόνων. Πάμε γερά!! 😀

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 thoughts on “[10η Αγωνιστική] Ολυμπιακός Καλλιθέας – Αδέσποτος Αθηνών”