[Κύπελλο] Α’ Φάση: Αδέσποτος Αθηνών – Ρέθυμνο Futsal

Ούτε ρεπό, ούτε τίποτα! Ώρα για δράση! Αυτή την Κυριακή 13/12 ο Αδέσποτος αντιμετωπίζει τους σύντεκνους του Ρεθύμνου στον εξ αναβολής αγώνα για την Α’ Φάση του Κυπέλλου Ανδρών. Το ματς ξεκινάει στις 14.30 στην έδρα μας (Α.Κ. «CATENACCIO», Τέρμα Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, Καισαριανή). Στόχος μας να μην προλάβουν οι Κρητικοί να ξεμεθύσουν από την έξοδο της προηγούμενης (δηλαδή, περίπου το ίδιο που μας είχαν κάνει κι αυτοί όταν κατεβήκαμε για το ματς πρωταθληματος! :D). Υπενθυμίζω ότι, βάσει κανονισμών, αν το ματς λήξει ισόπαλο θα ακολουθήσουν 2×3′ ημίχρονα και μετά μπέναλτ!

Ενημέρωση: Πρόωρος αποκλεισμός από το Κύπελλο για τον Αδέσποτο! Ευτυχώς που δεν ήταν στους στόχους της ομάδας (και εδώ που τα λέμε καλύτερα γιατί δεν θα βγαίναμε οικονομικά μέχρι τον τελικό)! 😀 Παρόλ’ αυτά η, ομολογουμένως, κακή εμφάνιση δεν δικαιολογείται… Μάλλον δεν μας “πάει” πολύ να παίζουμε μέρα, τί να πω! Τελικό σκορ 1 – 3.

Στο πρώτο ημίχρονο μπήκαμε κρύοι και βρεθήκαμε να χάνουμε 0-3 από την αξιόμαχη ομάδα του Ρεθύμνου που ήταν σε καλή μέρα. Γύρισε τη μπάλα, είχε την κατοχή και με ωραίες φάσεις και τελειώματα κατάφερε να ανοίξει την ψαλίδα στο 0-2 πολύ γρήγορα και 0-3 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου.

Όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχαν δυνάμεις και, κυρίως, έλειπε η συγκέντρωση (χαρακτηριστικό πρόβλημα της ομάδας) και η ψυχραιμία και το ματς δεν μπορούσε να γυρίσει… Στο ημίχρονο αποφασίσαμε να γυρίσουμε το σύστημα σε full-press σε όλο το γήπεδο και να μειώσουμε το διάστημα παιχνιδιού ανά τετράδα (από 5′-6′ σε 3′-4′). Στην αρχή του ημιχρόνου λίγο έλειψε να το πληρώσουμε και να φάμε και 4ο αλλά γρήγορα βρήκαμε ρυθμό και καταφέραμε να γίνουμε πιο απειλητικοί! Επιμέρους, σκορ του ημιχρόνου 1-0 για τον Αδέσποτο μετά από το πολύ ωραίο γκολ του “δήμιου” Κον που δεν χαρίστηκε και εκτέλεσε τον πολύπειρο (επιθετικό σε ρόλο) τερματοφύλακα του Ρεθύμνου. Το γκολ βέβαια δεν έφτασε, ούτε και οι δυνάμεις μας στο pressing και δίκαια ηττηθήκαμε από τα κοπέλια του Ρεθύμνου!

Σ’ αυτό το σημείο να πούμε ότι χαιρόμαστε να παίζουμε με τα παιδιά του Ρεθύμνου καθώς είναι μια ομάδα με φουτσαλική παιδεία αλλά και εξαιρετικό χαρακτήρα! Ματς χωρίς “ξύλο” αλλά με δύναμη στις κόντρες και πάντα ευγενή άμιλλα. Θα χαρούμε να τους ξαναδούμε στον επαναληπτικό του Πρωταθλήματος και θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια πιο “ζεστή” ατμόσφαιρα στην κερκίδα! Να κεράσουμε και κανα τσίπουρο για να πατσίσουμε τη ρακή! 😉

“Αρχηγός” για τον Αδέσποτο ο Ρεθυμνιώτης Καλοκύρης (για τον οποίο οι “αντίπαλοι” λέγαν, χαριτολογώντας, ότι θα έκαναν ένσταση!) και διαχειριστές των αλλαγών το δίδυμο Κωστάκης/Όσκαρ που δεν ήταν διαθέσιμοι παικτικά!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *