ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

‘’ Θα πω για άλλη μια φορά και κλείνοντας, ότι δεν έχω διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι. Διέπραξα όμως το αδίκημα που περικλείει όλα τα αδικήματα. Είμαι αναρχικός. Στον ταξικό πόλεμο πήρα θέση με τους αποκλεισμένους και τους αδικημένους, με τους κυνηγημένους και με τους κολασμένους, με τους φτωχούς, με τους αδύνατους και τους καταπιεσμένους. Η φυλάκισή μου είναι η μόνη φυσιολογική εξέλιξη αυτής της επιλογής από την μια και άλλο ένα πεδίο αγώνα από την άλλη.’’ 

Τάσος Θεοφίλου

Μετά τις πρόσφατες καταδίκες της Ηριάνας και του Περικλή για τις κοινωνικές τους σχέσεις, τις εξοντωτικές καταδίκες των 4 αναρχικών με την καινοφανή κατηγορία “ατομικοί τρομοκράτες”, έρχεται η περίπτωση της προσπάθειας αναίρεσης της σε δεύτερο βαθμό αθωωτικής απόφασης του Τ. Θεοφίλου.

Ο Θεοφίλου έμεινε κρατούμενος για πέντε χρόνια στα κελιά της Δημοκρατίας, μέχρι που η εις βάρος του σκευωρία, που είχε στήσει η “αντιτρομοκρατική” υπηρεσία,  κατέρρευσε.  Η κατά πλειοψηφία αθώωση του από το πενταμελές εφετείο Αθηνών (2ος βαθμός και τελεσίδικος) προκάλεσε μεγάλη ανησυχία σε μερίδα του κράτους. Όμως στις 27 Μαρτίου 2018, ο μέχρι πρότινος  εποπτεύων εισαγγελέας της “αντιτρομοκρατικής” και σήμερα αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προσέβαλλε την αθωωτική απόφαση.

Με τον τρόπο αυτό, καλείται πλέον ο Θεοφίλου να υποστηρίξει τη βασιμότητα μιας δικαστικής απόφασης που τον απάλλαξε. Σε περίπτωση ευδοκίμησης της αίτησης θα επιστρέψει στη φυλακή και θα πρέπει να επαναληφθεί η δίκη του. Ίσως για να βγει αυτή τη φορά , η “σωστή ” για κάποιους απόφαση. Έτσι  συνεχίζεται η ομηρία ενός ανθρώπου με την ταυτόχρονη ψυχολογική, σωματική και οικονομική του εξάντληση. Την ίδια στιγμή, δικαστικοί λειτουργοί, εξαντλώντας την αυστηρότητά τους και τα περιθώρια που τους παρέχει ο νόμος, πλειοδοτούν στην τρομοκράτηση κάθε πιθανού κατηγορούμενου του οποίου ένα και μοναδικό, αμφίβολης ποιότητας δείγμα γενετικού υλικού θα βρεθεί με οποιονδήποτε τρόπο σε μια δικογραφία και στην καλύτερη περίπτωση να τους ταλαιπωρήσει για χρόνια. Συνεπώς, την επόμενη φορά  ένα αποτσίγαρο, ένα μπουκαλάκι νερό, μια τσίχλα ακόμα και ένα καπέλο που πήρε ο αέρας, θα είναι αρκετό να καταστήσει οποιονδήποτε κατηγορούμενο για κακούργημα”.

Στο γενικότερο πολιτικό επίπεδο η όλη διαδικασία περιγράφεται εύστοχα από τον ίδιο τον Θεροφίλου.: “[…] η υπόθεσή μου παραμένει μια υπόθεση που δεν είναι καθόλου προσωπική. Είναι πολιτική και αφορά την κατασταλτική διαχείριση του αναρχικού χώρου, του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος και συνολικά της τάξης μας. Είναι πολιτική καθώς ανέδειξε κοινωνικά κ έθεσε στη δημόσια κριτική όλες τις αιχμές της καταστολής, με πιο βασικές τον τρομονόμο, τη μεταφυσική χρήση του dna και την ποινικοποίηση προσωπικών και πολιτικών σχέσεων.[…]

Η συγκεκριμένη υπόθεση όμως δεν είναι η μόνη περίπτωση επίθεσης στις ζωές μας. Είναι μια από τις πολλές σκευωρίες της αντιτρομοκρατικής που στήνονται σαν περίπτωση “εξαίρεσης” για να καταστείλουν οτιδήποτε κινείται. Οι κατηγορίες αυτές βασίζονται στον 187Α γνωστό και ως τρομονόμο. Πρόσφατο παράδειγμα είναι η ποινικοποίηση κοινωνικών σχέσεων και η επίκληση στην επιστήμη με τη χρήση του DNA σαν στοιχείο. Συγκεκριμένα στην υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή η προσωπική σχέση με έναν κατηγορούμενο, ο οποίος εν τέλει αθωώθηκε, ήταν αρκετή μαζί με ένα λειψό δείγμα DNA, το οποίο αναίρεσαν σαν αρκετό δείγμα οι ίδιοι επιστήμονες, για να καταδικάσει σε 13 χρόνια κάθειρξης. Παράλληλα  αποδόθηκαν σε κρατούμενους καταδίκες μέχρι  και 30 χρόνια  με την εισαγγελέα της έδρας να αναφέρει ότι ‘’αρκεί η ιδεολογία κάποιου σαν αναρχικός για να τον καταδικάσει’’. Αυτή η τελευταία φράση αντικατοπτρίζει αυτό τον αντισυνταγματικό νόμο και τα παρακλάδια του ενώ σύμφωνα με το σύνταγμα της Ελλάδας, μόνο οι αξιόποινες πράξεις μπορούν να καταδικάσουν έναν άνθρωπο και όχι το φρόνημα του. Δηλαδή η ίδια η αστική Δικαιοσύνη αντιφάσκει , δημιουργώντας καθεστώς έκτακτης ανάγκης και εφαρμόζοντας  κατά το δοκούν το λεγόμενο ποινικό δίκαιο το εχθρού, κόβοντας και ράβοντας τις ζωές μας.

  • Να σταθούμε δίπλα στο Τάσο Θεοφίλου.

  • Κανένας κ καμία μόνη της στα χέρια του κράτους.

  • Καλούμε στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Εφετείο (Αλεξάνδρας & Λουκάρεως) την Παρασκευή 11 Μάιου στις 9.00 π.μ.

ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΠΗΡΑΜΕ ΘΕΣΗ