Ανασκοπήσεις 1ης 2ης και 3ης αγωνιστικής

Αδέσποτος Αθηνών 2 – 10 Πρωτέας Ζωγράφου

Παλάς Λαγονησίου 2 – 3 Αδέσποτος Αθηνών

Κόμπρα 7 – 2 Αδέσποτος Αθηνών

Περίπου 1 μήνα μετά το προσωρινό τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων του Αδέσποτου, αυτές…ξαναξεκίνησαν, λόγω του πρωταθλήματος «Ευ Αγωνίζεσθαι». Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τους λόγους συμμετοχής:
https://adespotosathinon.espivblogs.net/2017/04/04/%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%85%ce%bc%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%87%ce%ae%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%ac-%ce%b5%cf%85-%ce%b1%ce%b3%cf%89%ce%bd/#respond

Το ξεκίνημα αναμενόταν το λιγότερο δύσκολο, αφού πρώτος αντίπαλος έμελλε να είναι ο Πρωτέας Ζωγράφου, μία ομάδα που είχε καταλάβει την τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας.

Η λογική έλεγε ότι το παιχνίδι θα ήταν μια τυπική διαδικασία, αφού υπάρχει σαφέστατα διαφορά κλάσης ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά επειδή στο Futsal, το πινκ πονκ, το στίβο και την τοξοβολία ποτέ δεν ξέρεις, ο αγώνας αναμενόταν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που τα σκυλιά θα επιχειρούσαν να «δαγκώσουν» μία τόσο δυνατή ομάδα.

Ο Αδέσποτος παρατάχθηκε με τον Μανιακό Δικηγόρο κάτω από τα δοκάρια, ενώ ξεκίνησαν το Ατσάλινο Τείχος, το Γυάλινο Πριόνι, ο Καλοκαίρης και η Δεύτερη Διάσταση. Ο Πρωτέας, με συνεχή κίνηση στο παιχνίδι του και αστραπιαίες, τουλάχιστον για τα δεδομένα των παικτών του Αδέσποτου εναλλαγές της μπάλας, δημιούργησε εξαρχής ευκαιρίες που όμως δεν εκμεταλλέυτηκε. Αυτό έγινε με την είσοδο της δεύτερης τετράδας, που αποτελούταν από τους Syperfoods Βλάχο, Urban Αρουραίο, Σκονισμένο Έφηβο και Χαμένη Μιλιά, όταν σε ένα σουτ από την αριστερή πλευρά ο Μανιακός Δικηγόρος έχασε τον προσανατολισμό του, βρέθηκε εκτός εστίας και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στη συνέχεια, τα σκυλιά προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς όμως επιτυχία, αφού ο Πρωτέας έσπαγε εύκολα την πίεση και με γρήγορες αντεπιθέσεις έφθασε και σε άλλα τέσσερα γκολ διαμορφώνοντας το 0-5 (!) του ημιχρόνου, αναγκάζοντας την κερκίδα να φωνάξει : «Αδέσποτε σ’ αγαπώ, Αδέσποτε είσαι ένας, πέντε στο δεκάλεπτο δεν έφαγε κανένας».

Στο δεύτερο ημίχρονο, μετά και τη συνέλευση όπου επισημάνθηκαν τα τακτικά λάθη, τα πράγματα βελτιώθηκαν αισθητά –όπως άλλωστε συνηθίζεται να γίνεται, με τον Αδέσποτο να μας συνηθίζει να πετυχαίνει ανατροπές (προσεχώς). Η διαφορά του σκορ όμως, καθώς και η ποιότητα του αντιπάλου, αυτή τη φορά δεν επέτρεπαν κάτι τέτοιο. Μετά από ένα καλό διάστημα, έγινε το 0-6 από λάθος του Καλοκαίρη, αλλά λίγο μετά ο Βλάχος Super Foods έβγαλε μια ωραία κάθετη πάσα στον Σκονισμένο Έφηβο, αυτός νικήθηκε στο τετ α τετ, αλλά λειτουργώντας ψύχραιμα και αλτρουιστικά, ο έμπειρος φορ πάσαρε στην Χαμένη Μιλιά, που από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι της εστίας του Πρωτέα. Ο Πρωτέας πέτυχε δύο ακόμα γκολ, παρά την βελτιωμένη άμυνα των Αδέσποτων, και παρόλο που ο Καβατζής και ο Σερ-μπάστιαν με εκπληκτικές αμυντικές προσπάθειες, αποσόβησαν γκολ με τάκλιν πάνω στην γραμμή. Η Δεύτερη Διάσταση πέτυχε το γκολ που τόσο έψαχνε με κλέψιμο και όμορφο πλασέ, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με άλλα δύο γκολ του Πρωτέα για το τελικό 2-10.

Μία εβδομάδα μετά, οι παίκτες και οι λιγοστοί ηρωικοί οπαδοί του Αδέσποτου επισκέφθηκαν το Λαγονήσι, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τον τοπικό Παλάς, σε ένα παιχνίδι που ξυπνούσε ευχάριστες μνήμες, αν λάβουμε υπόψη ότι στο πρωτάθλημα τα σκυλιά πραγματοποιώντας μία έξοχη εμφάνιση είχαν επικρατήσει με 4-8 (!).

Ο Παλάς παρουσιάστηκε, πολύ βελτιωμένος σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος (καθοριστική σε αυτό η συμμετοχή ως παίχτη, του προπονητή του), ο Αδέσποτος πιθανώς σκεφτόταν ήδη τις διακοπές, και κάπως ετσι το ημίχρονο έκλεισε με τους γηπεδούχους να προηγούνται 1-0, μετά από όμορφη ντρίπλα του επιθετικού τους στο Βλάχο Superfoods και εξίσου όμορφο γύρισμα και τελείωμα. Το μόνο αξιόλογο που είχε να παρουσιάσει ο Αδέσποτος, ήταν ένα γιουρούσι του Βλάχου, του οποίου όμως το σουτ σταμάτησε στο δοκάρι και έπειτα στην γραμμή.

Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, συνηθισμένοι και οι Αδέσποτοι στο να βρίσκονται πίσω στο σκορ στο ημίχρονο. Το φάσμα της ήττας ωστόσο έγινε πιο ορατό, όταν με την έναρξη του β’μέρους, το Γυάλινο Πριόνι μάλλον θαύμασε τον αντίπαλο παίκτη να σκοράρει εξ’ επαφής μετά από σουτ στο δεύτερο δοκάρι από στημένη φάση.

2-0 και τελείως ανεξήγητα, ο Αδέσποτος άρχισε να παίζει καλά. Αρχικά ήταν η Χαμένη Μιλιά που από αρκετά κοντινή απόσταση, σουτάροντας με πλασέ με το δεξί, αναπτέρωσε τις ελπίδες των σκυλιών. Δεν πρέπει να πέρασαν δύο λεπτά, και με μία κίνηση που γνωρίζουν όλοι όσοι έχουν δει έστω και δέκα λεπτά αγώνα του Αδέσποτου, ο Βλάχος Superfoods πήρε την μπάλα με το δεξί, προσποιήθηκε και φέρνοντας την στο αριστερό, σούταρε ισοφαρίζοντας και αφιερώνοντας το γκολ στην εξέδρα και συγκεκριμένα στο Κολοβό Φίδι, που στηρίζει παντού και πάντα τις προσπάθειες της ομάδας.

Το νερό είχε μπει στο αυλάκι, και τα σκυλιά ήταν αποφασισμένα να πιουν και να ξεδιψάζουν. Πιο διψασμένη αποδείχθηκε η Δεύτερη Διάσταση, που έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο στον χώρο του κέντρου και με έξοχο μυτάκι (πως αλλιώς) έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα.

Ο Παλάς στη συνέχεια πίεσε αρκετά, αλλά άλλοτε το δοκάρι κι άλλοτε ο εκπληκτικός, ο κορυφαίος του αγώνα, Μικρόσωμος Γίγαντας που με τις αποκρούσεις του πιστοποίησε την φόρμα του, οδήγησαν τον Αδέσποτο στην νίκη. Σημαντική νίκη για τον Αδέσποτο, έστω κι αν η εμφάνιση του δεν ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο στο κανονικό πρωτάθλημα.

Οι διακοπές πάντα είναι ύπουλες. Το γεγονός αυτό αγνοήθηκε από τους Αδέσποτους, που τόλμησαν να πάνε απροπόνητοι για δύο βδομάδες (!) στο παιχνίδι με την Κόμπρα, ενάντια στην οποία μετρούσαν μία νίκη και μία ήττα. Η απραξία, σε συνδυασμό με την κόπωση από το απόγευμα του Σαββάτου και το τουρνουά του Ανάποδου Χαλκίδας (για το οποίο θα ενημερωθείτε σε επόμενο επεισόδιο).

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καθόλου καλά. Η Κόμπρα, πολύ πιο έτοιμη εκμεταλλεύτηκε την νωχελικότητα των παικτών του Αδέσποτου και προηγήθηκε με διαγώνιο σουτ από νωρίς. Το κλέψιμο του Σερ-μπάστιαν, έδωσαν τη δυνατότητα στη Δεύτερη Διάσταση να ισοφαρίσει με ωραίο αριστερό σουτ, σκοράροντας για τρίτο συνεχές παιχνίδι στη διοργάνωση, αλλά τα λάθη συνεχίστηκαν και σε φαινομενικά ακίνδυνες φάσεις ο Αδέσποτος δέχθηκε δύο τέρματα. Προς το τέλος του ημιχρόνου ήρθε η αντίδραση. Η Δεύτερη Διάσταση σούταρε, το σουτ ναι μεν αποκρούσθηκε, αλλά το Μελωδικό Καπέλο με πλασέ στην ανυπεράσπιστη εστία ξαναέβαλε τα σκυλιά στο παιχνίδι.

Η πίεση συνεχίσθηκε τόσο στο τέλος του ημιχρόνου, όσο και στις αρχές του δευτέρου, με τον Βλάχο να χάνει σημαντική ευκαιρία με κίνηση πίβοτ. Λίγο μετά ήρθε το 4-2 και κάπου εκεί επήλθε η κατάρρευση με την Κόμπρα να «τσιμπάει» άλλες 3 φορές τα σκυλιά, που εμφανώς επηρεασμένα από την απραξία, αδυνατούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του αγώνα.

Να ευχηθούμε περαστικά στο Γυάλινο Πριόνι, που αποχώρησε νωρίς με ενοχλήσεις για ακόμη μία φορά στο γόνατο και τις ευχές να μετεξελιχθεί σε σιδερένιο πριόνι.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *