Φιλικό ακαδημίας (Άγιαξ – Αδέσποτος)

Αγιαξ Γερακα-Αδέσποτος Αθηνών: 3-1
Η αρχή είχε γίνει περίπου δύο μήνες πριν. Σε ένα παιχνίδι που είχε ικανοποιήσει ακόμα και τον πιο απαιτητικό φίλαθλο, τα κουτάβια του αδέσποτου με μία ανεπανάληπτη (;) ανατροπή είχαν επικρατήσει 4-5 του Πανελληνίου. Η συνέχεια των φιλικών παιχνιδιών, καθυστέρησε αρκετά, αλλά έγινε το Σάββατο 1 Απριλίου, στο Γέρακα, πολύ μακριά από τις περιοχές που συνήθως κινούνται τα παιδιά της ακαδημίας.
Ένεκα της ημέρας, αρκετοί είχαν διάθεση πειράγματος…Ο Αμήχανος Άγγελος εμφανίστηκε με επίδεσμο στο πόδι του, υποκρινόμενος τον τραυματισμένο…
Η απόσταση επέφερε και την καθυστέρηση κάποιων παιδιών, με τους Παρωνάλντο, Βραχύσωμη Βολίδα και Σκοτεινή Τσιρίδα να έρχονται τρέχοντας για να μην χάσουν τα πρώτα λεπτά του αγώνα. Αυτή την φορά, ο αγώνας θα διεξαγόταν σε μεγαλύτερο γήπεδο (8Χ8), μια πραγματικότητα τελείως καινούρια, αφού πλέον οι χώροι που θα έπρεπε να κινούνται ήταν πολύ μεγαλύτεροι.
Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μανόλο, ο οποίος αγωνίστηκε (δίνοντας τον καλύτερο εαυτό του) «δανεικός» από τον Άγιαξ, στην άμυνα ο Παρωνάλντο, ο Παρκουρίστας και η Καμήλα της Ερήμου, στο κέντρο ο Αμήχανος Άγγελος, η Βραχύσωμη Βολίδα, ο Μαχρέζ των Πετραλώνων και η Σκοτεινή Τσιρίδα, ενώ στην επίθεση ξεκίνησε η Χαμένη Μιλιά για να αντικατασταθεί λόγω τραυματισμού και ανωτέρας βίας από το Γελαστό Κουτάβι.
Ο Άγιαξ, περισσότερο συνηθισμένος στις διαστάσεις του γηπέδου (και λίγο μεγαλύτερος σε ηλικία), ξεκίνησε πιο επιθετικός, ωστόσο, είτε ο Μανόλο με τις αποκρούσεις του, είτε οι εντυπωσιακές κόντρες με τάκλιν που έβαζαν ο Παρωνάλντο και ο Αμήχανος Άγγελος, δημιουργώντας έτσι ένα τείχος μπροστά από την περιοχή του Αδέσποτου, δεν επέτρεπαν στους γηπεδούχους να φθάσουν στο γκολ. Παράλληλα, η Σκοτεινή Τσιρίδα άρχισε να μοιράζει όμορφα το παιχνίδι, συνεργαζόμενος κυρίως με την Βραχύσωμη Βολίδα και το Μαχρέζ των Πετραλώνων. Έτσι, σιγά σιγά ο Αδέσποτος άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να βγαίνει δειλά δειλά και στην επίθεση.


Ο Μαχρέζ των Πετραλώνων. Δεκάρι παλαιάς κοπής.

Σε μία από τις επιθέσεις η μπάλα έφθασε στον Παρκουρίστα, ο οποίος είχε προωθηθεί (η αλήθεια είναι ότι περισσότερο έπαιζε δεξιά στην επίθεση, παρά δεξιά στην άμυνα) και με ένα όμορφο διαγώνιο σουτ εκτός περιοχής άνοιξε το σκορ! Ο Αδέσποτος, ως γνωστόν δεν συνηθίζει να προηγείται στα παιχνίδια του, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Πολυκοσμία στα καρέ του Άγιαξ

Παρά τις διαρκείς επιθέσεις του Άγιαξ το 1-0 παρέμενε. Στις δυσκολίες ήρθε να προστεθεί και ο τραυματισμός της Καμήλας της Ερήμου, που όμως συνήθισε να αγωνίζεται κάνοντας συχνές επισκέψεις στον πάγκο προκειμένου να ξεκουραστεί.
Η πίεση του Άγιαξ τελικά καρποφόρησε 20 λεπτά πριν το τέλος με διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση. Η κούραση γινόταν ολοένα και πιο φανερή στους παίκτες του Αδέσποτου, με τον Παρωνάλντο να προσπαθεί να σώσει οτιδήποτε σωζόταν, κάτι που όμως ήταν αδύνατο, καθώς ο Άγιαξ στα τελευταία λεπτά πέτυχε ακόμα δύο γκολ που πανηγυρίστηκαν δεόντως. Ο Αδέσποτος προσπάθησε να αντιδράσει στο λίγο χρόνο που απέμενε, αλλά η κούραση και η έλλειψη αλλαγών δεν του επέτρεψε να έχει την απαιτούμενη ενέργεια για να το κάνει.
Μετά το πρώτο φιλικό και την τρομερή νίκη με ανατροπή που σκόρπισε ενθουσιασμό σε παίκτες, προπονητές και γονείς, ήρθε και η ήττα. Μία από τις πολλές ήττες που θα ακολουθήσουν, όπως θα ακολουθήσουν και πολλές νίκες. Κάθε ήττα είναι απολύτως λογικό να στενοχωρεί ένα παιδί, ακόμα κι αν έχει διασκεδάσει, παίξει και περάσει καλά. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, που γεννά έντονα συναισθήματα σε όσους το παίζουν ή το παρακολουθούν, πόσο μάλλον αν πρόκειται για μικρά παιδιά. Ο χαρακτήρας ενός παιδιού, πλάθεται μέσα από τις χαρές και τις λύπες, τους ενθουσιασμούς και τις απογοητεύσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι στο τέλος να βρίσκεται μαζί με τους συμπαίκτες και τους ¨αντιπάλους¨ του και να δίνει τον « όρκο » ότι η επόμενη βδομάδα θα το βρει και πάλι στο γήπεδο να κάνει αυτό που του αρέσει…Να παίξει, να χαρεί και να ενθουσιαστεί, να λυπηθεί και να απογοητευθεί.

Άγιαααααααξ…Αδεσποτοοοοοος

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *