Λόγοι συμμετοχής στο τουρνουά “Ευ αγωνίζεσθαι”

Το πάθος που έχουμε ως ατομικότητες αλλά και ως ομάδα, διατηρώντας τη λογική της αυτοοργάνωσης, συνδιαμόρφωσης και ισότητας, είναι το κύριο στοιχείο δημιουργίας και ύπαρξης του Αδέσποτου Αθηνών. Προωθώντας μέσα από αυτές τις αξίες, τον υγιή αθλητισμό, θέτουμε τις βάσεις για τη δημιουργία και άλλων όμοιων εγχειρημάτων, δίχως χορηγούς και χορηγίες, δίχως τραμπουκισμούς, μαφιόζικες συμπεριφορές και ανακοινώσεις νταβατζιλίδικου χαρακτήρα, όπως η πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΕΠΣΣ που αφορά την υποχρεωτική συμμετοχή όλων των ομάδων της Α’ και Β’ εθνικής, που δεν πέρασαν στην φάση των playoffs, σε τουρνουά υπό την “αιγίδα” της.
Στην αρχική προκήρυξη της διοργάνωσης, είχε ανακοινωθεί η διεξαγωγή του τουρνουά «Ευ αγωνίζεσθαι», μετά το τέλος της κανονικής περιόδου, χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Όταν η ΠΕΠΣΣ αντιλήφθηκε προσπάθειες συγκρότησης ενός άλλου τουρνουά,θεωρώντας ότι αυτό θα προσελκύσει την πλειονότητα των ομάδων, θυμήθηκε να ανακοινώσει με επιβλητικό τρόπο (και κεφαλαία bold γράμματα), ότι η συμμετοχή στο «Ευ αγωνίζεσθαι» είναι υποχρεωτική. Όταν ρωτήσαμε, αν θα υπάρξουν κυρώσεις σε περίπτωση αποχής κάποιας ομάδας, πήραμε μια ασαφή απάντηση του τύπου «ότι λέει η ανακοίνωση».
Άποψη μας είναι ότι αυτό έγινε σκόπιμα λόγω φιλονικιών στο εσωτερικό της ΠΕΠΣΣ για τα συμφέροντα μιας μερίδας παραγόντων.Σε αυτό το σημείο θέλουμε να τονίσουμε πως εμείς δεν τασσόμαστε υπέρ καμίας πλευράς,καθώς ό,τι ισχύει για την διοίκηση της ένωσης, ισχύει και για το άλλο ρεύμα που θεωρούμε ότι έχει δημιουργηθεί με σκοπό να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Μέσω της εσωτερικής μας συνέλευσης αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στο «Eυ αγωνίζεσθαι», διατηρώντας τις επιφυλάξεις και τους προβληματισμούς μας,υπογραμμίζοντας την προχειρότητα του συγκεκριμένου τουρνουά αλλά και των γενικότερων αποφάσεων της ένωσης. O λόγος που θα συμμετάσχουμε είναι γιατί θέλουμε να παρεμβαίνουμε πάντα εκ των έσω καθώς ως Αδέσποτος Αθηνών θεωρούμε σημαντικό το αγωνιστικό κομμάτι αλλά ακόμη σημαντικότερο το να προβάλουμε τις αξίες και τα ιδανικά μας μέσα από αυτό.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μας να γινόμαστε αγκάθι στις ορέξεις σας όποιες και αν είναι αυτές

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *