ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

   Πρωταθλητής Καλλιθέας  3 – 3 Αδέσποτος Αθηνών

Το 2017 είχε ξεκινήσει -απρόσμενα- καλά για τον Αδέσποτο (Αθηνών) σε αγωνιστικό επίπεδο. Θαρρείς πως η νίκη με το Καλαμάκι «ξεκλείδωσε» τους παίκτες της ομάδας, που παίζοντας πιο ελεύθερα, είχαν καταφέρει να μείνουν 4 παιχνίδια αήττητοι μετρώντας 3 νίκες και 1 ισοπαλία (στους Θρακομακεδόνες). Αυτό το αήττητο σερί δοκιμαζόταν στην Καλλιθέα, σε ένα γήπεδο, στο οποίο ο Αδέσποτος έχει εξαιρετική παράδοση, όχι όμως ενάντια στον Πρωταθλητή, αλλά στον Ολυμπιακό.

Η απουσία του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας  Σούλο, λόγω σοβαρού τραυματισμού (Περαστικά παικταρά), μετέτρεψε τον δεύτερο στην βαθμολογία Πρωταθλητή σε τρωτή ομάδα,στερώντας (θεωρητικά) μία σημαντική πηγή θεάματος για τους αρκετούς οπαδούς και φίλους που ακολούθησαν και στο κλειστό της Καλλιθέας.

Ο Αδέσποτος ξεκίνησε με νεκρονιακή σε μεγάλο ποσοστό σύνθεση και συγκεκριμένα τους :Ραντούλιτσα, Δεύτερη Διάσταση, Πονεμένο Μπεμπέτο, Χαλαρό Κοντράκια και Σκονισμένο Έφηβο. Ο Πρωταθλητής, παρά την απουσία του ταχύτατου Σουλοβάρι, έχοντας παίκτες με εμπειρία, ξεκίνησε αρκετά πιεστικά, ωστόσο τα σκυλιά αμύνονταν επαρκώς.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες με τον Πρωταθλητή να έχει την πρωτοβουλία, οι αλλαγές έγιναν με τους Ατσάλινο Τείχος, Urban Αρουραίο, Σερ-μπάστιαν και Μελωδικό καπέλο να μπαίνουν στο γήπεδο. Οι οπαδοί μετά την εκπληκτική εμφάνιση του Αρουραίου περίμεναν πολλά, αλλά ο Αρουραίος είναι παίκτης ψυχολογίας. Ο Καλοκαιρινός Καφές αρχικά, κι ο τραυματισμένος Βλάχος Superfoods προσπάθησαν να τονώσουν την ομάδα, που ισορρόπησε το παιχνίδι, ωστόσο πλην των ατομικών ενεργειών του Μελωδικού Καπέλου δεν απειλούσε.

Το 0-0 έμεινε μέχρι 6 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Σε εκείνο το σημείο ο Πονεμένος Μπεμπέτο και ο Σκονισμένος Έφηβος δεν συννενοήθηκαν σωστά, ο Αγαθός Γίγαντας του Πρωταθλητή έκλεψε την μπάλα, πάσαρε κι ο Ραντούλιτσα νικήθηκε για πρώτη φορά.

Η απάντηση ήταν άμεση. Το Μελωδικό Καπέλο με διαδοχικές τρίπλες έφθασε στην περιοχή, ανατράπηκε κι ο Αδέσποτος βίωσε το πρωτόγνωρο για φέτος συναίσθημα να κερδίζει πέναλτι. Το Μελωδικό Καπέλο σημάδεψε γωνία, η μπάλα πήγε στο κέντρο, αλλά πέρασε πάνω απ’το κεφάλι του τερματοφύλακα. 1-1 και άπαντες αισιοδοξούσαν για το μέλλον του αγώνα.

Στην επόμενη φάση, όμως, μία αμυντική αδράνεια έδωσε το δικαίωμα στον Πρωταθλητή να προηγηθεί εκ νέου. Σαν να μην έφθανε αυτό λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Urban Αρουραίος, αρνούμενος πεισματικά να απομακρύνει την μπάλα, επέλεξε να κάνει ένα «τεχνικό χτύπημα» πάνω σε παίκτη του Πρωταθλητή, που αφού τον ευχαρίστησε πραγματοποίησε το 3-1.

Ημίχρονο, προβληματισμός στις τάξεις του Αδέσποτου για την κάπως ανεμική εμφάνιση, αλλά και αποφασιστηκότητα για επιστροφή στο ματς, αφού η διαφορά των δύο γκολ σίγουρα ήταν αναστρέψιμη.

Πράγματι! Στην επανάληψη τα «σκυλιά» μπήκαν δυναμικά πιέζοντας ψηλά τον Πρωταθλητή και έχοντας την κατοχή της μπάλας. Το κλέψιμο και το διαγώνιο σουτ της Δεύτερης Διάστασης έφερε το 3-2, ενώ λίγο μετά ο ίδιος παίκτης, που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του είχε και δοκάρι! Ο Ραντούλιτσα αποσοβούσε τον κίνδυνο στις λίγες αμυντικές αδράνειας, και η ισοφάριση έμοιαζε θέμα χρόνου.

Όπερ και εγένετο. 2 λεπτά πριν το τέλος, ο Αδέσποτος πιέζει ψηλά, Καλοκαιρινός Καφές και Σκονισμένος Έφηβος συνδυάζονται, ο τελευταίος πασάρει στη Δεύτερη Διάσταση που με το καθιερωμένο μυτάκι ισοφαρίζει!

Η αγωνία στο κόκκινο, το κοινό παραληρεί, ο έμπειρος Πρωταθλητής παίζει πέμπτο παίκτη, ψάχνοντας την νίκη. Καλοκαιρινός Καφές και Δεύτερη Διάσταση αποτυγχάνουν να σκοράρουν από μακριά και να εκμεταλλευτούν την κακή κυκλοφορία των Καλλιθεατών. Ο Πρωταθλητής κυκλοφορεί καλύτερα, η μπάλα όμως περνάει άουτ. Ο Ραντούλιτσα ψάχνει την Δεύτερη Διάσταση που αυτή τη φορά δεν σουτάρει, αλλά πλησιάζει προς το τέρμα. Μάλιστα, επιχειρεί να αποφύγει και τον τελευταίο αμυνόμενο, τον περιβόητο γίγαντα Τομασέν, τα καταφέρνει και εκεί που είναι έτοιμος να σκοράρει η μπάλα του γλιστράει ελάχιστα και περνάει άουτ. Λίγα μόλις δευτερόλεπτα απομένουν, το παιχνίδι τελειώνει, με τον Αδέσποτο να συνεχίζει τις ικανοποιητικές εμφανίσεις που αυτή τη φορά συνοδεύονται και από θετικά αποτελέσματα, μένοντας για πέμπτο ματς αήττητος. Επρόκειτο για την πέμπτη συνολικά ισοπαλία!

Σε άψογο κλίμα διεξήχθη το παιχνίδι, όπως άλλωστε συνηθίζεται με τον Πρωταθλητή Καλλιθέας.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *