ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 15ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ : ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ-ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΡΑΚΟΜ-ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ 4-4 (ΗΜΙ 2-2)

‘Σημασία μάγκα μου είναι να ευχαριστιέσαι το παιχνίδι, ασχέτως αποτελέσματος’ 

Με ένα τέτοιο μότο να μας οδηγεί , δώσαμε το καθιερωμένο ραντεβού μας στο Πεδίον Άρεως.

Το ραντεβού ήταν αυστηρά για τις 20:20, μήπως και παρ’ ελπίδα ξεκινούσαμε στην ώρα μας το ταξίδι για τους ακριτικούς Θρακομακεδόνες, μπας και κάναμε το απαραίτητο ζέσταμα.

Αλλά Αδέσποτοι και αργοπορία είναι δυο αλληλένδετες έννοιες. Το βραβείο αργοπορίας πήρε η Χαμένη Μιλιά (που μετονομάζεται σε Χαλαρό Κοντράκια), ο οποίος ήρθε χαλλλαρρά 9 παρα εικοσι, κάνονας όλους τους υπόλοιπους καθυστερημένους να φαίνονται Άγγλοι.

Την αποστολή των αργοπορημένων Αδέσποτων εντός αγωνιστικού χώρου θα αποτελούσαν οι Μανιακός Δικηγόρος, Σεβαστικός Ντραμερ, Χαλαρός Κοντράκιας, Superfoods Βλαχος , Δεύτερη Διάσταση, Σερ-Μπαστιαν , Ατσαλινο Τείχος, Καλοκαιρινός Καφές και Σκωνισμενος έφηβος. Ενώ κερκίδα αυτήν τη αγωνιστική θα έπαιζαν οι Οσκάρλισον , το Μελωδικό Καπέλο,  ο Φίδις Κολοβός , η Σιδηρά Κυρία, ο Ατακαδόρος και ο Αντάρτης Aris.

Ως ήταν αναμενόμενο, φτάσαμε αργά για να κάνουμε εντύπωση, αρκετά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι όμως ώστε να μπορέσουμε να χάσουμε και άλλο χρόνο μέσα στα αποδυτήρια. Στο μεταξύ πάλι ψάχναμε στα τηλέφωνα τον Καφέ της Σαλας, ο οποίος εμφανίστηκε 5 λεπτά πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.

Για ζέσταμα ούτε λόγος. Οπότε μπήκαμε, κλασικά ως Αδέσποτοι, λίγο χαλαροί στο παιχνίδι.

Το Ματς

Να μην τα ξαναλέμε, εμείς, σε αντίθεση με τους αντιπάλους, που είχαν βλέψεις για την κορυφή της βαθμολογίας, ξεκινήσαμε το παιχνίδι αρκετά χαλαροί και, φυσικά, πιστοί στην προσφιλή μας συνήθεια να επιτρέπουμε στον αντίπαλο να αποκτά σκορ ασφαλείας. Έτσι στο 5′ το σκορ ήταν ήδη 2-0 εις βάρος μας.

Η ομάδα μετά το 8′ λεπτό άρχισε να φαίνεται πιο συμπαγής αμυντικά και εκδήλωσε τις πρώτες σωστά οργανωμένες επιθέσεις.

Στο 12′ είχαμε τη μείωση του σκορ. Η Δεύτερη Διάσταση με τρίπλα απέφυγε το προσωπικό αντίπαλο της και έκανε το 2-1 με μυτάκι.

Τα Σκυλιά είχαν αρχίσει να πιστεύουν στις δυνατότητες τους.

Στο 19′ λοιπόν είχαμε τη ισοφάριση . 

Ο Σκωνισμένος έφηβος εκτέλεσε έξυπνα ένα πλάγιο προς τον φιλαράκο του, Καλοκαιρινό Καφέ , ο οποίος με πάσα στο δεύτερο δοκάρι , έδωσε την ευκαιρία στον ΣερΜπάστιαν να σκοράρει για το 2-2.

Λήξη ημιχρόνου με το αποτέλεσμα ισόπαλο.

Στο ημίχρονο έγινε η καθιερωμένη ‘συνέλευση’ των παικτών, όπου επισημάνθηκαν τα καλά και τα κακά της ομάδας. 

Ο Αδέσποτος μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο λυσσασμένος. 

Με πολύ καλή κυκλοφορία για 5 λεπτά κατάφερε να πετύχει ολική ανατροπή.

Ο Βλάχος στο 23′ από πλάγια θέση , έκανε το 2-3 για τα σκυλιά. 

Ο Αδέσποτος έχοντας σε καλή μέρα τον Μανιακό Δικηγόρο στα γκολποστ, και εκδηλώνοντας  ωραίες αντεπιθέσεις , φαινότανότι θα πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Έχασε δε αρκετές ευκαιρίες να διευρύνει τη διαφορά τερμάτων με τους γηπεδούχους.

Η Αναγέννηση όμως, με μία αντεπίθεση διαρκείας σκόραρε στο 29′ φέρνοντας το παιχνίδι και πάλι στα ίσα, ενώ στο 36′ , μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακά μας, η μπάλα κατέληξε αργά και βασανιστικά στο βάθος της εστίας διαμορφώνοντας το 4-3 υπέρ των γηπεδούχων.

Τα πόδια των παικτών του Αδέσποτου προς στιγμή κόπηκαν. Πριν προλάβει όμως η απογοήτευση να πάρει θέση βασικού στην ομάδα, ο λαϊκός ήρωας Βλάχος σαλάγησε τους Αδέσποτους στην ισοφάριση, διαμορφώνοντας το 4-4 στο 37′, με ωραίο μακρινό σουτ.

Τα τελευταία λεπτά επικράτησε η δύναμη. Στις 2 φάσεις που έγιναν ο Τερματοφύλακας μας είχε την απάντηση.

4-4 τελικό και τρίτο σερι θετικό αποτέλεσμα για τα Σκυλιά.

Η ομάδα γιόρτασε την επιτυχία της σε γνωστό καταγώγι των Εξαρχείων , πίνοντας τη καθιερωμένη μπύρα της νίκης και τρώγοντας πατατούλες.

Υ.Γ. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στους ηρωικούς φίλους της ομάδας που για κάθε παίκτη σκεφτήκαν ενα σύνθημα με χιούμορ, ζωντανεύοντας την ατμόσφαιρα του γηπέδου και θυμίζοντας την ευχάριστη αντιμετώπιση του ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ.

Υ.Γ.(2) Στον αντίποδα, η  προκλητική συμπεριφορά 2  οπαδών των Θρακομακεδόνων , οι οποίοι με καφενειάκου επιπέδου σχόλια και συμπεριφορά προσπαθούσαν να αποδείξουν κάτι που δεν καταλάβαμε και η ιστορία μας προστάτευσε από το να το μάθουμε (όχι ότι μας ενδιέφερε βέβαια). 

Υ.Γ.(3) Αρκετοί ηταν όμως οι πραγματικοί φίλοι των Θρακομακεδόνων που έκαναν χαβαλέ με τους δικούς μας , προκαλώντας μια ευχάριστη διάθεση στο γενικότερο ψυχρό κλίμα (λόγω καιρού).

Υ.Γ (4) Εμείς και το παιχνίδι ευχαριστηθήκαμε και το fair-play μας το παίξαμε, μόνο πρόγραμμα δεν είχαμε….

.

ΑΔΕΣΠΟΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

Απ’ το ποδόσφαιρο που ΄ρχομαστε !

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *