[1ος Προημιτελικός] Ολυμπιακός Καλλιθέας – Αδέσποτος Αθηνών

aΌπως γράφτηκε ήδη, το ματς που όλ@ περιμέναμε δεν θα γίνει (τουλάχιστον σε αυτή τη φάση)! Αντίθετα, θα αντιμετωπίσουμε την ομάδα του Ολυμπιακού Καλλιθέας στο Κλειστό Καλλιθέας “Εσπέρος”! Αυτή την Κυριακή 20/3 στις 20.30. Υπενθυμίζουμε ότι, στα ματς των playoffs, προκρίνεται αυτός που θα μαζέψει 2 νίκες και έχει πλεονέκτημα έδρας αυτός που τερμάτισε ψηλότερα. Θα γίνει η άλωση του “παλατιού” της Καλλιθέας; Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε!

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τον μάγο (και φιλόσοφο) της Σάλας, Αναστασίν Ζιντάν, για τις απόλυτα στοχευμένες προπονήσεις των τελευταίων ημερών! Παρότι που τελικά ο στόχος άλλαξε… 😀

Ενημέρωση: Τελικό αποτέλεσμα 3 – 9! Η 13μελής ψυχωμένη αποστολή του Αδέσποτου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, πνίγοντας αμυντικά τον αντίπαλο Ολυμπιακό Καλλιθέας και μετατρέποντας τις φάσεις σε γκολ με υποδειγματικό  τρόπο.

Οι παίκτες του Αδέσποτου  ξεκίνησαν πολύ δυνατά το παιχνίδι, προσπαθώντας να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό. Μόλις στο 2′, μετά από ασίστ του Τσίου στο δεύτερο δοκάρι, ο Σκιάνης έκανε το 0 – 1. Στο 4′ ο Κώστας “Γενίτσαρος” (πρόσφατη μεγάλη προσθήκη στο ρόστερ των “Σκυλιών”!) πάσαρε στον Σκιάνη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα, πραγματοποιώντας το 0 – 2.

ματς
Όλα ξεκινάν από τη σωστή αμυντική λειτουργία της ομάδας

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και ύστερα από φάουλ που κέρδισαν, ο Αμερικάνος (αρχηγός του Ολυμπιακού) σκόραρε στο 9′, μειώνοντας σε 1 – 2. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, η άμυνα των “Σκυλιών” αδράνησε και ο Σκιάνης σκόραρε ένα πολύ ωραίο αυτογκόλ (παρότι στο φύλλο αγώνα το γκολ χρεώθηκε στο Δερτιλή του Ολυμπιακού) και το ματς ξεκίναγε από την αρχή…

Για το υπόλοιπο του ημιχρόνου, το παιχνίδι χαρακτηρίστηκε από τη δύναμη και τις πολλές ευκαιρίες μπροστά στις δυο εστίες. Το ματς φαινόταν να λήγει ισόπαλο για το πρώτο ημίχρονο, αλλά τα “Σκυλιά” δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Στα 30″ πριν τη λήξη ο Σκιάνης (με κίνηση Κρόιφ) προσποιήθηκε το σουτ σε 2 αμυντικούς και τερματοφύλακα (για να εξιλεωθεί για το αυτογκόλ), δίνοντας πάσα προ κενής εστίας στον αμαρκάριστο Καλοκύρη, για να σκοράρει ένα από τα πιο εύκολα γκολ στην καριέρα του. Το ημίχρονο έληξε 2-3 υπέρ του Αδέσποτου και η αρχή για την δεύτερη άλωση του Κλειστού του “Εσπέρου” είχε τεθεί.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Καλλιθέας μπήκε δυναμικά με σαφή στόχο να ισοφαρίσει γρήγορα. Στο 25’ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, το οποίο θα έφερνε το ματς στα ίσα. Ανέλαβε να το εκτελέσει ο Αμερικάνος, ο οποίος όμως νικήθηκε από τον γκολκίπερ Ορφανό.

Οι Αδεσπότοι, με την ψυχολογία με το μέρος τους και αέρα στα πανιά τους, άρχισαν να παίζουν πάλι το “επιθετικό” futsal τους. Στο 26′ σε αντεπίθεση των “Σκυλιών”, ο Κώστας “Γενίτσαρος” πάσαρε στον Σκιάνη, ο οποίος έκανε το 2 – 4. Πριν κοπάσουν οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί των φανατικών οπαδών των Σκυλιών, στο ίδιο λεπτό ο Κώστας πήρε το όπλο του, και με πολύ ωραίο πλασέ στο δεξί παραθυράκι της εστίας έκανε το 2 – 5. Στο 27′ πάλι ο Κώστας (“αρχηγός” για τον Αδέσποτο στο ντεμπούτο του), μετά από σουτ του Σκιάνη και ασθενή απόκρουση του Keeper, σκόραρε για δεύτερη φορά από δύσκολη πλάγια θέση, πραγματοποιώντας το 2 – 6.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν προσωρινά, μειώνοντας με γκολ του Ζήκα στο 30′. Στην προσπάθειά τους να ξαναμπούν στο παιχνίδι, επέλεξαν να παίξουν με 5ο παίκτη για τα εναπομείναντα λεπτά. Οι Αδέσποτοι όμως παίζοντας υποδειγματικά την άμυνα τους ενάντια σε 5, έκλεψαν τη μπάλα στο 32′, με τον Γκοτσινά (κατά κόσμο “Αναστασίν”) να σκοράρει με μακρινό σουτ. Οι Καλλιθεώτες συνέχισαν να παίζουν με 5ο παίκτη, ο Αδέσποτος έκλεψε ξανά  και ο Σκιάνης με βολέ λίγο κάτω από το κέντρο τιμώρησε για τέταρτη φορά τους αντιπάλους, κάνοντας το 3 – 8. Το παιχνίδι είχε κριθεί, ο Αδέσποτος είχε κλειδώσει τη νίκη.  Τα “Σκυλιά” συνέχιζαν να γυρίζουν υποδειγματικά την μπάλα και στο 38′ σε μια ακόμη αντεπίθεση ο Κώστας ο Κάπταιν-Γενίτσαρος έκανε το χατ-τρικ που δικαιούνταν γι’ αυτή την εκπληκτική εμφάνιση και διαμόρφωσε το τελικό σκορ σε 3-9.

αποτελεσμα
Ποιός/ά να το πίστευε…

Με τη λήξη του ματς, το νικηφόρο αποτέλεσμα πανηγυρίστηκε έξαλλα από παίκτες και οπαδούς. Οι οπαδοί ήταν, είναι και θα είναι ο 6ος παίκτης των Σκυλιών, και συνέβαλαν στη νίκη με το παθός τους και τα ευρηματικά τους συνθήματα.

“Αρχηγός” για την ομάδα ο Κώστας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Σκόρερς: 4xΣκιάνης, 3xΚώστας, 1xΑναστάσης, 1xΚαλοκύρης· προπονητές οι Τέλης και Μήτσος “Γκέλα”. Στο ματς όλοι οι παίκτες  ήταν πραγματικά πολύ καλοί! 😉 Οι Γνωστοί-Άγνωστοι (Οσκαριλσον και Βασίλης) διακρίθηκαν στο σκληρό παιχνίδι δεχόμενοι από μία κίτρινη.

Επόμενο ματς στην έδρα μας στη Καισαριανή, όπου σε περίπτωση νίκης, ο Αδέσποτος προκρίνεται στην ημιτελική σειρά παιχνιδιών για την άνοδο στη Α’ Εθνική!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “[1ος Προημιτελικός] Ολυμπιακός Καλλιθέας – Αδέσποτος Αθηνών”