[16η Αγωνιστική] Αδέσποτος Αθηνών – Αίας Παλλήνης

Με τη βαθμολογία να έχει μετατρέψει την κατηγορία σε σαλούν (γι’ αυτούς που ασχολούνται! 🙂 ), ο Αδέσποτος παίζει σε ένα από τα πιο ωραία γήπεδα futsal στην Αττική απέναντι στον Αία Παλλήνης. Το ματς θα γίνει αυτή τη Δευτέρα 22/2 στο 4ο Κλειστό Handball Γέρακα (Δερβενακίων 12) στις 21.00 με -τυπικά- γηπεδούχους εμάς (μιας και είχαμε κάνει τράμπα την προηγούμενη αγωνιστική). Άλλο ένα “ταξίδι” για τα “Σκυλιά” εντός και εκτός γηπέδου, άλλη μία από τις στιγμές παιχνιδιού που “κυνηγάμε” σαν το μπαλάκι στο δρόμο! Τα λέμε εκεί…

Ενημέρωση: Ήττα με 1 – 4 από τον Άγιαξ της…Παλλήνης! Ένα ματς στο οποίο για άλλη μια φορά φάνηκε η διαφορά εμπειρίας αλλά και δυναμικότητας (ειδικά σε αθλητικά προσόντα) μεταξύ μιας “παλιάς” καραβάνας των παρκέ και του νεοσύστατου “Σκυλολογιού”! 😀

Ο Αδέσποτος μπήκε κάπως ψαρωμένα στο κλειστό του Γέρακα και έμοιαζε σαν να πάταγε παρκέ πρώτη φορά (ενώ ήταν 3η!): πολλές χαμένες πάσες, λάθη στα κοντρόλ, ασυνεννοησίες και χαμένοι παίκτες στα μαρκαρίσματα… Μας πήρε κανα 10′ να συνέλθουμε! Και μάλιστα αφού βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 0 – 2…

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε περισσότερο να παίξουμε σύμφωνα με την τακτική μας και απειλήσαμε 2-3 φορές (τουλάχιστον). Τελικώς, επανήλθαμε στο παιχνίδι με κλέψιμο και ατομική ενέργεια με πολύ καλό τελείωμα του Αναστάση! Ο Τεχνίτης προσπάθησε να ξυπνήσει την ομάδα με το περίτεχνο μυτάκι του και εκεί κάπου το παιχνίδι ισορρόπησε για λίγα λεπτά. Τα “Σκυλιά” έμοιαζαν να βρίσκουν απαντήσεις στις επιθέσεις των “αντιπάλων” αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις με προοπτικές στις αντεπιθέσεις. Οι Αδέσποτοι άρχισαν σιγά-σιγά να μένουν από δυνάμεις…

Και οι γνωστοί-άγνωστοι αμυντικοί...
Και οι γνωστοί-άγνωστοι αμυντικοί…

Κάπου εκεί μίλησε η εμπειρία του (πιο) “παλιού” (στο γήπεδο): Κόκο! Με μια γρήγορη εκτέλεση αρχικά (ασίστ) και ένα πολύ ωραίο σκριν-ξεμαρκάρισμα και τελειώμα αργότερα (γκολ) έκανε το 1 – 4 και έβαλε την ταφόπλακα στην ομάδα μας! 🙂 Τα τελευταία λεπτά κύλισαν βασανιστικά και ριψοκίνδυνα για τον Αδέσποτο που στην προσπάθειά του να απειλήσει άφηνε συνέχεια κενά στα μετόπισθεν… Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους παίκτες των δύο ομάδων να αγκαλιάζονται και να δίνουν ραντεβού στα playoffs!

Χάιλαϊτ η μικρή Αγάπη που παρακολουθούσε τον πατέρα της, παίκτη του Αίαντα [Μιχάλη, να τη χαίρεσαι! Είναι γλυκήτατη και πανέμορφη! 🙂], αλλά γρήγορα έγινε ένα με την κερκίδα και ομολόγησε: “Κρίμα, ήθελα να έρθει ισοπαλία”! Στο τέλος μπήκε στο μπουλούκι παικτών-φιλάθλων και βροντοφώναξε “Α-ΔΕ-ΣΠΟΤΟΣ” κερδίζοντας τον τίτλο της μικρότερης Αδέσποτης φιλάθλου!

Στα θετικά του ματς: η (πάντα) σημαντική παρουσία των Αδέσποτων φιλάθλων στις εξέδρες ενός γηπέδου-στολιδιού για το άθλημα και η δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική που ο Αναστασίν Ζιντάν πήρε τ’ όπλο του! Στα αρνητικά: η σημαντική έλειψη τακτικής από το παιχνίδι των Αδέσποτων (παρά τις προπονήσεις), οι αψυχολόγητες ατομικές ενέργειες (ένας εναντίον δύο και τριών, σωστά στημένων, αμυντικών), η αδράνεια στην άμυνα (και ειδικά στα στημένα), η δυσκολία στο τελείωμα και η κακή διαχείριση του χρόνου συμμετοχής (κάποιοι φτάσαν να παίζουν 7-8′ συνεχόμενα!).

Δεν πειράζει! 🙂 Θα τα βρούμε όλα! Όρεξη να χουμε, να δουλεύουμε και να παίζουμε… Υπομονή και κάποια στιγμή μπορεί να παίζουμε κανονικό futsal σε ένα τέτοιο κλειστό!

Για την ιστορία, “αρχηγός” για την ομάδας μας ήταν ο Τσίου και σκόρερ ο Αναστάσης. “Προπονητές” οι Τέλης και Μήτσος που ήταν τραυματίες (νοσοκομείο καταντήσαμε!).

Ακολουθεί ένα πολύ δύσκολο Σαββατοκύριακο για τον Αδέσποτο καθώς μέσα σε λιγότερο από 16 ώρες (δεν επιτρέπεται κανονικά βάσει κανονισμών ΕΠΟ!) καλείται να δώσει δύο ματς: ένα για τη 15η Αγωνιστική με το Ρέθυμνο και ένα για τη 17η Αγωνιστική με τον Ιπποκράτη! Και κάπου εκεί κλείνει τις υποχρεώσεις του για φέτος και αναμένει να δει τον αντίπαλό της στα playoffs που ξεκινάν 20 Μαρτίου! Όσ@ πιστ@, προσέλθετε!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *